Thuisleven.com
bobbi - de vrolijke boekjes voor peuters
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Baby en peuterboeken > bobbi – de vrolijke boekjes voor peuters

bobbi – de vrolijke boekjes voor peuters

Toen onze dochter tussen de anderhalf en twee en een half jaar was, is er in haar leventje heel wat veranderd. En op die leeftijd is het nog heel erg lastig om iets goed duidelijk te maken. Bobbi heeft ons daarbij geholpen. De boekjes van bobbi zijn eigentijds en herkenbaar. Op de vrolijke illustraties valt heel veel te zien en te ontdekken. In dit blog wil ik een aantal bobbi-boekjes die ons bij alle veranderingen hebben geholpen, benoemen:

bobbi wordt grote broer

bobbi - de vrolijke boekjes voor peuters

Toen onze dochter ongeveer anderhalf was begon mama’s dikke buik toch wel goed zichtbaar te worden. Maar hoe leg je zo’n dreumesje uit dat er een baby in mama’s buik zit? In bobbi wordt grote broer komt alles aan de orde wat een klein kindje meemaakt in de tijd dat mama zwanger is en als de baby net geboren. Er wordt benadrukt dat een baby krijgen erg leuk is en dat je er blij om mag zijn. En dat apparaatje op mama’s buik? Mijn dochter wist het maar al te goed wat je dan bij de verloskundige te horen krijgt als het apparaatje op mama’s buik gehouden werd. Boenke-boenk. Na lang wachten wordt de baby eindelijk geboren. Dan komt de visite met een cadeautje voor de baby, maar gelukkig ook een cadeautje voor bobbi zelf.
Je kunt natuurlijk niet alles goed voorbereiden, maar dit boekje helpt zeker om toch het een en ander duidelijk te maken. Ons dreumesje van toen herkende veel uit bobbi.

bobbi en de baby

Ze was net twee geworden toen haar broertje werd geboren. De visite bracht niet alleen een cadeautje voor de baby mee, maar gelukkig ook een cadeautje voor grote zus! bobbi en de baby was net uitgekomen. De baby zit bijvoorbeeld in een badring in bad en zit in een Bumbo-stoel te eten, natuurlijk wordt het een grote knoeiboel. En dan komt het probleem dat kleine broertje aan je speelgoed komt. Dat is natuurlijk niet leuk. Maar gelukkig weet mama een oplossing, bobbi mag even in de box spelen. Onze dochter wil daarom zo af en toe ook wel eens in de box. En zo heeft ze – net als bobbi – ook heel wat keren het muziekdoosje voor haar broertje aangezet!
Deze twee boekjes zijn dus echte aanraders om heel vaak voor te lezen als een dreumes/peuter grote broer of zus wordt!

bobbi - de vrolijke boekjes voor peuters

Bobbi gaat verhuizen

Zeven weken na de geboorte van onze jongste gingen we verhuizen. Wéér een hele verandering voor mijn dochter.  In die tijd hebben we ook heel vaak bobbi gaat verhuizen voorgelezen. In dit boekje wordt geverfd en behangen, wat ze natuurlijk ook in ons nieuwe huis heeft gezien. Alle dozen worden ingepakt en het wordt steeds leger in huis. De verhuizing op zich heeft onze dochter niet meegemaakt omdat we haar op het kinderdagverblijf hebben gebracht. Al weet ze wel heel goed dat je beresterk moet zijn om een bank op te tillen. Zodra we bij deze bladzijde aankomen, balt ze haar vuistjes al en laat ze zien hoe sterk ze is. En een grappige bijkomstigheid is dat er voor het huis van bobbi een speeltuin is en dat is ook het geval bij ons nieuwe huis! Onze dochter was snel gewend in ons nieuwe huis!

bobbi - de vrolijke boekjes voor peuters

Bobbi op het potje

En dan ben je tussen de twee en twee en een half jaar. We hadden al eerder het idee dat onze dochter er al aan toe zou zijn om zindelijk te worden. Wij hebben het bewust niet doorgezet in verband met de geboorte van de jongste en de verhuizing. Toen we eenmaal gesetteld waren, werd het tijd om zindelijk te worden. We hebben het gelijk maar rigoureus aangepakt, al hadden wel al heel wat bobbi op het potje voorgelezen. Na één dag met een dweil achter haar aan te lopen ging het de volgende dag al best wel aardig goed. Maximaal 2 ongelukjes op een dag in de weken daarna. Maar een ongelukje overkomt bobbi ook in het boekje als hij druk aan het spelen is. En na het plassen moet je handen wassen. Dit wist onze dochter maar al te goed. Ze heeft zelfs een poosje gehad dat ze om het handen wassen ging plassen.

Onze mening over bobbi

Wij hebben ontzettend veel aan deze boekjes gehad. De boekjes zijn op rijm geschreven waardoor het voor kinderen heel snel is op te pakken. Onze dochter kan uit heel wat bobbi-boekjes zelf de zinnen aanvullen en weet precies wat er komt. Zoals ik al eerder schreef zijn de boekjes eigentijds en heel herkenbaar voor de kleintjes. De illustraties zijn mooi, duidelijk en er valt veel op te ontdekken. Ze passen ook goed bij de tekst! Wij zijn dus echte Bobbi-fans!
Op internet is een stickerkaart te printen met plaatjes uit dit boekje. Elke keer als ze op het potje heeft geplast dan mocht ze een sticker plakken. Dat was natuurlijk zó leuk dat ze elk half uur een keer naar het potje ging 😉

bobbi.nl
Auteur en Illustrator: Monica Maas
Uitgeverij: Kluitman Alkmaar B.V.

Kijk hier voor een overzicht van diverse boekjes en de prijzen.

Lees ook:

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

  • Ideaal zo’n Bobbi die van alles meemaakt wat het leven van een kind reflecteert : ) Boekjes kunnen echt enorm helpen bij de opvoeding vind ik.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics