Thuisleven.com
Thuisleven.com > Er op uit > Dagje weg > Pretpark > Avonturen beleef je in Avonturenpark Hellendoorn met de nieuwe High Dive Stuntshow

Avonturen beleef je in Avonturenpark Hellendoorn met de nieuwe High Dive Stuntshow

Na weken wachten is het op zaterdag dan zover….we gaan met onze pleegzoons van bijna 4 en 6 naar Avonturenpark Hellendoorn. Mijn  dochter van 24 wil ook graag mee en dat mag. Het is altijd handig nog een paar extra handen en iemand die bijna overal in durft.

Avonturenpark Hellendoorn

De jongens kijken al weken naar filmpjes op de site van Avonturenpark Hellendoorn, een site die erg gebruiksvriendelijk is. Avonturenpark Hellendoorn beoogt een park voor gezinnen te zijn en maakt dat hier ook waar. Eenvoudig te vinden welke attracties voor welke leeftijd of maximale lengte geschikt zijn. In de week voor het uitje wordt door de jongens nog flink wat broccoli gegeten. In maart werd in een ander attractiepark de lengte van 1.20 niet behaald om in de achtbanen te gaan. Op de website vind ik ook informatie over de High Dive Stuntshow waar wij voor uitgenodigd zijn.

Om half elf gaat het Avonturenpark open en bij de ingang liggen de beloofde toegangskaarten klaar. Voor de poort kunnen de kinderen gemeten worden zodat ze een bandje krijgen met een kleur die correspondeert met de benodigde lengte die voor een attractie nodig is. Dit voorkomt teleurstellingen in de rij. De broccoli heeft geholpen en de oudste meet nu 1.23. Alvorens de High Dive Stuntshow om 14.00 te bezoeken maken we een rondje door het park. De plattegrond is overzichtelijk en de maximale wachttijd een minuut of tien. De Dive show wordt met grote posters aangegeven en de jongens kijken ernaar uit. Eenmaal in het park weten ze bijna niet waar te beginnen. Het park is schoon en erg overzichtelijk.

High Dive Stuntshow- Zomershow de Drakenridders

Na een rondje in de Donderstenen achtbaan, de Dombo olifanten, de boomstammen wildwater baan en een echte lasergame is het na de lunch tijd voor de High Dive Stuntshow. De voorstellingen vinden om 12.00 en 14.00 plaats. Tussen 7 juli en 2 september 2018 is er elke dag dus twee keer een spektakel in het vernieuwde openlucht theater. Deze nieuwe show ‘de Drakenridders’ sluit aan bij de in 2017 geopende attractie het Drakennest. Je treedt binnen in een wereld van stoere ridders met veel spanning en sensatie. De ridders die binnen vliegen over een spectaculaire kabel springen op de trampoline en stelen de kroon. Die valt in het zwembad en moet gevonden worden voor de draak binnenvliegt. Nu barst een spektakel los van springen, duiken en zelfs een levende fakkel. De verteller bouwt de spanning op en oudste pleegzoon grijpt de hand van een onbekend jongetje naast hem. Ze gaan liggen als ze denken dat de draak komt. Prachtig deze dreigende draak die we nooit te zien krijgen overigens.

Een internationale groep van springers en duikers voert een show op met gevaar voor eigen leven. Het publiek wordt betrokken en op het hoogtepunt van de show wordt er door vijf acrobaten gesprongen. Drie mensen op een smal plankje in de toren .Uiteindelijk pakt de laatste springer de kroon van de bodem door van een platform op 25 meter hoogte te duiken.

Onze ervaring in Avonturenpark Hellendoorn

Ik zou zeggen …..ga kijken, wat een show! Het is Hellendoorn zeker gelukt om hier een hoog niveau neer te zetten. Na afloop mogen de kinderen met de stuntmannen en vrouw op de foto. Zij nemen de tijd voor een foto met elk kind en ze mogen de kroon op! Onze jongste blijft kijken of de draak niet alsnog komt binnen vliegen. Na dit spannende halfuurtje is er nog tijd genoeg om in het park rond te lopen. Er is een gedeelte met draaimolens, oldtimers, een treintje, paardenkoetsen, vliegtuigjes en nog veel meer voor de kinderen tot 1.20. Het is hier rustig en de medewerker zet de attractie op verzoek aan. De speeltuin in het midden van het avonturenpark is prachtig!

Sungai Kalimantan

Onze kinderen willen steeds weer in de Sungai Kalimantan. Wat een lol, nog een paar dagen lang, als juist ik steeds onder de waterval draai en kletsnat ben. Door de korte wachtrij sluiten we een paar keer aan. De oudste durft nu ook in de Rioolrat, een achtbaan in het donker. Ik overwin deze dag ook weer enkele angsten en probeer aardig wat attracties. Het Drakennest durfden we niet aan…..Wie wel?

Waterpark met spectaculaire glijbanen

Deze zonnige dag vliegt voorbij! Er is ook nog een waterpark met spectaculaire glijbanen waar je voor drie euro bijbetaling in kan. Wij kwamen hier niet aan toe. Naast dit mooie park, waar de belofte van een avontuur beleven waargemaakt wordt geniet ik van de pret van onze jongens. Dit park mag zich meten met de grote jongens en krijgt van ons een dikke tien. Ik heb een lamme arm van het vasthouden in de achtbaan maar wat een lol. Dochter van 24 heeft ook genoten net als mijn partner van 56. Kortom voor alle leeftijden. Voor we de parkeerplaats af rijden slapen mijn kleine medereizigers al…Hier doe ik het voor want zo maken wij herinneringen.

Met de spaaractie van Albert Heijn kun je tweede kaartje gratis bij elkaar sparen of Jumbo Dagje Uit Actie 2019. Ook op de site van Avonturenpark Hellendoorn zelf kun je een goedkoper familieticket bestellen. Je betaalt dan 15,00 i.p.v. 23.50 euro.

Lees ook:

Spreekt het bezoeken van een stuntshow je aan?

*Voor het schrijven van dit artikel ontvingen we vrijkaarten van Avonturenpark Hellendoorn*

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics