Thuisleven.com

Autoverzekeringen…

Heb je na lang sparen eindelijk het geld voor een auto bij elkaar, kun je door de bomen het bos niet meer zien vanwege het ruime aanbod aan auto’s. Wordt het een Opel? Een Porsche? Of toch een BMW? Lastig lastig en leuk leuk!
Er worden natuurlijk wat proefritjes gemaakt, auto’s bekeken en vele auto’s zullen worden afgekeurd omdat ze toch niet geheel aan je wensen voldoen. Zo hadden wij dit ook met het zoeken naar onze auto’s. Eén van de auto’s wilden we graag als weekend auto hebben voor als de kinderen er niet zijn en de andere moest een praktische wagen zijn waar we met zijn allen in kunnen zitten. Uiteraard is de ruimte voor de bagage ook niet geheel onbelangrijk en ook daar werd dan uitvoerig naar gekeken.
Maar ja, ik ben iemand die een MBW Z4 gewend is en ga dan maar eens terug naar een 7 persoonsauto. De PK’s liepen behoorlijk terug en ik heb dan ook vaak het gevoel gehad dat de auto niet voor uit te branden was. Maar na een lange zoektocht is het ons dan uiteindelijk toch gelukt om een vrij rappe en betaalbare auto te vinden. Hartstikke leuk!

En dan komt natuurlijk het stukje omtrent de verzekering! Wie of wat is de beste?

Ik vind verzekeringen en papierwerk echt het meest saaie klusje dat er maar bestaat. Maar ja, je zult maar een ongeluk krijgen en je bent niet goed verzekerd. Dan sta je daar… (met een kapotte auto). Bovendien zijn autoverzekeringen in Nederland verplicht (wat ik op zich ook wel goed vind). Gelukkig hebben we tegenwoordig internet en kun je dan ook al snel even wat sites vergelijken. Toch weet ik als leek echt niet welke bedrijven allemaal een autoverzekering aanbieden. Laat staan dat ik weet wat de verschillen zijn!
Moet ik letten op het financiële gedeelte? Moet ik letten op de dekking? En moet ik letten op de looptijd?
Ja je leest het goed, ik heb echt geen affiniteit met verzekeringen. Daarom vind ik een site zoals autoverzekering dan ook zo fijn.

Het enige dat je nu nog moet doen is een lekkere kop koffie of thee maken. En er even voor gaan zitten. De gevraagde gegevens in te voeren en dan kan het vergelijken beginnen. Doe dit ook echt want het kan je tot honderden euro’s per jaar besparen! Geld dat je weer op je rekening kunt zetten voor een nog mooiere (of snellere) auto in de toekomst!

Lees ook:

Bij welke autoverzekering zit jij?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics