Thuisleven.com
Renault Austral.
Thuisleven.com > Er op uit > Vervoer > Auto > De nieuwe Renault Austral. Veel auto voor je geld

De nieuwe Renault Austral. Veel auto voor je geld

De bijzonder succesvolle Renault Kadjar werd als eerste geïntroduceerd in 2015. In 2018 kreeg hij een facelift. Maar na bijna 8 jaar in de roulatie vond Renault het tijd deze middenklasser SUV te vervangen. Zie hier de nieuwe Renault Austral.

Heel veel SUV voor je geld

De nieuwe Austral is in alle opzichten vernieuwd ten opzichte van zijn voorganger de Kadjar. Zo is deze auto gebouwd op het geheel nieuwe CMF-CD-platform. Ook het interieur is volledig vernieuwd en lijkt op het interieur van de Renault Megane E-Tech electric. Daarnaast is de wagen leverbaar met een aantal nieuwe, zuinige hybride motoren.

  • Design: Met de lange koplampen geïntegreerde bumpers, en opvallende led-achterlichten, is deze SUV direct te herkennen als een Renault zonder overdreven te ogen. De hoge wielkasten bieden ruimte voor grote licht metalen velgen wat de auto een echt robuust karakter geeft.
  • Afmetingen: Met een hoogte van 1,61 meter, breedte van 1,83 meter en lengte van 4.51 meter is de Austral zeker geen klein autootje. Met de banken neer, heb je maar liefst 1.525 liter ruimte voor het vervoeren van wat je maar wilt. Met deze afmetingen zijn de maximaal 5 inzittenden gegarandeerd van voldoende ruimte en comfort. Met een gewicht van 1375 kg is de wegenbelasting ook relatief laag voor een auto van dit formaat.
  • Interieur: Het interieur is voorzien van veel hoogwaardige materialen. Naar wens kunnen elementen voorzien worden van hout en leder. Ook het dashboard oogt luxe vooral met het prominent aanwezige 12inch OpenR-scherm waarop navigatie en belangrijke operaties van de auto bediend kunnen worden. Verder is er een verticaal geplaatst 12,3 inch scherm aanwezig als instrumentendisplay.
  • Motorisering: Voor de aandrijving van de Austral heb je keuze uit 6 motortypes en aandrijvingen. Er zijn 4 MHEV (Mild Hybrid) benzine motoren. De lichtste is een 3-in-lijn 1.2 liter benzine motor van 130 pk gekoppeld aan manuele zesbak. Er zijn 3 1.3 liter varianten met 140 pk en 160 pk gekoppeld aan dezelfde zesbak of aan een 7-traps automaat. Maar de toppers zijn wel de 2 hybrid e-tech motoren waarbij de 1.2 liter benzine motor gekoppeld wordt aan een bijna 2 kWh elektromotor en de 7-traps automaat. Deze combinatie is goed voor 160 of 200 pk en staat garant voor sportieve rijeigenschappen maar toch een laag gebruik.

Renault Austral – veel auto voor je geld

Ondanks het feit dat deze Renault is uitgevoerd met de allernieuwste snufjes, is de vanaf prijs voor het basis model de Austral Equilibre slechts 36.480,- euro. Met het top model de Austral Iconic Esprit Alpine ben je met een vanaf prijs van 47.480,- euro gegarandeerd van een enorm complete auto die in alle opzichten zal bekoren. Als Private lease staat deze auto al voor 579,- euro per maand op je oprit.

Lees ook:

Welk merk auto rijd jij?

#samenwerking

Tom H.

CTO bij Fuenix Ecogy in Weert. Getrouwd met Miranda en vader van 5 kinderen.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics