Thuisleven.com
autoverzekering
Thuisleven.com > Persoonlijk > Zo vind je online een goede autoverzekering!

Zo vind je online een goede autoverzekering!

Als je een auto hebt ben je verplicht om op zijn minst de Wettelijke Aansprakelijkheid (afgekort WA) te nemen. Hiermee wordt de schade vergoedt die jij aan anderen/andermans spullen toebrengt. Wel zo netjes natuurlijk als je eens een inschattingsfoutje maakt op de parkeerplaats (of elders). Maar er zijn nog twee vormen van autoverzekeringen die je af kunt sluiten. In dit artikel meer over de autoverzekeringen.

De verschillen tussen WA , WA+ en ALL RISK

Zoals gezegd zijn er drie soorten autoverzekeringen: WA (Wettelijke Aansprakelijkheid), WA+ (Beperkt Casco) en ALL RISK (Volledig Casco). Hieronder een opsomming van schade met daarachter aangegeven welke vorm verzekering deze dekt.

 • Vergoedt schade die jij aan anderen/andermans spullen toebrengt. WA, WA+ en ALL RISK
 • Vergoeding voor diefstal, brand en ruitschade. WA+ en ALL RISK
 • Vergoeding voor schade na aanrijding met loslopende dieren. WA+ en ALL RISK
 • Nieuw- en aanschafwaardegarantie. WA+ en ALL RISK
 • Vergoedt schade aan uw eigen auto, bijvoorbeeld na een aanrijding. ALL RISK

Zoals je wellicht ziet is ALL RISK de beste verzekering. Immers dekt deze alle schade aan je auto. Of je dit nu zelf veroorzaakt of een ander hieraan schuldig is. Maar je zult begrijpen dat de prijs hier ook naar is. Bij een hagelnieuwe Porsche is de keuze snel gemaakt: ALL RISK, je wilt immers niet hebben dat je auto een krasje in de lak heeft. Bij een oude auto, die al een heel avontuur beleefd heeft, zal er niet eens een ALL RISK verzekering afgesloten kunnen worden en is de WA wellicht al meer dan voldoende.

Nou zijn dit ook wel een beetje twee uitersten die ik naast elkaar heb gelegd en begrijp ik ook dat er gevallen zijn waarbij de keuze iets minder makkelijk te maken is. Het is daarom goed om je autoverzekering online eens onder de loep te nemen. Dit doe je door je kenteken in te vullen en sommige persoonlijke gegevens (postcode en geboortedatum bijvoorbeeld). Hierop wordt dan de beste berekening alsook een prijsvergelijking voor je gemaakt. Makkelijker kan haast niet.

Aanvullende verzekering

Als je een autoverzekering gekozen hebt kun je er voor kiezen om deze uit te breiden met een aantal aanvullende verzekeringen. Vaak worden hierin drie verzekeringen aangeboden:

 1. Ongevallen inzittenden
  Deze verzekering keert een vast bedrag uit als jij of een andere inzittende invalide raakt of overlijdt bij een ongeluk. Daarbij maakt het geen verschil wie het ongeluk veroorzaakt of wie achter het stuur zit.
 2. Schade inzittenden
  Na een ongeval krijgen jij als bestuurder en je medepassagiers zowel letselschade als schade aan bagage of kleding vergoed. Het uitbetaalde bedrag staat gelijk aan de werkelijk opgelopen schade
 3. Rechtsbijstand
  Als je eens in een conflict terecht komt over de schuldvraag bij een ongeval dan kan de rechtsbijstand erg handig zijn. Met een rechtsbijstandverzekering voor de auto krijg je hulp bij het verhalen van bijvoorbeeld  de autoschade waarvoor een ander verantwoordelijk is. Daarbij dekt de rechtsbijstand autoverzekering ook andere juridische conflicten die in het verkeer ontstaan

Lees meer over kosten verduurzamen huis

In welke auto zou jij eens willen rijden?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics