Selecteer een pagina

Over een paar weken is het dan zo ver, onze tweeling wordt dan 4 jaar en dat is een hele mijlpaal. Als ik zo terug kijk vraag ik me wel eens af waar de tijd gebleven is want het lijkt helemaal nog niet zo lang geleden dat ik ze voor het eerst in mijn armen hield. Vier jaar geleden was het een opluchting dat ze ons vertelden dat ik 5 december ingeleid zou worden omdat ik helemaal klaar was met mijn zwangerschap.

Eerst waren er de pogingen om zwanger te worden, wat nogal lastig was in verband met mijn gezondheid. Daarna kwamen we in een soort van rollercoaster terecht. In het begin van de zwangerschap verliep alles goed en dat het een tweeling zou zijn was niet geheel een verrassing voor ons omdat we die poging een paar dagen langer hormooninjecties hebben moeten zetten.

Daarna veranderde de situatie drastisch toen het er op leek dat de tweeling bij 24 weken geboren zou worden. Onze wereld leek in te storten maar we besloten vooral positief te blijven en rustig aan te doen. Dat laatste zou niet moeilijk zijn omdat ik volledige bedrust kreeg, achteraf gezien 13 weken lang waarvan 10 weken in het ziekenhuis. Gelukkig heeft de bedrust z’n werk gedaan want Lucas en Eva zijn uiteindelijk bij 37 weken geboren.. op 5 december 2013.

We zijn nog steeds heel blij met het feit dat onze kinderen gezond ter wereld zijn gekomen en dat we überhaupt zwanger hebben kunnen worden, laten we dat even voorop stellen. Toch is 5 december een ideale datum voor een kind om jarig te zijn en ook niet voor de ouders. Waarom ik er zo over denk zal ik je uitleggen om het een beetje duidelijk te maken.

Jarig zijn op 5 december.

Als je jarig bent op 5 december is het lastig om de cadeaus door het jaar te spreiden. Waar andere kinderen op hun verjaardag cadeaus krijgen en een andere keer weer van de goede Sint geldt dat niet voor Lucas en Eva. Het is dus heel erg lastig om cadeaus te vragen voor buiten. Zo kregen ze voor hun eerste verjaardag van goede vrienden een zandbak, dat is toch best lastig kopen in de winter. Geloof me, tot grote hilariteit van de verkoper en van ons heeft mijn vriendin dat toen geprobeerd.

Onze oplossing hiervoor is dat we aan sommige mensen ook cadeaubonnen vragen van speelgoedwinkel of bioscoopbonnen. Zo kunnen ze later in het jaar zelf speelgoed uitzoeken voor buiten of kunnen we gezellig naar een film die ze leuk vinden. Onze familie zorgt er overigens voor dat het nog een beetje verspreid is door het ook een beetje te verdelen tussen hun verjaardag en met kerst zodat ze toch een beetje extra’s hebben om uit te pakken. Ze hoeven het niet te doen maar doen dit blijkbaar met veel liefde en plezier.

Een volgende probleem in ons geval is dat het lastig is om een datum te prikken waarop we hun verjaardag vieren. We houden altijd rekening dat er een weekend is waarin iedereen inclusief wij zelf pakjesavond of surprise vieren. Daarnaast zitten onze weekenden vanaf november tot en met januari/februari al gauw volgepland met verjaardagen. Vind maar eens een datum waarop de meeste mensen kunnen zonder dat het halve gezelschap een andere keer wil komen en je anders tot januari volgepland zit met verlaat verjaardagsbezoek. Ook komen de Kerstdagen er al snel achteraan waarvoor je ook nog verschillende voorbereidingen wil treffen qua versieringen.

Een datum prikken voor het verjaardagsfeest.

Voor elk probleem is wel een oplossing dus wij vieren de verjaardag van de tweeling nu al een paar jaartjes als volgt: We kiezen zodra het mogelijk is een weekend voor of na het Sinterklaas-weekend. Voor de zaterdag nodigen we de vriendjes en vriendinnetjes van Lucas & Eva uit en de zondag is gereserveerd voor familie en vrienden. Tot nu toe hebben we elk jaar een leuk thema gekozen voor hun feestje en ook dit jaar hebben we weer een origineel thema: De Sprookjesboom.

Om het voor de kinderen en mezelf niet te druk te plannen hebben we gekozen voor de tijd van 14.30 tot 17.00 uur. Dan kunnen de kinderen en ik ’s morgens nog even rustig aan doen en kan ik nog een uurtje rusten voor het bezoek op de stoep staat. Zodra de mensen weg zijn kunnen we op ons gemak nog een beetje eten voor zo ver we nog honger hebben en dan gezellig samen spelen met de cadeaus die ze gekregen hebben.

Lees ook:

Zijn jij of je kinderen ook op een lastige datum jarig en hoe pak jij dit aan?

Geverifieerd door ExactMetrics