Thuisleven.com
Sprookjesachtige uitnodigingen
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Doe het zelf (D.I.Y.) > DIY- Sprookjesachtige uitnodigingen.

DIY- Sprookjesachtige uitnodigingen.

Zoals ik al eerder schreef wordt onze tweeling begin december 4 jaar en elk jaar probeer ik een ander thema te verzinnen om het feest te geven. Zodra ik een thema bedenk probeer ik het zo veel mogelijk af te maken van uitnodigingen tot de versiering. En als je dan mocht denken dat het gigantisch veel geld zal kosten dan ken je mij duidelijk nog niet helemaal. Voor de eerste verjaardag had ik gekozen voor het thema ‘Woezel & Pip‘ en daarvoor had ik bijna alles gescoord bij Kruidvat tijdens die leuke opruimingsdagen met gele stickers voor extra korting. Hun tweede verjaardag hebben we gevierd in het thema van ‘Frozen’, wederom heb ik alles gescoord met korting en zelf gemaakt.

Vorig jaar hadden we dankzij een opruiming bij Bart Smit het thema ‘Piraten’ en meteen zag ik bij de opheffingsuitverkoop van Big Bazar traktatiemateriaal en versieringen van de ‘Sprookjesboom’, vandaar dat meteen het thema van dit jaar al bekend was. Zolang het nog kan probeer ik het thema dus aan te passen aan de aanbiedingen die ik tegenkom. En daarvoor speur ik regelmatig het internet af voor de leukste deals en knutselideeën.

Kinderverjaardag met thema Sprookjesboom.

Zoals ik al zei heb ik voor dit jaar dus gekozen voor het thema ‘Sprookjesboom’ en iedereen die me kent weet dat ik de uitnodigingen het liefst zelf maak. Ik weet dat ik het me dit jaar heel moeilijk ga maken aangezien de sprookjesboomfiguren niet makkelijk na te tekenen zijn. Na een aantal pogingen tot het natekenen van de figuren besluit ik dat ik ze niet mooi genoeg vind om te gaan versturen dus ga ik een andere manier bedenken. Op internet speur ik rond voor kleurplaten van de ‘Sprookjesboom’ en ik vind er drie die ik graag wil gaan maken. De draak voor de stoere jongens, Rapunzel voor de echte meisjes en Roodkapje voor de meiden zoals ons dochtertje die toch ook wel een beetje stoer zijn.

Sprookjesachtige uitnodigingen

Aangezien een kleurplaat natuurlijk veel te groot is en dat moeilijk op een kaart past ga ik de kleurplaten verkleinen in Paint en plaats 4 plaatjes op een bladzijde en deze print ik uit op dikker papier dat geschikt is om in te kleuren met speciale stiften, de zogeheten twinmarkers ofwel alcoholmarkers. Deze stiften zijn al maanden beroemd en misschien zelfs al berucht te noemen omdat sommige mensen er knettergek van worden 😉 Maar weer terug naar de uitnodigingen. De afbeeldingen kleur ik netjes in met deze stiften en vervolgens knip ik de plaatjes uit om vervolgens verder te gaan met de achtergronden voor de uitnodigingen.

Uitnodigingen zelf maken- bijzondere achtergrond.

Sprookjesuitnodigingen vragen om een sprookjesachtige achtergrond dus ga ik aan de slag met mijn speciale Ecoline brushpennen om zo een bijzondere achtergrond te creëren. Om dit te maken heb je het volgende nodig:

  • plastic insteekhoesje;
  • brushpennen;
  • plantenspuit;
  • keukenrolpapier (om het overtollige vocht op te nemen);
  • speciaal dikker papier (aquarelpapier, markerpapier of 180grams papier).

Met de brushpennen maak ik in kleur naar keuze verschillende vakken/strepen/patronen op het plastic hoesje. Ik zorg ervoor dat het vak dat ik kleur net wat groter is dan het stuk papier dat ik nodig heb voor de achtergrond van de uitnodiging. Dan pak ik de plantenspuit en spray ik wat water over de brushpentekening op het hoesje. Het is even een kwestie van uitproberen hoeveel water je nodig hebt.

Wil je lichte kleuren dan heb je meer water nodig dan als je de kleuren fel wil houden. Als je denkt dat het goed is leg je het papier voor de achtergrond met de goede kant naar beneden op de ecoline en je legt er meteen het velletje keukenrolpapier achter. Dan draai je het geheel voorzichtig om zodat je de ecoline kunt zien en ga je wrijven omdat er nog water op ligt. Zo kun je een beetje spelen met het water en de ecoline. Als je tevreden bent kun je het plastic hoesje er af halen en evt overtollig water voorzichtig wegpoetsen. Om te zorgen dat de achtergrond niet krom trekt leg je het tussen een dik boek. Zelf heb ik het tussen de oude Postcodeloterij Agenda gelegd omdat die daar zeer geschikt voor is.

Uitnodigingen zelf maken- kaarten en stempels.

Na een dag waren de uitnodigingen droog en heb ik alles op kaarten geplakt. Deze kun je op veel plaatsen kopen, van Action, tot Hema, Zeeman en Boekenvoordeel. Ikzelf heb het opgeplakt met dubbelzijdig plakband maar het kan ook gewoon met een plakstift. De afbeeldingen heb ik vervolgens opgeplakt en het geheel heb ik afgemaakt met stempelset “Kinder uitnodiging” van Joy Crafts en deze kun je kopen via de webshop van PaperCraft’s Hobby. Voor de binnenkant heb ik de tekst voor de uitnodiging geprint en ingeplakt aangezien ik door ziekte en slecht herstel weinig tijd meer over had om dat allemaal te stempelen en te schrijven.

Sprookjesachtige uitnodigingen

Hopelijk heb ik een duidelijk beeld gegeven hoe je een originele uitnodiging zelf kan maken als je op tijd een thema in je hoofd hebt en let op aanbiedingen.

Lees ook:

Heb jij al ooit zelf uitnodigingen gemaakt?

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

10 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics