Selecteer een pagina

Deze zomer zal anders zijn dan de zomers die we gehad hebben. Deze zomer is er namelijk geen verplicht thuiswerken meer, maar mag dat wel. Concreet houdt dat in dat we de vele werkplekken in huis kunnen minimaliseren en weer kunnen genieten van de ruimtes waarvoor ze bedoeld zijn. Met name voor de slaapkamer, de keuken alsook de tuin is dat wel zo prettig. Niks zo vervelend namelijk om de kinderen uit het zwembad te houden omdat papa/mama in een meeting zit (met camera aan). De werktafel buiten kan dan ook vervangen worden voor een mooie tuintafel. In dit artikel geef ik je wat praktische vragen en antwoorden.

Waar ga je de tuintafel zetten en berg je hem op met slecht weer?

Zo ja dan is elke tuintafel een optie. Zo nee dan kun je het beste een tafel kiezen die weersbestendig is in elk seizoen. Berg je de tafel in de winter op maar laat je hem met een bui staan dan kun je een beschermer overwegen.

Naar welk materiaalsoort ben je op zoek?

Er is veel mogelijk als het aankomt op de materiaalsoort van tuintafels. Kijk wat je mooi vind en verdiep je vervolgens in het onderhoud ervan. Woon je bijvoorbeeld dichtbij zware industrie of een treinspoor dan kun je beter oppassen met RVS in verband met mogelijke “vliegroest”. Woon je aan de zee dan kan de helft van je onderhoud worden gedaan door de natuur als je teakhouten meubelen hebt. De zoute lucht en en zand waaien namelijk over je tuinmeubels heen en houden het gedeeltelijk schoon.

Waar ga je de tafel voor gebruiken?

Bij een loungeset is een lagere tafel zeer geschikt. Bij tuinstoelen is een hogere tafel waar je met gemak aan kunt eten (en eventueel kunt werken) weer praktischer. Zit je graag op diverse plekken in de tuin dan kun je beter voor een kleiner inklapbaar tafeltje kiezen die je makkelijk mee kunt nemen. Kortom bedenk goed waar je de tafel voor gebruikt en kies daarbij de juiste soort tafel.

En tot slot: kies voor kwaliteit!

De afsluiter is geen vraag naar jezelf maar een belangrijke les: kies voor kwaliteit! tuinmeubels zijn niet goedkoop en de prijs tussen goedkoop en kwaliteit is vaak niet heel veel. Wacht dan ook liever een maand met aanschaf zodat je gelijk een goede tuintafel kunt kopen die jarenlang mee gaat. Niet alleen goed voor je beurs op de lange termijn maar ook veel beter voor het milieu. Want bij elke tafel die gemaakt wordt komt er een hoop CO2 vrij. Zo moeten de materialen naar de fabriek gebracht worden. De fabriek gaat ermee aan de slag. Daarna moet het product naar een magazijn of winkel. Vervolgens moet het naar jouw huis en tot slot komt het in het meest positieve geval bij iemand anders terecht maar meestal beland het bij het stort. Elke stap is een stap waarmee het milieu belast wordt. Je kunt dan ook beter kiezen voor een tafel die gelijk 20 jaar mee gaat in plaats van 4 x 5 jaar.

Aantrekkelijke tuintafels voor 2022

Aantrekkelijke tuintafels voor in de zomer van 2022.

Lees ook:

Welke tuintafel heb jij in de tuin staan?

Geverifieerd door ExactMetrics