Thuisleven.com
8 redenen waarom jij een vloerkleed zou willen.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Vloer > 8 redenen waarom jij een vloerkleed zou willen

8 redenen waarom jij een vloerkleed zou willen

Vloerkleden zijn niet alleen mooi, maar ook erg praktisch. Toch zien velen van ons nog niet de voordelen ervan in en daarom deel ik in dit artikel 8 redenen waarom jij, morgen nog, een vloerkleed zou willen.

1: Afgebakende ruimte

Een vloerkleed zorgt voor een “eigen ruimte”. Zo kun je op een eenvoudige manier een eetkamer van een woonkamer scheiden. Uiteraard geld dit niet alleen voor ruimtes van volwassenen. Er zijn ook genoeg kinderkleden die perfect zijn in een speelhoek. Zelfs kinderen die een te gast zijn weten op die manier, zonder dat jij het hoeft te zeggen, waar ze kunnen spelen. Sterker nog, een vloerkleed met bijvoorbeeld een autoweg erop ziet er zelfs uitdagend uit om op te spelen met de auto’s.

2: Geluidsoverlast?

Heb jij een vloer die lawaaierig over kan komen, dan is een vloerkleed de ideale oplossing. Door de lopen over een vloerkleed absorbeer je namelijk het geluid. In de regel geld natuurlijk dat hoe dikker het kleed is, des te meer geluid er geabsorbeerd wordt. Ook de achterkant van het kleed speelt een rol, met een foam rug neem je meer geluiden op dan elders.

3: Passend bij het interieur

Vloerkleden zijn er in verschillende maten, vormen, kleuren en stoffen. Dus of je nu kiest voor een vintage vloerkleed, een hoogpolig tapijt of wat anders, het zal altijd mooi staan in je woning.

4: Warme voeten

Tijdens de afgelopen maanden werd het voelbaar duidelijk wat het met mensen doet als ze minder te besteden hebben. Niet alleen financiële overwegingen, maar ook duurzamer leven zijn goede motivators om in te zettend op een graadje (of 2) lager in huis. Om het toch wat behaaglijker te hebben kan een vloerkleed uitkomst bieden. Een vloerkleed voelt namelijk warmer aan dan een stenen, houten of laminaat vloer.

5: Makkelijker reinigen

Zeker voor vloerbedekking fans is het het overwegen waard om over te stappen tot een gladdere vloer (PVC vloeren, tegel, hout, etc.) in combinatie met een vloerkleed. Een vloerkleed is namelijk makkelijker te reinigen dan een vloerbedekking. Naast het reinigen van het vloerkleed zelf, kun je de rest van de vloer ook makkelijker schoonmaken. Een kleed oogt dan ook niet alleen veel mooier maar is ook een stuk hygiënischer.

8 redenen waarom jij een vloerkleed zou willen.

6: Vervangen

Wil je wel eens iets anders dan is een vloerkleed velen malen goedkoper om te vervangen dan een bank en meubels. Daarnaast weten we allemaal dat een kleine verandering, groots uit kan pakken.

7: Vloer beschermen

Op de ene plek in huis ben je vaker dan de andere. Afhankelijk van het soort vloer dat je hebt, kan de vloer dan ook sneller slijten. Die slijtage kun je tegengaan door het plaatsen van een vloerkleed.

8: Niet alleen voor binnen

Wie dacht dat vloerkleden alleen voor binnen zijn, komt bedrogen uit. De mooie vloerkleden voor buiten van het merk Merel in Wonderland laten dat zelfs goed zien. Leuk voor onder de overkapping, op het terras en in de blokhut.

Lees ook:

Zou jij hoogpolig tapijt gaat of voor een vintage look?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics