8 redenen waarom jij een vloerkleed zou willen.
Thuisleven.com > Lifestyle & Interieur > 8 redenen waarom jij een vloerkleed zou willen.

8 redenen waarom jij een vloerkleed zou willen.

Vloerkleden zijn niet alleen mooi, maar ook erg praktisch. Toch zien velen van ons nog niet de voordelen ervan in en daarom deel ik in dit artikel 8 redenen waarom jij, morgen nog, een vloerkleed zou willen.

1: Afgebakende ruimte.

Een vloerkleed zorgt voor een “eigen ruimte”. Zo kun je op een eenvoudige manier een eetkamer van een woonkamer scheiden. Uiteraard geld dit niet alleen voor ruimtes van volwassenen. Er zijn ook genoeg kinderkleden die perfect zijn in een speelhoek. Zelfs kinderen die een te gast zijn weten op die manier, zonder dat jij het hoeft te zeggen, waar ze kunnen spelen. Sterker nog, een vloerkleed met bijvoorbeeld een autoweg erop ziet er zelfs uitdagend uit om op te spelen met de auto’s.

2: Geluidsoverlast?

Heb jij een vloer die lawaaierig over kan komen, dan is een vloerkleed de ideale oplossing. Door de lopen over een vloerkleed absorbeer je namelijk het geluid. In de regel geld natuurlijk dat hoe dikker het kleed is, des te meer geluid er geabsorbeerd wordt. Ook de achterkant van het kleed speelt een rol, met een foam rug neem je meer geluiden op dan elders.

3: Passend bij het interieur.

Vloerkleden zijn er in verschillende maten, vormen, kleuren en stoffen. Dus of je nu kiest voor een vintage vloerkleed, een hoogpolig tapijt of wat anders, het zal altijd mooi staan in je woning.

4: Warme voeten.

Tijdens de afgelopen maanden werd het voelbaar duidelijk wat het met mensen doet als ze minder te besteden hebben. Niet alleen financiële overwegingen, maar ook duurzamer leven zijn goede motivators om in te zettend op een graadje (of 2) lager in huis. Om het toch wat behaaglijker te hebben kan een vloerkleed uitkomst bieden. Een vloerkleed voelt namelijk warmer aan dan een stenen, houten of laminaat vloer.

5: Makkelijker reinigen.

Zeker voor vloerbedekking fans is het het overwegen waard om over te stappen tot een gladdere vloer (PVC vloeren, tegel, hout, etc.) in combinatie met een vloerkleed. Een vloerkleed is namelijk makkelijker te reinigen dan een vloerbedekking. Naast het reinigen van het vloerkleed zelf, kun je de rest van de vloer ook makkelijker schoonmaken. Een kleed oogt dan ook niet alleen veel mooier maar is ook een stuk hygiënischer.

8 redenen waarom jij een vloerkleed zou willen.

6: Vervangen.

Wil je wel eens iets anders dan is een vloerkleed velen malen goedkoper om te vervangen dan een bank en meubels. Daarnaast weten we allemaal dat een kleine verandering, groots uit kan pakken.

7: Vloer beschermen.

Op de ene plek in huis ben je vaker dan de andere. Afhankelijk van het soort vloer dat je hebt, kan de vloer dan ook sneller slijten. Die slijtage kun je tegengaan door het plaatsen van een vloerkleed.

8: Niet alleen voor binnen.

Wie dacht dat vloerkleden alleen voor binnen zijn, komt bedrogen uit. De mooie vloerkleden voor buiten van het merk Merel in Wonderland laten dat zelfs goed zien. Leuk voor onder de overkapping, op het terras en in de blokhut.

Lees ook:

Zou jij hoogpolig tapijt gaat of voor een vintage look?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

Geverifieerd door ExactMetrics