Selecteer een pagina

Waarom kunnen de meeste hightech materialen niet wedijveren met wol? Simpelweg omdat wol een intelligent product is van de natuur. Glerups maakt er iconische sloffen van die wereldwijd met veel plezier worden gedragen.

De 5 beste redenen om wollen sloffen van Glerups te dragen zijn

  1. Ze zijn gemaakt van 100% puur natuurlijke wol van zorgvuldig geselecteerde boerderijen
  2. Ze houden je voeten warm in de kou en koel in de hitte
  3. De sloffen absorberen tot 35% vocht en houden je voeten droog
  4. Ze beschermen tegen geur en zijn zelfreinigend
  5. Ze zijn comfortabel en zacht om te dragen en ook jeukvrij

Glerups

Door de jaren heen heeft Glerups de perfecte mix van wol gevonden van Gotland-wol uit Denemarken gecombineerd met hoogwaardige witte wol uit Nieuw-Zeeland. De wol voldoet aan de hoogste normen voor dierenwelzijn. Volgens een speciaal procedé maakt het merk er zuiver wolvilt van. Weet dat wol het beste werkt op de blote huid, draag daarom je pantoffels altijd zonder sokken.

Zelfreinigende eigenschappen

Wol is een natuurproduct met zelfreinigende eigenschappen. Dit komt door het natuurlijke vet van de wolvezel genaamd lanoline. Als schapen nat worden, ontstaat er een proces tussen de lanoline en de natuurlijke basiszouten van de schapen uit transpiratie, die samen een natuurlijke zeep vormen die de wol reinigt. Deze eigenschappen vind je terug in de pantoffels van Glerups. Daarom is het niet nodig om ze te wassen. Sterker nog, je kunt ze beter een dagje droog in de tuin leggen om ze uit te laten ademen.

Informatie

De buitenzool van de pantoffels is gemaakt van natuurlijk gelooid kalfsleer en heeft een antislipwerking. De handgemaakte sloffen zijn er in model slipper, laars of schoen en verkrijgbaar in diverse kleuren.
Glerups pantoffels zijn in Nederland en België verkrijgbaar via Binorm.nl/glerups. Winkeladviesprijs vanaf € 74,95.

Over Glerups.

In 1993 maakte Nanny Glerup als hobby voor het eerst een paar vilten laarzen met wol van haar eigen Gotland pelsschapen. Gewoon omdat ze voor haar eigen inkomsten wilde zorgen en breien niet leuk vond. Haar familie en vrienden waren razend enthousiast en al snel startte ze een kleinschalige productie.

Vilten is het langdurig in elkaar wrijven van wolharen met behulp van water en zeep. Het uitgangspunt van de familie Glerups is dat ze een zo puur mogelijk product wil maken. Glerups heeft hiervoor contractuele afspraken met schapenboeren over het welzijn van de dieren. Verder wordt de wol met natuurlijke kleurstoffen geverfd en wordt de leren zool plantaardig gelooid.

Lees ook:

Draag jij graag sloffen?

#persbericht

Geverifieerd door ExactMetrics