Sneeuwpop bowling DIY
Thuisleven.com > Doe het zelf (D.I.Y.) > Sneeuwpop bowling: makkelijk en leuk!

Sneeuwpop bowling: makkelijk en leuk!

Mijn kinderen zijn dol op knutselen en spelletjes. Van knippen en plakken tot monopoly, twister en dammen. Je kan het zo gek niet bedenken eigenlijk. En vandaag was het weer redelijk knudde. Regen, koud… echt weer om lekker binnen te zitten en spelletjes te doen. Of toch maar knutselen? De een wil spelletjes spelen en de ander wil knutselen.. Dilemma! Maar… wat als het allebei kan? Dat zou toch reuze mooi zijn? Sneeuwpop bowling! Dat zou leuk zijn! En dat kunnen ze alle drie!

Sneeuwpop bowling.

Oké, de kinderen vinden het in ieder geval een tof idee. Sneeuwpop bowling is en knutselen en spelen! Dat scheelt, dus geen geruzie over spelletje of knutselen. En het kan bijna allemaal met eenvoudige materialen.

Benodigdheden:

  • stiften
  • lege wc rolletjes
  • oude en of te kleine sokken (liefst kindermaat i.v.m. grootte v.d. mutsjes)
  • kleine lapjes vilt in diverse kleuren
  • witte verf
  • kwasten
  • oude kranten
  • wat wol
  • schaar

En nu aan de slag!

Mijn kinderen hebben inmiddels een verfschort aan (behalve de oudste, die pasten haar niet meer) en de oude kranten liggen op tafel. We gaan beginnen met het verven van de wc rolletjes. Ik spaar die dingen altijd op. Ik heb net als een doppen doos ook een doos voor wc rolletjes in de kelderkast staan. Reuze handig en we gebruiken ze ook best wel vaak voor dit soort knutselprojectjes. We schilderen de rolletjes helemaal wit. Mijn jongste van 3 vindt het ook erg leuk om zijn handen er bij te verven en op de kranten een handafdruk te maken. Maar uiteindelijk heeft ook hij een wit rolletje. We zetten ze even apart om te drogen. Ondertussen wassen we onze handen en doen we de schorten uit. Die hebben we niet meer nodig. De oude kranten halen we van tafel.

Lekker snoepen tussendoor.

Even wat drinken en een paar pepernootjes erbij (Tja, ze zijn ook super verleidelijk in de winkel). Dan gaan we verder met het tweede deel. Het aankleden van de wc-rolletjes. Neem een kindersokje en knip m doormidden ter hoogte van de hak.  Leg het gedeelte met de teen even weg. We pakken de wc-rol en we smeren aan de bovenkant een randje lijm. Dan pakken we het stukje sok waar het elastiek in zit (de bovenkant) en doen die om het gelijmde randje. Het elastiek zit nu op de lijmrand. De andere kant binden we bij elkaar door middel van een draadje wol. Gewoon er omheen wikkelen en een knoopje er inleggen. Klaar is Kees! Het lijmen gaat alle drie de kids goed af. Alleen de jongste heeft wat moeite met zijn sokje er omheen te doen, maar daar helpt z’n grote zus hem bij. Zo fijn als kinderen elkaar zo kunnen helpen. Daar kan ik echt van genieten als mama.

Lees onder de foto verder.

Sneeuwpop bowling DIY

Zelf mutsjes maken.

Maar goed, iedere rol heeft nu een mutsje. Nu pakken we het tweede stukje van het sokje. Deze knippen je zo dat je een lange sliert krijgt. Hoe doe je dat? Begin bij de kant waar je de sok doormidden geknipt hebt, knip ongeveer een cm in, maak vervolgens een draai naar links zo dat je schaar evenredig met het afgeknipte randje loopt, ga nu door met knippen en ga rond en rond. Je knipt dus als het ware steeds iets schuin zodat je 1 lange sliert krijgt.  Goed. Alle sok slierten liggen nu op tafel. Nu gaan we de sneeuwpop zijn das omdoen. Dat doen we door de das eenvoudig om zijn nek te knopen. Een keertje om zijn nek en dan een knoopje er in. Klaar.

En dan het leukste onderdeel: Het versieren van de sneeuwpop! De kinderen vinden dit helemaal leuk. Mijn dochter maakt er een meiden sneeuwpop van, mijn zoon een jongen. De Jongste tekent er zo wat op en is wat trots op zijn sneeuwpop! Ik vind ze allemaal erg leuk worden.

Spelen maar.

Dan zijn ze allemaal (we maken er een stuk of 9) klaar. En nu kan er gespeeld worden! Sneeuwpop bowling!

We zetten ze allemaal neer, net als bij bowling. De kinderen hebben inmiddels een klein softballetje gevonden. Die kunnen we hier mooi mee gebruiken. Om de beurt gooien en wie de meeste sneeuwpoppen omgooit na 3 beurten heeft gewonnen! Mijn zoon heeft met 1 pop voorsprong gewonnen uiteindelijk. Heerlijk geknutseld en heerlijk gespeeld: een topdag!

Lees meer.

Ik ben heel benieuwd: wie durft het ook aan?

2 reacties