Selecteer een pagina

Veel mensen twijfelen tussen natuurgras en kunstgras voor hun tuin of balkon, maar er zijn verschillende redenen waarom kunstgras een zeer aantrekkelijke optie is. Een van de meest overtuigende argumenten voor het kiezen is dat het net zo mooi kan zijn als natuurgras. Door de vooruitgang in de technologie en materialen van kunstgras ziet het er tegenwoordig verrassend realistisch uit. Het groene, weelderige uiterlijk van kunstgras op rol kan een natuurlijke uitstraling geven aan elke buitenruimte. Mensen die voor kunstgras kiezen, merken vaak dat bezoekers niet eens doorhebben dat ze op een synthetisch oppervlak lopen. Daarnaast blijft kunstgras het hele jaar door groen en mooi.

Onderhoudsvrij blijven 

Een ander groot voordeel is het minimale onderhoud dat het vereist. In tegenstelling tot natuurgras hoeft kunstgras niet gemaaid, gesproeid of bemest te worden. Jongvolwassenen die een druk leven leiden met werk, studie en sociale activiteiten vinden deze eigenschap bijzonder aantrekkelijk. Ze besparen tijd en moeite die anders besteed zou worden aan het onderhouden van een gazon. Het enige wat nodig is om kunstgras er goed uit te laten zien, is af en toe het oppervlak schoonvegen of met een slang afspuiten om vuil of bladeren te verwijderen. 

Een stap schoner 

Duurzaamheid is een belangrijke factor in de keuze voor materialen en producten vandaag de dag. Kunstgras kan bijdragen aan een schoner milieu. Het vereist geen pesticiden of herbiciden die in het grondwater kunnen lekken en het ecosysteem kunnen schaden. Bovendien draagt het gebruik bij aan het verminderen van waterverbruik omdat er geen dagelijkse irrigatie nodig is. Voor mensen die milieubewust zijn is goedkoop kunstgras op rol een verstandige keuze die helpt bij het verminderen van hun ecologische voetafdruk. Het gebruik van kunstgras vermindert ook de behoefte aan lawaaiige, vervuilende grasmaaiers.

Gaat lang mee 

Ten slotte is de duurzaamheid een niet te onderschatten voordeel. Kunstgras is ontworpen om vele jaren mee te gaan, zelfs onder zware omstandigheden zoals intensief gebruik en extreme weersomstandigheden. Het blijft lang mooi, en behoudt ook zijn functionaliteit zonder dat het risico bestaat op kale plekken of modderpoelen die bij natuurgras wel voorkomen. Kunstgras is een slimme financiële investering voor de lange termijn, omdat de kosten voor vervanging of intensief onderhoud drastisch worden verlaagd. Daarnaast genieten gebruikers van een altijd groen en aantrekkelijk gazon dat weinig tot geen gedoe met zich meebrengt. Bovendien draagt de duurzaamheid van kunstgras bij aan het verminderen van afval en het behoud van natuurlijke hulpbronnen.

Lees ook:

Hoe groot is jullie tuin?

Afbeelding van Jill Wellington via Pixabay
#ad

Geverifieerd door ExactMetrics