Thuisleven.com
3x inspiratie voor uw nieuwe tuinproject.
Thuisleven.com > Buiten > Tuin > 3x inspiratie voor uw nieuwe tuinproject

3x inspiratie voor uw nieuwe tuinproject

Het tuinseizoen is weer begonnen! Hoogste tijd om inspiratie op te doen voor uw tuin. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een nieuwe schutting, terras of overkapping? Lees hieronder waar u aan moet denken bij het kiezen van deze producten en geniet deze zomer nog van uw bijgewerkte tuin.

Tuinafscheiding

Om uw tuin goed te beschermen en privacy te creëren, is een tuinafscheiding belangrijk. Hierbij is het goed om in kaart te brengen wat uw wensen zijn, aangezien er veel opties beschikbaar zijn. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een robuuste schutting? Dan kan een hout beton schutting de uitkomst zijn. Deze zet u gemakkelijk zelf neer met kant-en-klare tuinschermen, betonnen palen en -onderplaten. Voor een natuurlijkere uitstraling kan er ook gebruik gemaakt worden van deze complete schuttingdelen, aangezien deze ook goed tussen houten palen bevestigt kunnen worden. Iets compleet anders is eveneens mogelijk, zoals een tuinscherm van wilgentenen of een rabatschutting van composiet. Naast de uitstraling verschillen deze opties in levensduur en stevigheid. Ga dus goed na waar u naar op zoek bent.

Houten overkapping

Wilt u ook na de zomer nog lang van uw tuin genieten? Denk dan eens aan een houten overkapping of kapschuur. Een groot voordeel is dat u onder een overkapping met verschillende weersomstandigheden toch nog kan genieten van uw tuin. Zo bent u zomers beschermd tegen de felle zon en kunt u in de herfst gewoon nog droog zitten. Zeker wanneer u de overkapping uitbreidt met een wandmodule kan u uit de wind gaan zitten. Om deze module helemaal in stijl af te maken kunt u douglas hout kopen en monteren als wandbekleding.

Terras

Lekker genieten in uw tuin doet u op een terras. Net als bij schuttingen zijn hier veel verschillende opties beschikbaar en is het goed om na te gaan wat uw wensen zijn. Voor een duurzame keuze kunt u bijvoorbeeld gaan voor padouk of bamboe vlonderplanken, die gemiddeld zo’n 25 jaar meegaan. Liever geen omkijken naar het terras? Kies dan voor vlonderplanken van composiet. Dit materiaal bestaat uit een combinatie van hout- en kunststofvezels waardoor de planken lang meegaan en nagenoeg onderhoudsvrij zijn. Daarnaast zijn er verscheidene mooie kleuren beschikbaar, waardoor er voor iedere tuin wel een passende uitstraling te krijgen is. Als u dit seizoen extra van uw tuin wilt genieten, kan bijvoorbeeld een nieuwe tuinafscheiding, overkapping of terras al een groot verschil maken. Hierbij is het belangrijk om goed na te gaan wat uw wensen zijn, aangezien elke materiaalsoort naast een andere uitstraling ook andere kenmerken heeft. Zo kan u voorbereid aan de slag met uw nieuwe tuinproject!

Lees ook:

Welk tuinproject heb jij nog liggen?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics