3x inspiratie voor uw nieuwe tuinproject.
Thuisleven.com > Buiten > 3x inspiratie voor uw nieuwe tuinproject.

3x inspiratie voor uw nieuwe tuinproject.

Het tuinseizoen is weer begonnen! Hoogste tijd om inspiratie op te doen voor uw tuin. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een nieuwe schutting, terras of overkapping? Lees hieronder waar u aan moet denken bij het kiezen van deze producten en geniet deze zomer nog van uw bijgewerkte tuin.

Tuinafscheiding.

Om uw tuin goed te beschermen en privacy te creëren, is een tuinafscheiding belangrijk. Hierbij is het goed om in kaart te brengen wat uw wensen zijn, aangezien er veel opties beschikbaar zijn. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een robuuste schutting? Dan kan een hout beton schutting de uitkomst zijn. Deze zet u gemakkelijk zelf neer met kant-en-klare tuinschermen, betonnen palen en -onderplaten. Voor een natuurlijkere uitstraling kan er ook gebruik gemaakt worden van deze complete schuttingdelen, aangezien deze ook goed tussen houten palen bevestigt kunnen worden. Iets compleet anders is eveneens mogelijk, zoals een tuinscherm van wilgentenen of een rabatschutting van composiet. Naast de uitstraling verschillen deze opties in levensduur en stevigheid. Ga dus goed na waar u naar op zoek bent.

Houten overkapping.

Wilt u ook na de zomer nog lang van uw tuin genieten? Denk dan eens aan een houten overkapping of kapschuur. Een groot voordeel is dat u onder een overkapping met verschillende weersomstandigheden toch nog kan genieten van uw tuin. Zo bent u zomers beschermd tegen de felle zon en kunt u in de herfst gewoon nog droog zitten. Zeker wanneer u de overkapping uitbreidt met een wandmodule kan u uit de wind gaan zitten. Om deze module helemaal in stijl af te maken kunt u douglas hout kopen en monteren als wandbekleding.

Terras.

Lekker genieten in uw tuin doet u op een terras. Net als bij schuttingen zijn hier veel verschillende opties beschikbaar en is het goed om na te gaan wat uw wensen zijn. Voor een duurzame keuze kunt u bijvoorbeeld gaan voor padouk of bamboe vlonderplanken, die gemiddeld zo’n 25 jaar meegaan. Liever geen omkijken naar het terras? Kies dan voor vlonderplanken van composiet. Dit materiaal bestaat uit een combinatie van hout- en kunststofvezels waardoor de planken lang meegaan en nagenoeg onderhoudsvrij zijn. Daarnaast zijn er verscheidene mooie kleuren beschikbaar, waardoor er voor iedere tuin wel een passende uitstraling te krijgen is. Als u dit seizoen extra van uw tuin wilt genieten, kan bijvoorbeeld een nieuwe tuinafscheiding, overkapping of terras al een groot verschil maken. Hierbij is het belangrijk om goed na te gaan wat uw wensen zijn, aangezien elke materiaalsoort naast een andere uitstraling ook andere kenmerken heeft. Zo kan u voorbereid aan de slag met uw nieuwe tuinproject!

Lees ook:

Welk tuinproject heb jij nog liggen?

Miranda

Eigenaar/vennoot van Thuisleven.com en Tuinenbuitenleven.com.
Verloofd met Tom, moeder van Daan (2004), Vera (2006), Tim (2008), Iris (2010) en Evi (2021). Lees meer over mij op https://www.thuisleven.com/over-ons-thuisleven/

1 reactie