Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Feest(dagen) > Halloween > 15 Halloween films die je moet zien

15 Halloween films die je moet zien

Het wordt steeds kouder buiten en Halloween komt langzaam dichter in de buurt. Als je nou op pad gaat of thuisblijft: een horrorfilm is nooit saai. ’s Avonds lekker onder de dekens kruipen met een bak popcorn op je schoot met een spannende horrorfilm. Ik heb de spannendste films voor jou op een rijtje gezet.

The Ring

The Ring is een Amerikaanse Horrorfilm uit het jaar 2002. Rachel Keller is een alleenstaande moeder en journalist. Via vrienden komt ze erachter dat er een videoband rond gaat waarbij je na het kijken van de videoband nog maar 7 dagen hebt om te leven. Na het kijken van de videoband gaat ze op onderzoek uit.

Midsommar

Midsommar is een Amerikaanse- Zweedse horrorfilm uit het jaar 2019. Na een familietragedie besluiten Christian en Dani met een groepje vrienden naar het Zweedse midzomerfeest te gaan. Een plaats in Zweden waar het nooit nacht wordt. Plaats van een mooi rituaal verandert het een horror bloeddorstige rituaal.

Scream

Scream is een Amerikaanse horrorfilm uit 1996 (er komt een nieuw deel aan). Het stadje Woodsboro wordt gestalkt door een seriemoordenaar. Sidney Presscot is het doelwit van deze mysteries moordenaar die kennissen van Sidney op brute wijze vermoord. De verslaggever Gale Weather probeert er alles aan te doen om de moordenaar tegen te houden

The Shinning

The shining is een klassieke Amerikaanse- Britse horrorfilm uit het 1980 gemaakt door de schrijver Stephan King. Een schrijver gaat met zijn gezin naar een ingesneeuwd hotel, waar hij rustig kan gaan schrijven. Dat hoopte hij althans. Na langere tijd begint zijn zoon Danny visioenen krijgen en wordt hij zelf gek in zijn hoofd.

Carrie

Carrie is een horrorfilm uit het jaar 1976, maar ook nu uit 2013. De verlegen 17-jarige meisje Carrie zit in het laatste jaar van de middelbare school en wordt gepest. Ook thuis heeft ze het niet makkelijk. Haar religieus moeder verwacht van Carrie hetzelfde. Zoals elke dag bidden naar jezus en niet uitgaan. Na een tijd komt ze erachter dat ze bij een woedeaanval verwoestende telepathisch krachten heeft.

Nightmare On Elm Street 

Nightmare On Elm Street is een klassieke spannende horrorfilm uit het jaar 1984. De 15-jarige meid Tina krijgt vreselijk nachtmerries over een verbrande man met messen als vingers.  Ook haar vrienden hebben deze nachtmerries. Langzamerhand worden haar vrienden een voor een afgeslacht in hun droom. Wat er ook gebeurt, Tina probeert niet in slaap te vallen.

Child’s Play

Child’s Play is een Amerikaanse horrorfilm uit 1988. De seriemoordenaar Charles lee- Ray weet met behulp van een spreuk in een good guy pop te komen. Niet lang daarna krijgt Andy voor zijn verjaardag een good guy pop (chucky), niet wetend dat Charles lee- Ray in de pop zit. Al snel begint de pop raar te doen.

Insidious

Insidious is een horrorfilm uit het jaar 2010. Een gezin besluit om naar nieuw huis te verhuizen, maar al snel wordt hun leventje op kop gezet wanneer een van de kinderen (Dalton) in coma raakt. Na 3 maanden in het ziekenhuis verhuist Dalton terug naar het huis, maar nog steeds in coma. Langzamerhand gebeuren er onverklaarbare enge gebeurtenis.

A Quiet Place

A Quiet Place is een spannende film uit 2018 (waarvan nu ook een deel 2 uit 2020) Een monster dat jaagt op geluid. Na dat een buitenaards wezen bijna de hele mensheid heeft uitgeroeid probeert het gezin van Evelyn (moeder) en Lee (vader) geluidloos door het leven te gaan. Een geluidje betekent je dood.  

It

2 versies van deze spannende horrorfilms It, Eentje uit 1990 en 2017. Het dorpje Derry wordt achternagezeten door een monster in de vorm van clown (Pennywhise). Nadat het broertje van Bill (George) opgegeten is door Pennywhise besluit hij met 6 andere kinderen (ze noemen zichzelf de loser club) het opnemen tegen Pennywhise.

Fear street part one: 1994

De horrorreeks van fear street bestaat uit 3 filmen, die nog niet zolang bestaan (2021). Er worden op brute wijze mensen om het leven gebracht in het dorpje Shadyside. Een groepje vrienden komen erachter dat de gebeurtennissen aan elkaar verbonden zijn, maar het wordt nog erger als ze erachter komen wie het volgend slachtoffer is.

Alien.

Alien is een spannende film uit het jaar 1979. Het ruimteschip Nostromo, met een bemanning van 7 personen komen terug van missie. Onderweg komen ze een onbekende planeet tegen, en gaan op onderzoek uit. Eenmaal wanneer ze de planeet verlaten blijkt er al gauw iets mis te zijn.

Friday the 13th

Friday The 13th is een Amerikaanse griezelige horrorfilm uit 2009. Op het zomerkamp in 1957 verdrinkt er een jongetje en 2 personeel leden in het Crystal lake. Niet lang daarna werden ook 2 begeleiders vermoord en besloten ze om het kamp te sluiten. Maar in 1979 besloten ze toch het kamp weer te gaan openen. Een groepje Tieners besluiten het kamp weer op te knappen maar het duurt niet lang voordat het eerste slachtoffer wordt vermoord.

Sint

Een populaire horrorfilm uit Nederland, gemaakt in 2010. In de 15de eeuw was er een barbaarse bisschop (Sint) met een bende rovers die dorpen leegplunderden. Maar op 5 december 1492 besloot het dorp terug te vechten en doodde de bisschop en zijn rovers. In het jaar van 2010 weten mensen bijna niks meer af van deze tragische geschiedenis en kunnen niet wachten op 5 december. Maar dan komt de Sint terug met zijn wraak.

Annabelle

Annabelle is een griezelige Amerikaanse horrorfilm uit het jaar 2014. Het 1967, John en Mia verwachten hun eerste kindje. Als geschenk van John krijgt Mia als cadeau een zeldzame pop genaamd Annabelle. Maar het blijkt dat de pop duivelse krachten bezit.

Ook te bekijken via Pathé Thuis.

Welke films heb jij al gezien of ga je nog kijken?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

6 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics