10 handige tips om je huis schoon te houden met kinderen.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Huishouden > Opruimen > 10 handige tips om je huis schoon te houden met kinderen

10 handige tips om je huis schoon te houden met kinderen

Het opvoeden van kinderen gaat vaak hand in hand met een uitdaging om het huis schoon en georganiseerd te houden. Het lijkt soms een onmogelijke taak, maar met de juiste strategieën en handige hulpmiddelen kun je een schoon en opgeruimd huis creëren, zelfs met levendige kinderen in de buurt. In dit artikel delen we 10 waardevolle tips om je huis schoon te houden met kinderen, inclusief een focus op handige Brabantia producten.

Tip 1: Creëer routines en regels

Een gestructureerde aanpak is essentieel als je wilt dat je huis schoon blijft met kinderen. Stel dagelijkse routines en regels op voor het hele gezin. Leer je kinderen bijvoorbeeld om na het spelen hun speelgoed op te ruimen of om na het eten hun bordjes in de vaatwasser te zetten. Consistentie is hierbij belangrijk.

Tip 2: Gebruik slimme opbergoplossingen van Brabantia

Brabantia biedt een breed scala aan opbergoplossingen die perfect zijn voor gezinnen met kinderen. Denk bijvoorbeeld aan de handige opvouwbare wasmanden om snel en gemakkelijk het speelgoed op te ruimen. Met de stapelbare voorraaddozen kun je snacks en voedsel georganiseerd houden. De Brabantia Touch Bin is een stijlvolle en hygiënische afvalbak die handig is bij het verzamelen van al het afval dat kinderen kunnen genereren. Kijk hier meer Brabantia producten die handig zijn bij het opruimen.

10 handige tips om je huis schoon te houden met kinderen.
Je kunt kinderen ook leren om hun vuile sokken in een handig wasnet te stoppen. Het voordeel daarvan is dat sokken minder snel kwijt zullen raken en je het na het wassen snel gepakt hebt.

Tip 3: Leer kinderen verantwoordelijkheid

Door kinderen te leren om verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen spullen en acties, kunnen ze een actieve rol spelen in het schoonhouden van het huis. Moedig hen aan om hun kamer netjes te houden en hun eigen rommel op te ruimen. Het kan ook helpen om beloningen in te stellen om hun motivatie te vergroten.

Tip 4: Betrek kinderen bij huishoudelijke taken

Laat kinderen meehelpen met eenvoudige huishoudelijke taken, zoals het afstoffen van meubels, het vouwen van handdoeken of het opruimen van de tafel na het eten. Ze kunnen er plezier in hebben om je te helpen en het geeft hen een gevoel van verantwoordelijkheid.

Tip 5: Bescherm kwetsbare oppervlakken

Met kinderen in huis is het belangrijk om kwetsbare oppervlakken te beschermen tegen krassen, vlekken en morsen. Plaats bijvoorbeeld beschermende onderzetters onder drinkglazen en eetgerei. Gebruik ook tafelkleden of placemats tijdens de maaltijden om het tafelblad te beschermen.

Tip 6: Maak schoonmaken leuk

Schoonmaken kan een saaie klus lijken, maar het kan ook leuk worden gemaakt voor kinderen. Maak er een spel van, zet vrolijke muziek op en beloon hen met kleine prijsjes of complimenten. Op die manier wordt het schoonmaken een gezamenlijke activiteit waar het hele gezin bij betrokken is.

Tip 7: Minimaliseer rommel

Minimaliseer de hoeveelheid spullen in huis om rommel te voorkomen. Doneer of verkoop items die niet meer worden gebruikt of nodig zijn. Een opgeruimd huis met minder spullen maakt het schoonmaken een stuk eenvoudiger en efficiënter.

Tip 8: Leer kinderen goede hygiënegewoonten

Het aanleren van goede hygiënegewoonten aan kinderen is niet alleen belangrijk voor hun gezondheid, maar ook voor het schoonhouden van het huis. Moedig hen aan om hun handen regelmatig te wassen, om schoenen uit te doen bij het betreden van het huis en om na het eten hun gezicht en handen schoon te maken.

Tip 9: Maak gebruik van opbergbakken en manden

Opbergbakken en manden zijn perfecte organisatieoplossingen voor speelgoed, boeken en andere kleine spullen van kinderen. Brabantia biedt diverse stijlvolle en functionele opbergbakken en manden die zorgen voor een opgeruimd huis en gemakkelijke toegang tot de spullen van je kinderen.

Tip 10: Wees geduldig

Ten slotte, wees geduldig. Het schoonhouden van een huis met kinderen kan soms een uitdaging zijn, maar met een positieve houding en geduld kun je een schoon en georganiseerd huis behouden. Focus op de voordelen van een schoon huis, zoals een rustige en veilige omgeving voor je kinderen om in te spelen en te groeien.

Conclusie:

Met deze 10 handige tips kun je je huis schoon en opgeruimd houden, zelfs met kinderen in de buurt. Het creëren van routines, het gebruik van slimme opbergoplossingen van Brabantia en het betrekken van kinderen bij huishoudelijke taken zijn slechts enkele strategieën die je kunt toepassen. Onthoud dat het schoonmaken van het huis een gezamenlijke verantwoordelijkheid is en dat een schoon en georganiseerd huis bijdraagt aan een gezonde en gelukkige leefomgeving voor het hele gezin.

Lees ook:

Wat mogen of moeten jullie kinderen doen thuis?

Foto: Pexels en Coppens warenhuis.

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

13 reacties

 • Wij mogen niet mopperen. Onze kids ruimen altijd na het spelen hun speelgoed. Ze hebben af en toe een kleine herinnering nodig. Gooien hun vieze kleding in de wasmand en na het eten zetten ze hun bord en beker op de aanrecht. Kleine dingen die het voor de ouders makkelijker maken

 • Goede tips. Ze verantwoordelijk maken en taken geven is belangrijk, maar niet altijd even makkelijk.
  Ze ruimen elke week hun kamer op, gooien zelf de vieze was in de wasmand.
  Na school legen ze hun tas en zetten de bekers en lunchtrommels op het aanrecht. Dekken om en om de tafel.

 • Wat een goede tips! Een beetje verantwoordelijkheid leren om zelf de eigen rommel op te ruimen en te helpen bij huishoudelijke taken als kinderen jong zijn, maakt het later vanzelfsprekend !

 • Klopt Kinderen vinden het geweldig als ze mee mogen helpen in het huishouden. Mijn kinderen liet ik altijd de plinten stoffen. Zij vonden het leuk en mijn rug ook

 • Dat sokkenwasnet is een goed idee. Daar ga ik eens naar op zoek.
  Pas wel een mega wasnet gekocht om de schoolrugzak van mijn zoon in te kunnen wassen.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics