Zonbescherming op wintersport is een noodzaak, geen Luxe!
Thuisleven.com > Er op uit > Vakantie > Zonbescherming op wintersport is een noodzaak, geen luxe!

Zonbescherming op wintersport is een noodzaak, geen luxe!

De witte, fonkelende pistes, het knisperende geluid van verse sneeuw onder je ski’s en de stralende zon die je gezicht verwarmt. Wintersport is een ongelooflijke ervaring, maar velen vergeten dat de zon op grote hoogtes intenser kan zijn. Daarom is het essentieel om je huid goed te beschermen. In deze blog duiken we dieper in op het belang van zonbescherming tijdens de wintersport.

Kies voor de juiste zonbescherming

Voordat je de berg opgaat, is het cruciaal om de juiste zonbescherming te kiezen. Voor kinderen raden we de Nivea Kids Ultra Protect & Play Lotion SPF 50+ aan. Deze lotion is speciaal ontworpen voor de gevoelige huid van kinderen en biedt een hoge bescherming tegen zowel UVA als UVB-stralen. Het is waterbestendig, waardoor het ideaal is voor actieve kleintjes die graag in de sneeuw spelen.

De mythe van de wintersportbril

Een veelvoorkomende misvatting is dat zolang je een zonnebril draagt, je ogen volledig beschermd zijn tegen de zon. Hoewel een goede skibril essentieel is om je ogen te beschermen tegen sneeuwblindheid en schadelijke reflecties, beschermt het je huid niet tegen directe blootstelling aan UV-stralen. Daarom is het combineren van een zonnebrandcrème met je ski-uitrusting van vitaal belang.

Herken de risico’s van hoogte

Op grote hoogtes neemt de intensiteit van UV-stralen toe. Voor elke 1000 meter die je stijgt, neemt de straling met ongeveer 10-12% toe. Dit betekent dat wanneer je bovenaan die prachtige berg staat, je huid wordt blootgesteld aan veel meer UV-stralen dan je misschien zou denken. Zelfs op bewolkte dagen kan de zonkracht op de piste verraderlijk hoog zijn.

De perfecte routine

Een goede zonbeschermingsroutine op de piste zou moeten beginnen met het aanbrengen van zonnebrandcrème, zoals de Nivea Sun Protect & Hydrate Ultra SPF 50+. Deze formule biedt niet alleen bescherming maar hydrateert ook de huid, wat essentieel is in de droge berglucht. Vergeet niet om je huid om de paar uur opnieuw in te smeren, vooral na het zweten of na een lunchpauze.

Wintersport is een fantastische manier om te genieten van de natuur en de sneeuw. Maar net zoals je je uitrusting controleert en zorgt voor de juiste kleding, moet je ook voor je huid zorgen. Met de juiste zonbescherming kun je vol vertrouwen de piste op en genieten van elke afdaling, wetende dat je huid beschermd is tegen de intensiteit van de hoogtezon. Veiligheid eerst, altijd!

Lees ook:

Heb jij al eens nagedacht over zonbescherming op wintersport?

Afbeelding van Pexels via Pixabay
#spon *affiliate

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics