Selecteer een pagina

Stel je hebt een woning wat enorm stinkt. Dat kan zijn dat het elke dag zo is maar dat kan ook met tijden zo zijn. Dan heb ik het niet over de geur die verdwijnt nadat je een uur goed gelucht hebt, nee ik heb het over een lucht die gewoonweg niet uit je woning te krijgen is. Waarvan je zo’n beetje alles doet om er vanaf te komen maar waarbij niks blijkt te helpen. Nou in zo’n woning zit ik.

Het begon allemaal een aantal jaren geleden met een rioollucht geur. Ik belde de woningstichting en die kwam pols hoogte nemen. Ook zij vonden de geur abnormaal en besloten er iets aan te doen. De gehele stoep aan de voordeur werd eruit gehaald, de kruipruimte werd geïnspecteerd en en zelfs het toilet werd eruit gehaald om na te kijken. Maar hoe hard iedereen ook zijn werk deed de geur bleef komen.

Tot ik het op een gegeven moment weer hartstikke zat was en eens de leidingen na liet kijken van de cv ketel, immers lopen deze ook af naar andere leidingen. Het luchtrooster werd na gekeken en god weet wat allemaal niet meer. Het mocht allemaal niet baten, want nog steeds zit ik wel eens in de stank. En dat wel eens is dus zo’n 2 keer per jaar een aantal weken lang. Niet echt leuk dus.

Tijd voor aanpak

Nu las ik afgelopen week iets over Ozonbehandeling. Ik besluit mij er eens in te gaan verdiepen en lees al snel dat ik niet de enige ben met een stank overlast. De geur kan daadwerkelijk overal vandaan komen. Van een zure lucht door muizen tot en met een doffe lucht van zwarte schimmel. Maar ook bak-en-braadlucht, etenslucht, tabaksrook, afval en stank door de open haard of van huisdieren zijn problemen waar wel eens tegen aan gelopen wordt bij een stank overlast. En in het ergste geval helpt ook dan luchten niet meer. Zelfs boenen en ventileren zijn wel goed om te doen maar veranderen maar niet of slechts een klein beetje de geur. Die geuren kunnen overigens niet alleen in huis, maar ook in een auto, caravans, kantoor en andere ruimtes zijn. Tijd dus voor een andere aanpak!

Ozon behandeling

Ik lees over een Ozon behandeling het volgende op de site van Strooming:
“Ozon breekt geuren af en heeft een steriliserende werking, waardoor het zeer effectief is om geuren te verwijderen uit ruimtes waar niets anders lijkt te werken. Een zogeheten ozongenerator zorgt dat geuren op moleculair niveau worden vernietigd en omgezet naar normale, reukloze zuurstof. Ongewenste micro-organismen in het binnenmilieu worden daardoor uitgeschakeld. Denk daarbij aan schimmels, virussen en bacteriën; allerlei potentiële veroorzakers van stankoverlast. De ozon dringt door in de wand van bacteriën en schimmels, waardoor die worden uitgeschakeld. Met ozon worden dus niet alleen vervelende geurtjes uitgeschakeld, maar wordt de lucht in de totale ruimte gesteriliseerd.”

Dat klinkt als een fantastische oplossing.

Lees ook:

Heb jij wel eens vieze luchtjes in huis gehad die je maar niet weg kreeg? En wat deed jij daaraan?

Geverifieerd door ExactMetrics