Selecteer een pagina

Al een aantal jaren hebben wij de doelstelling om 10.000 stappen op een dag te lopen. Nu moet ik eerlijk bekennen dat dit, zeker op een doordeweekse dag, lastig te halen is. Ofschoon ik de hele dag in de weer ben met de kinderen, het huishouden en mijn werk ligt er na alles nog een weblog te wachten. Uiteraard doe ik dit alles met veel liefde en plezier maar schieten die aantal stappen er toch wel bij in. Echter in de weekenden en in de vakanties lopen we soms het dubbele dan wel niet het driedubbele op een dag. Zo hebben we het voor elkaar gekregen om tijdens onze vakantie in Rome, met kinderen, gemiddeld maar liefst 18 kilometer per dag te wandelen!

Weer of geen weer

Maar ja die doordeweekse dagen moeten toch echt omhoog geschroefd worden, weer of geen weer! En zo hebben wij ons voorgenomen dat we vanaf volgende week gaan beginnen met een tot twee uur wandelen na het warm eten. Zo brengen we gezamenlijk wat tijd door, komen we tot rust voor we naar bed moeten en werken we aan een gezonde leefstijl. Met dit warme weer is dat een appeltje eitje maar in de wintermaanden wordt dat afzien! Zeker voor mijn koude voeten die zelfs met 30 graden amper warm worden.

Sokken van Donegal

Gelukkig ontving ik afgelopen week een testpakket met daarin twee paar sokken van Donegal. Dat was voor mij de reden om eerder te beginnen met wandelen, immers wil ik een product dat ik mag reviewen ook echt goed testen. Maar hoe test je sokken nou het best?
Om die vraag te beantwoorden schrijf ik voor mezelf de volgende 5 vragen op, die ik in de komende dagen op mijn gemak kan beoordelen.
1 – Blijven (of worden) de voeten warm?
2 – Ademen ze goed? 3 – Zitten ze lekker?
4 – Stinken ze na een forse wandeling?
5 – Hoe goed zijn ze te wassen?

Mijn ervaring

Intussen zijn we nu een paar dagen verder en kan ik de vragen met gemak beantwoorden.
Bij het begin van het wandelen zijn mijn voeten ijs en ijs koud. Ofschoon de sokken heerlijk ademen zijn mijn voeten na een fikse wandeling warm! Ik heb dat geintje meerdere keren getest omdat ik het zelf nog steeds niet kan geloven. Meestal als ik al warme voeten krijg van een wandeling is dat in schoenen/sokken die niet ademen. Het gevolg is dan een natte warme voet en een lucht die niet te harden is (voor anderen voornamelijk, hihi). Afijn met deze sokken merk ik dat ze warm zijn zonder natte, stinkende voeten.

Warme voeten met Donegal Socks

Kwaliteit van de sokken

Maar goed na een avondje wandelen wilt dat nog niks zeggen over de kwaliteit sokken dus heb ik ze dag erna, de dag daarna en de dagen daarna zonder te wassen gewoon weer aangetrokken. Intussen hebben de sokken een afstand van zo’n 50 kilometer achter de rug en beginnen ze nu pas te ruiken. Tijd dus om te wassen. Waar ik met de geitenwollen sokken van mijn oma een sopje moest maken in de wasbak kan ik dit prachtig exemplaar gewoon in de wasmachine knikkeren en op maximaal 40 graden mee wassen. Een beetje zenuwachtig ben ik wel als de wasmachine eenmaal draait. Maar het voordeel wat ik heb is dat ik het paar gratis gekregen heb juist om dit te kunnen doen!

Warme voeten met Donegal Socks

Die knikkende knieën en het duimen draaien waren dus echt overbodig want zie op de foto het resultaat: rechts het paar dat gewassen is en links het paar dat nieuw is. Zie jij het verschil?

Donegal Socks zijn in Nederland en België verkrijgbaar in zestien kleuren en twee maatseries: 37-41 en 41-45. Winkeladviesprijs € 14,90 per paar. Ga voor meer informatie naar www.donegal-socks.nl.

Lees ook:

Geverifieerd door ExactMetrics