Selecteer een pagina

Voor veel tuinen zijn haagplanten een uitstekende aanvulling. Je kunt hier bijvoorbeeld voor kiezen als je een natuurlijker en groener alternatief zoekt voor je schutting. Haagplanten kunnen dienen als een meer natuurlijke grens tussen tuinen. Bovendien zorgen haagplanten er voor dat je weinig tot geen inkijk meer hebt. Handig als je last hebt van te veel nieuwsgierige mensen bij jou in de straat. Er zijn veel soorten haagplanten waar je uit kunt kiezen. Coniferen zijn een populaire optie, maar je kunt tegenwoordig zelfs kiezen voor bamboehagen. Ook winterharde haagplanten behoren tot de mogelijkheden. Maar waarom is dit de beste optie voor jouw tuin?

Winterharde haagplanten staan het hele jaar in bloei

Er zijn haagplanten die voornamelijk tijdens de lente en de zomer in bloei staan. Maar je kunt ook kiezen voor winterharde haagplanten, ook wel bekend als wintergroene haagplanten. Dit zijn planten die het gehele jaar in bloei staan, alhoewel dit wel afhankelijk is van een aantal factoren. Ten eerste is het soort plant waar je voor kiest van belang. Niet elke soort zal echt hele gehele jaar door bloeien. Ook de locatie van de haagplant is van invloed. De bodem en de hoeveelheid zon en/of schaduw zijn ook van invloed op de mate waarin haagplanten kunnen bloeien en blijven bloeien.

Winterharde hagen zijn een waardevolle toevoeging voor iedere tuin omdat ze er het gehele jaar door goed uit zien. Haagplanten worden vaak gekozen omdat ze er goed uit zien. We willen graag een mooie tuin. Daarom kiezen mensen vaak voor een decoratieve haagplant. Er zijn diverse soorten haagplanten die winterhard zijn. Populaire opties van dit moment zijn onder meer de Hedera klimplant, de Thuja conifeer, de Toscaanse Jasmijn, de wintergroene Taxus, de haagbeuk, de beukenhaag, de winterharde Hibiscushaag, de Prinus Laurier, de Vuurdoorn, de Japanse Hulst en de Weigela. In sommige van deze planten kunnen vruchten groeien.

Nog meer redenen om voor winterharde haagplanten te kiezen

Winterharde haagplanten staan het gehele jaar in bloei. Dat is goed nieuws als je jouw haagplanten wilt gebruiken om de inkijk in jouw tuin significant te verminderen dan wel geheel weg te werken. Diverse soorten haagplanten kunnen breed en vol groeien, en er zijn ook varianten die maar liefst 3 meter hoog kunnen worden. Zo zul je nooit meer last hebben van inkijk in je tuin en geniet je meer privacy. Haagplanten kunnen ook ingezet worden als een natuurlijke afscheiding tussen je eigen tuin en de tuin van je buren. Haagplanten zijn een groene optie en zien er geweldig uit binnen iedere soort tuin.

Winterharde haagplanten bestellen

Als je winterharde haagplanten wilt kopen, is het goed om te weten dat dit tegenwoordig simpeler is dan ooit. Natuurlijk is het mogelijk om een fysieke winkel te bezoeken om hier je haagplanten te gaan halen. Je kunt bijvoorbeeld gaan naar een tuincentrum. Als je liever niet het comfort van je eigen huis verlaat, is het mogelijk om online winterharde haagplanten te bestellen. Dit doe je gewoon vanuit je luie stoel. Je hoeft nergens meer heen. De haagplanten worden bij je thuis bezorgd. Dit alles kan gedaan worden tegen scherpe prijzen. Al binnen enkele klikken heb je online jouw winterharde haagplanten besteld.

Lees ook:

Welke planten heb jij in je tuin?

Geverifieerd door ExactMetrics