Thuisleven.com > Huishouden > Bewateringsstenen handig als je niet zo vaak om kijkt naar je planten

Bewateringsstenen handig als je niet zo vaak om kijkt naar je planten

Sommige mensen zijn geboren om planten te verzorgen, een ander heeft er geen affiniteit mee. Toch zijn planten en bomen een belangrijk onderdeel van de natuur. Sterker nog, zonder bomen en planten overleven we het niet. Met zoveel mensen op de wereld is er echter steeds minder ruimte voor de natuur en is het juist belangrijk om binnen- en buitenshuis planten (en of bomen) te hebben die een steentje bijdrage aan een goede luchtkwaliteit (zuurstof).

Zuurstofrijke planten

In mijn huis heb ik meerdere planten staan die een luchtzuiverend werken. De plant waar ik toch wel de meeste eer uit haal is de Lepelplant oftewel Spathiphyllum ‘Sweet Lauretta. Deze plant is erg makkelijk en geeft het aan als er iets aan de hand is. Hangende bladeren: water. Bladeren wat vaal: voeding geven.
Zodra de plant in de bloei staat komen er wit met mooie kelkvormige bloemen. Een hoge luchtvochtigheid is geen probleem en iets te veel water geven ook niet. Erg prettig dus als je eens met vakantie gaat.

Bewateringsstenen

Juist omdat deze plant veel water nodig heeft is het handig om een extra hulpje te hebben voor een langere vakantie. Zo giet ik nu voor ik op vakantie ga het water erbij zoals ik dat normaal ook doe en voeg ik daarbij nog 2 bewateringsstenen toe zodat er in de dagen erna ook nog extra water afgegeven wordt. Zo komt de plant haast niet zonder water te staan bij een langdurige vakantie.

Dat die stenen niet alleen handig zijn voor deze plant, heeft u wellicht al geraden. Ze zijn namelijk multifunctioneel voor alle planten en daarom uw nieuwe maatje.

Hoe te gebruiken?

De bewateringsstenen zijn van glas. Aan de onderkant van de “steen” zit een kurkje, deze dien je eraf te halen. Daarna kun je de steen vullen met water om de kurk er weer in te steken.
Vervolgens zet je de bewateringssteen omgekeerd (dus met de kurk naar onder) in de plant en het water druppelt via de kurk in de komende dagen langzaam uit de steen naar de plant toe. Afhankelijk van hoeveel water de plant nodig heeft steek je zo één, twee of meerdere bewateringsstenen bij de plant en kan hij er een aantal dagen tegen aan, zonder dat je er omkijken naar hebt. Je koopt de stenen per setje van 2 bij bewateringsstenen.

Leestip: Thuisleven besteed vaker aandacht aan planten / bomen en de verzorging ervan.

Hoe verzorg jij de planten als je weg bent?

Miranda

Verloofd met Tom en moeder van Daan, Vera, Tim en Iris.
Ik ben dol op koken en bakken. Op Thuisleven zul je dan ook met regelmaat een nieuw recept voorbij zien komen. Verder houd ik van vakantie's, dagje uit, winkelen, de zon, gamen, kinderboeken (voor) lezen en spelletjes spelen/gamen.

1 reactie

  • Ik houd zo’n lepel plant nooit in leven. Ik heb er denk ik al een stuk of 5 dood laten gaan. Misschien dat het met deze stenen wel lukt. Nooit geweten dat die bestonden.