Thuisleven.com
Waarom is er Moederdag en wat doen we op die dag?
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Feest(dagen) > Moederdag > Waarom is er Moederdag en wat doen we op die dag?

Waarom is er Moederdag en wat doen we op die dag?

Moederdag is een dag waarop we onze moeders vieren en eren voor al het harde werk en de liefde die ze in ons hebben gestoken. Maar waarom hebben we deze speciale dag en wat doen we precies op op deze dag?

Moedergodin Rhea

De oorsprong van deze dag gaat terug tot het oude Griekenland, waar de moedergodin Rhea werd vereerd. Later in de 17e eeuw werd in Engeland de ‘Mothering Sunday’ gevierd, een dag waarop men terugkeerde naar hun moederkerk en hun moeders bezochten. In de Verenigde Staten werd Moederdag officieel erkend als een feestdag in 1914, toen president Woodrow Wilson de tweede zondag van mei uitriep tot de nationale Moederdag.

Moederdag en cadeaus

Op Moederdag geven we vaak cadeaus aan onze moeders, zoals bloemen, chocolade of sieraden. Maar het gaat niet alleen om het materiële geschenk. Het is ook belangrijk om tijd door te brengen met je moeder. En haar te laten weten hoeveel je van haar houdt en waardeert wat ze voor jou heeft gedaan.

Er zijn veel manieren om deze speciale dag te vieren. Sommige mensen koken een speciale maaltijd voor hun moeder of gaan samen uit eten. Anderen gaan op een dagje uit of organiseren een activiteit die hun moeder leuk vindt. Sommige mensen nemen deel aan Moederdag-evenementen die in hun stad of gemeenschap worden georganiseerd.

Wat is nou echt belangrijk?

Het belangrijkste is om de dag speciaal te maken voor je moeder. En haar te laten zien hoeveel je om haar geeft. Het gaat niet om hoeveel geld je uitgeeft. Of hoe groot het cadeau is, maar om het gebaar en de gedachte erachter.

Dus op Moederdag, vergeet niet om je moeder extra speciaal te laten voelen. Geef haar een dikke knuffel, zeg ‘ik hou van je’ en laat haar zien hoeveel ze voor jou betekent. Het is tenslotte de dag om haar te eren en te vieren voor alles wat ze voor jou en je familie heeft gedaan.

Lees ook:

Wat doen jullie op deze dag?

Foto: Pexels

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

6 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics