Selecteer een pagina

Had jij dat nou ook? Dat je niet kon wachten tot je 16e verjaardag? Ik was het door weer-en-wind fietsen naar school zo’n drie kwartier verderop zo zat. Ik kon niet wachten tot ik brommer mocht rijden. En dat deed ik dan ook volop en niet alleen van-en-naar school. Ik herinner mij nog goed het bijzondere gevoel van vrijheid al rijdend op mijn brommertje.

Waarom is het rijden van een Vespa zo leuk?

De Vespa is geschikt voor dagelijks gebruik. De actieradius is best ver, helemaal vergeleken met de fiets. De brandstof is gemakkelijk aan te komen, helemaal binnen de bebouwde kom. Ook kan je overal je scooter parkeren. Bij ons treinstation is er zelf een speciaal vak voor afgezet. De kosten van benzine en verzekering zijn betaalbaar, helemaal als je het voertuig afzet tegen openbaar vervoer of het rijden van een auto. Dit zijn allemaal praktische overwegingen, maar het meeste staat mij het gevoel van vrijheid bij. Dat de scooter je brengt waar en wanneer je ook maar wilt. Het samen Vespa rijden schept ook een band. Niet voor niets zijn er zelfs leuke tochten uitgezet en kan je overal ter wereld een scooter huren tijdens je vakantie om de omgeving mee te verkennen. De Vespa is verkrijgbaar in verschillende soorten. Zo zijn er de retro modellen, maar ook meer sportievere Vespa’s. Zo is er altijd wel één die bij je past. En laten we eerlijk zijn, de Vespa is ook wel een lust voor het oog, een waar style object.

Vespa leasen

Een handige constructie is tegenwoordig het leasen. Zonder dat je tevoren een som geld hoeft te sparen, kun je alvast heen-en-weer naar je werk rijden of in je vrije tijd genieten van een leuk tripje op de scooter. Maandelijks los je af en voor je het weet ben je niet alleen de bezitter, maar ook de trotse eigenaar van je Vespa. Welkom bij de club van scooterrijders!

Lees ook:

Heb jij al eens op een scooter gereden?

Bron afbeelding: Pixabay

Geverifieerd door ExactMetrics