Thuisleven.com > Er op uit > Dagje weg > Evenementen & festivals > Onvergetelijke Avonturen met Disney On Ice

Onvergetelijke Avonturen met Disney On Ice

Gisteren mocht ik met mijn gezin voor Thuisleven naar Disney on Ice. Ik was hier nog nooit geweest en was dus wel heel benieuwd. Ook mijn kinderen waren wel nieuwsgierig al had mijn zoontje op school gezegd: “ik ga vanavond naar Disneyland!” Oké de Disney figuren kwamen dan wel voorbij maar Disneyland is toch een stukje verder weg. Benieuwd wat je kunt verwachten bij Disney on Ice? Ik vertel je graag over onze avonturen..

Omdat mijn man chauffeur is en ik eigenlijk al zeker wist dat hij niet op tijd zou zijn had ik besloten om met mijn kinderen en mijn vader naar Disney on Ice te gaan. Omdat mijn vader een vriendin heeft vond zij het ook wel leuk om mee te gaan dus heb ik voor haar nog een extra kaartje gekocht. Helaas niet naast ons maar wel aardig in de buurt, achteraf bleek ook dat ze gewoon naast ons kon gaan zitten omdat er wat plekken leeg waren.

Disney on Ice

Beleef Onvergetelijke Avonturen met Disney On Ice. Mickey, Minnie, Donald en Goofy gaan op een magische reis door het verleden. Tijdens deze reis komen ze diverse vrienden tegen. Wat denk je bijvoorbeeld van Simba van de Lion King, Dory met haar vrienden Nemo en Marlin en natuurlijk ook Anna, Els en Olaf kunnen niet ontbreken.  Tijdens deze reis komen ze er achter wat echt magisch is: ware liefde!

Door middel van diverse meezingers en natuurlijk prachtige dansen op het ijs ga je van het ene Disney avontuur naar het ander. De muziek is zo aanstekelijk dat je bijna niet stil kan zitten, gelukkig hoeft dat ook niet en kan je volop mee klappen en bewegen.

De Leeuwenkoning

Nadat Mickey en zijn vriendjes het verhaal zijn begonnen begint de show met de Leeuwenkoning. Mijn zoontje van 6 is daar helemaal fan van en zijn gezicht straalde helemaal. In vogelvlucht word je meegenomen door het verhaal van Simba en natuurlijk kunnen Timo en Pumba ook niet overgeslagen worden. Diverse liedjes worden er gezongen natuurlijk vergezelt met prachtige ijsdansen en volop kleuren. Ik zelf ben een grote Leeuwenkoning fan dus dit was één van mijn favorieten.

Sneeuwwitje

Mijn beide kinderen zaten helemaal in de show en schatterde het uit van het lachen toen er opeens 7 kleine dwergen het ijs opgewandeld kwamen. Met name Dopey is dan echt hun favoriet. Natuurlijk kon Sneeuwwitje niet ontbreken en kwam ook zij snel op het ijs om haar prachtige pirouttes te laten zien. En wat is Sneeuwwitje zonder een heks die haar een appel aanbied en een prins die haar weer wakker kust? Ook die komen natuurlijk langs.

Alladin

Een Disney figuur die mijn kinderen niet zo goed kennen was Alladin. Die film hebben ze nog nooit gezien maar bij Disney on Ice hebben ze dit ook weer prachtig neergezet. Een olifant die over het ijs heen komt wandelen en natuurlijk de geest die uit de fles komt en Alladin die sierlijk over het ijs heen glijdt en vliegt.

Kleine Zeemeermin

De kleine zeemeermin is een stukje wat heel kort wordt uitgelicht. Ariël die sierlijk over het ijs heen gaat en natuurlijk Sebastian de krab die niet kan ontbreken. Veel kleur en dansende vissen uit de onderwater wereld komen voorbij.

Rapunzel

Uit het publiek was een meisje gehaald wat een lampion mee omhoog mocht doen samen met Rapunzel en de prins. Stiekem was mijn dochter wel een beetje jaloers want; “mama dat had ik ook wel willen doen”. Ook Rapunzel wordt kort uitgelicht in deze Disney On Ice show.

Na Rapunzel kwam iedereen nog even op het podium en was het tijd voor een korte pauze. Even snel plassen, popcorn halen en de vriendin van mijn vader kocht ook nog een suikerspin met een super leuke Olaf pet er aan, wat vonden ze dat geweldig.

Toy Story

Woody, Jessie en Buzz Lightyear komen tot leven in een wereld met speelgoed soldaatjes. Ook dit stuk werd maar heel kort uitgelicht met maar één liedje. Op zich niet zo heel erg want mijn kinderen vinden Toy Story minder leuk maar voor ons zat een kindje wat wel een klein beetje teleurgesteld was omdat hij groot fan is van Buzz Lightyear en er zelfs een pop van had.

Finding Nemo

Nog één van mijn favorieten: Nemo! Maar vooral ook Dory, die als eerste opkomt. Wat een vrolijke kleuren komen er voorbij en wat een geweldige kostuums.

Frozen

Mijn dochter vroeg al de hele show: “Wanneer komt Frozen?” Ze had er echt op zitten wachten. Gelukkig voor haar kwamen ze toch nog, helemaal aan het eind van de show. Dit werd weer uitgebreid uitgelicht met diverse liedjes en stukjes uit de film. Toen Olaf op het podium kwam was het natuurlijk helemaal compleet en werd er volop mee gezongen met het liedje “Zomer”. Ik denk dat dit voor mijn dochter toch wel het hoogtepunt van de show was. Mijn zoontje was inmiddels al wel erg moe en die vroeg steeds: “Is het al bijna afgelopen” maar ook hij werd dolenthousiast van Olaf.
Natuurlijk laten Elsa en Anna ook hun mooiste dansjes zien en bewegen ze sierlijk over het podium.

Wat vonden wij er van?

De Disney on Ice show in Rotterdam Ahoy vonden we echt helemaal geweldig. Dit was voor ons de eerste keer dat we de Disney on Ice show zagen maar dit was zeker niet de laatste keer. Geweldig hoe “echt” de karakters lijken en hoe mooi ze deze show in elkaar hebben gezet. Wel was het voor ons zoontje wat aan de late kant. Wil je met jonge kinderen gaan dan zou ik adviseren om een middag voorstelling mee te pakken. Het is zeker een aanrader. Zeker als je kinderen hebt of zelf een onwijze Disney fan bent moet je zeker Disney on Ice gaan bezoeken.

Disney on Ice speelt van 12 tot 30 december in Rotterdam Ahoy en Jaarbeurs Utrecht. Voor kaarten ga naar de site van Disney On Ice.

Foto’s van de Karakters zijn afkomstig van ©Disney/©Disney, Pixar, © Feld Entertainment

gastbloggerthuisleven

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics