Selecteer een pagina

Boeken hebben altijd een unieke manier gehad om ons mee te nemen op spannende avonturen en ons te betoveren met hun verhalen. Een van de meest opwindende en betoverende boekenreeksen van dit moment is de Vincent en Rembrandt Junior boekenreeks, geschreven door auteur Louise Geesing. Met elk nieuw deel van deze reeks neemt ze jonge lezers mee op een fascinerende reis door de tijd en de kunstgeschiedenis, waarbij ze Vincent van Gogh en Rembrandt van Rijn als hoofdpersonages introduceert. Deze blog richt zich op de eerste twee delen van deze geliefde boekenreeks: “Vincent en Rembrandt Junior” en blijf ik aanvullen met nieuwe delen.

Vincent en Rembrandt Junior – Op zoek naar de parel

‘Vincent en Rembrandt: Op zoek naar de parel’ is een avontuurlijk verhaal over twee beste vrienden, Vincent van Gogh en Rembrandt van Rijn, die een gedeelde passie hebben voor schilderen. Samen beleven ze spannende avonturen terwijl ze de hele dag door schilderen. Maar hun leven is allesbehalve saai, want er gebeurt altijd wel iets opwindends.

In dit specifieke boek, geschreven door Louise Geesink, gaan Vincent en Rembrandt op zoek naar een gestolen pareloorbel van een heel aardig meisje dat ze hebben ontmoet. Ze willen haar helpen en ontdekken wie de dief is. Terwijl ze op zoek zijn naar de parel, raken ze verwikkeld in een mysterieus avontuur vol intriges en verrassende wendingen.

Vincent en Rembrandt Junior op zoek naar de parel.

Vincent en Rembrandt Junior – The Missing Pearl

Er is een Engelstalige versie van het boek “Vincent en Rembrandt: Op zoek naar de parel” verkrijgbaar in een kleinere variant. Deze Engelse editie is niet alleen leuk voor mensen die de Nederlandse taal niet beheersen, maar ook voor kinderen die graag Engels willen leren of voor ouders die hun kinderen tweetalig opvoeden. Het biedt de mogelijkheid voor de ene ouder om het Engelstalige boek voor te lezen, terwijl de andere ouder het Nederlandstalige boek voorleest.

Met het compacte formaat en het meeslepende verhaal is de Engelstalige editie van “Vincent en Rembrandt: Op zoek naar de parel” een geweldige toevoeging voor taalleerders, tweetalige gezinnen en iedereen die op zoek is naar een plezierige leeservaring in het Engels.

Vincent en Rembrandt Junior The missing pearl

Vincent en Rembrandt Junior – Pas op, Kapitein!

In “Pas op, Kapitein!” maken we kennis met de beste vrienden Vincent en Rembrandt, die elke ochtend beginnen met tekenen. Maar hun creatieve sessies nemen altijd een onverwachte wending. Dit keer belanden de vrienden in een opwindend avontuur. Ze komen een strenge kapitein tegen, die mogelijk wel bekend voorkomt aan oplettende kijkers.

Vincent van Gogh en Rembrandt van Rijn behoren zonder twijfel tot de grootste Nederlandse kunstenaars aller tijden. De serie van Louise Geesink biedt een speelse introductie tot deze jonge meesters en de Nederlandse kunst. Naast “Pas op, Kapitein!” is er ook “Vincent & Rembrandt junior – Op zoek naar de parel” beschikbaar. In beide boeken kun je achterin elementen ontdekken die voorkomen in enkele beroemde oude Hollandse schilderijen die in het verhaal zijn verwerkt.

Vincent en Rembrandt Junior Pas op, Kapitein!

Wat vinden wij ervan?

Als ouder of verzorger is het fantastisch om te zien hoe kinderen zich ontwikkelen en nieuwe dingen ontdekken. Kunst en cultuur spelen daarbij een belangrijke rol. Daarom ben ik zo blij dat er tegenwoordig op een speelse manier aandacht wordt geschonken aan Nederlandse meesterwerken, zowel in het Nederlands als in het Engels. Dit opent de deur naar een breder publiek en draagt bij aan de bekendheid van de werken van onze grootmeesters.

Lees ook:

Hoe wakker jij de interesses van je kind aan?

#voor het schrijven van dit artikel heb ik recensie-exemplaren ontvangen#

Geverifieerd door ExactMetrics