Thuisleven.com
manden als woonaccessoire
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Woonaccessoires > Vijf leuke woonaccessoire tips die je woonkamer helemaal afmaken!

Vijf leuke woonaccessoire tips die je woonkamer helemaal afmaken!

Als je mij mijn gang laat gaan wordt het overal in huis een rommeltje, een bijeengeraapt zooitje. Ik ben niet zo goed in combineren of inrichten. Wanneer iets een plek heeft gekregen dan laat ik het rustig jarenlang staan.
Moet daar bij jou ook verandering in komen, dan dien je eerst je huis spullenvrij te maken met de hulp van ‘Opgeruimd!’ van Marie Kondo. Vervolgens kies je voor een basisinrichting d.m.v. woonaccessoires op de egaline vloer. Gaan je voor donker of licht is de eerste keuze?

Woonaccessoires

En dan een zeer eenvoudige tip toepassen: zorg voor een paar blikvangers in de woonkamer. Daarmee kan je eenheid creëren en ook weer gemakkelijk veranderen van inrichting trouwens. Ik verzamelde vijf leuke woonaccessoires bij Sweet Living Shop voor je:

Een wandkleed

Een wandkleed aan de muur is niet alleen goed voor de akoestiek maar straalt ook warmte uit. Ik tip een cactus om meer groen in huis te halen.

Een vloerlamp

Een toonaangevende vloerlamp kan een ware blikvanger in je woonkamer zijn. Je kunt met het licht spelen en een ander leuk item uitlichten. Een retro vloerlamp is hier bij uitstek geschikt voor.

Een gevlochten mand

Een setje van twee of zelfs drie bij elkaar passende manden geven rust in de woonruimte. Helemaal leuk als ze variëren in grootte. Het gebruik van natuurlijke materialen als bamboe of riet maakt dat ze goed te combineren zijn met kleur in de woonkamer. Geef ze ook eens een ander plekje.

Een klok

Een klok is niet alleen praktisch, je kunt er zeer eenvoudig een statement mee maken. Grote zwarte wijzers of een vintage model, de keuze is reuze. Zet je de klok op tafel of hang je het aan de muur?

Een spiegel

Door het gebruik van een spiegel vergroot je de ruimte optisch en je hoeft voor je de deur uitloopt niet meer eerst naar de badkamer te lopen. Ga je voor een gouden lijst of houd je het liever klein?

Nu ik terugkijk naar de tips valt mij op dat er wel degelijk een gemeenschappelijke deler tussen de woonaccessoires is. Ik heb grotendeels vintage spullen aanbevolen. Dat kan natuurlijk een fase zijn. Mocht je een andere inrichting hebben dan ruil je deze items eenvoudigweg in voor brocante, industrieel of landelijke stijl.

Lees ook:

Van welke woonstijl houd jij?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

  • Tja, welke stijl is het die we hebben? Een beetje casual met licht hout zeg maar haha, en dan een chocoladebruine bank en muur.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics