Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Vloer > Vloertegels als grote stijlbepaler

Vloertegels als grote stijlbepaler

Een vloer is een grote stijlbepaler in het uiterlijk van een ruimte. Het is daarom belangrijk om goed na te denken over wat je op je vloer wilt leggen. Meestal bestaat de keuze uit tapijt, parket, tegels en pvc. Is je keuze op vloertegels gevallen of wil je meer informatie? Dan ben je bij Totaaltegel aan het juiste adres. Het assortiment vloertegels bij Totaaltegel is erg uitgebreid, denk onder andere aan keramische (gebakken) vloertegels, natuursteen vloertegels, houtlook vloertegels en visgraat vloertegels.

Keramische vloertegels

Keramische vloertegels zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het assortiment. Waar voorheen de natuursteen vloertegel erg populair is, heeft de keramische de markt deels overgenomen. Een keramische tegel wordt gemaakt in een fabriek, hier wordt klei gebakken op hoge temperaturen waardoor een keiharde tegel ontstaat. Deze tegels zijn hierdoor erg slijtvast en krassen bijna niet. Deze keiharde tegels worden voorzien van een print. Deze print bootst vaak een natuursteensoort na zoals hardsteen of leisteen. Omdat de prints erg goed zijn, en steeds beter worden, zijn keramische tegels haast niet te onderscheiden van een natuursteen tegel. Bovendien zijn keramische tegels kleurvast, na jarenlang gebruik zien de tegels er nog als nieuw uit. Wil je geen onderhoud aan je tegels, en wil je een vloer die er over tien jaar nog altijd als nieuw uitziet? Kies dan een mooie keramische vloertegel!

Natuursteen vloertegels

Natuursteen vloertegels komen uit groeves over de hele wereld. Zo heeft Totaaltegel natuursteen vloertegels uit onder andere India, China, Brazilië en Vietnam. Deze vloertegels worden uit grote blokken natuursteen gezaagd. Het assortiment natuursteen vloertegels bestaat uit onder andere leisteen, hardsteen, graniet, marmer en basalt. Elke natuursteensoort heeft zijn eigen eigenschappen. Zo is een leisteen tegel altijd gespleten, hierdoor heeft deze een ruwe bovenkant en is hij niet glad. Granieten tegels zijn erg hard, deze slijten dan ook niet snel. Vaak zijn natuursteen tegels minder hard dan keramische tegels, dit betekent dat ze sneller krassen en verkleuren. Vaak wordt dit bij natuursteen tegels niet als hinderlijk ervaren, sterker nog, vaak worden oude natuursteen vloeren prachtig gevonden door hun authentieke uitstraling. Natuursteen vloertegels kunnen op diverse manieren bewerkt zijn. Zo kan een tegel gezoet zijn, dan heeft hij een matte uitstraling. Een tegel kan ook gepolijst zijn, polijsten zorgt voor een glimmende afwerking. Ook kan een tegel gebrand & geborsteld zijn, hierdoor is de tegel ruw en mat.

Advies tegels

Heb je de keuze gemaakt om tegels te leggen in je huis maar vind je het lastig om de juiste tegel te vinden? Maak gebruik van de expertise van Totaaltegel en breng een bezoek aan een van haar showrooms in Hegelsom of Vianen. Hier wordt je met alle plezier geholpen in het maken van een goede keuze.

Lees ook:

Heb jij tegels liggen op je vloer?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

5 reacties

  • Op effen gekleurde tegels zie je alles, dus elk ieniemienie pluisje of kruimeltje, je blijft bukken… Dus wil je het jezelf niet al te moeilijk maken, kies dan voor een klein werkje of patroontje!

  • Wij hebben onze lichte plavuizen diagonaal laten leggen. Ondanks onze vloerverwarming hebben we voor de gezelligheid een heel groot hoogpolig kleed.

  • Voorheen had ik altijd vloerbedekking en laminaat. Tegenwoordig het hele huis betegeld, ideaal en ik zou niet anders meer willen.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics