Thuisleven.com
Vier opmerkelijke feitjes over badkamers die jij niet wist.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Badkamer > Vier opmerkelijke feitjes over badkamers die jij niet wist

Vier opmerkelijke feitjes over badkamers die jij niet wist

Dagelijks vertoeven we flink wat tijd in de badkamer om onszelf op te tuigen. Na een lange dag alles van je af douchen of juist die ene belangrijke afspraak voorbereiden; de badkamer is een belangrijke plek in het huis. Hoewel we dagelijks veel in een badkamer doorbrengen, ken jij waarschijnlijk deze feitjes over badkamers nog niet!

Feitje 1: tijd in de badkamer

Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders gemiddeld 29 minuten per dag in de badkamer doorbrengen. Zoals voor het nemen van een douchecabine, maar ook om ons te scheren of te make-uppen. Daarnaast staan we hier natuurlijk met z’n allen braaf twee keer per dag om onze tanden te poetsen. Wist je dat die dagelijkse 29 minuten uiteindelijk neerkomen op 2,5 jaar van ons hele leven? Op een mensenleven staan we dus gemiddeld meer dan 900 dagen in de badkamer. Of je nu heel ijdel bent of helemaal niet. Wat een tijd hè?

Feitje 2: klein maar fijn

Voor de gemiddelde Nederlander hoeft een badkamer niet groot te zijn. Passen er een douche en ruimtelijke badkamermeubels in? Dan zijn we vaak al erg tevreden. Grappig genoeg is dit ook terug te zien in de statistieken. Bij tweederde van de Nederlandse huishoudens is de badkamer niet groter dan 8 vierkante meter. Met een badkamerruimte van 4 bij 2 meter zul je dus weinig Nederlanders horen klagen. 

Feitje 3: douche jij wel eens samen?

Naast naar de grootte van de gemiddelde badkamer, is ook gekeken naar het douchegedrag van Nederlanders. We blijken gezelschapsdieren, want 60% van de Nederlanders stapt graag samen onder de douche. Dit gebeurt overigens niet op dagelijkse basis, maar eens in de zoveel tijd wordt een gezamenlijke douchebeurt zeer gewaardeerd. Dat bespaart gelijk veel water! Goed nieuws, want een gemiddelde douchebeurt kost in Nederland zo’n 80 liter. In een vol bad verdwijnt zelfs 120 liter water! Laat jij je mooiste zangkunsten wel eens onder de douche horen? Dan ben je zeker niet de enigste: wederom 60% van de Nederlanders zingt wel eens ‘mooi’ met je mee onder de douche.

Feitje 4: een douche van €83.000

Zoek jij voor in je badkamer een nieuwe douche? Dan ben je hoogstwaarschijnlijk veel minder geld kwijt dan het hoogste bedrag dat ooit voor een douche werd neergelegd. Voor de duurste douchecabine tikte de eigenaar namelijk omgerekend €83.000 neer. Daarvoor krijg diegene wel onder andere 18 douchekoppen: dat is ook wat waard!

Na het lezen van dit artikel weet jij dus hoe groot een gemiddelde badkamer is en hoelang de gemiddelde Nederlander hierin doorbrengt. Kon jij jezelf daarnaast vinden in de statistieken rondom de douchebeurten en schrok jij van die duurste douche? Wij zijn benieuwd naar jouw mening. Laat het ons zeker weten!

Lees ook:

Welke feitjes over badkamers wist jij al? En wat vind je van de prijs van de duurste douche?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

11 reacties

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics