Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Werk > Vertalen vanuit huis

Vertalen vanuit huis

Als bewuste thuisblijfmoeder van de kinderen ben ik altijd op zoek geweest naar extra inkomsten of bijverdiensten. Dat was toen er nog een peutertje thuis rond hobbelde iets moeilijker dan tegenwoordig. Toen lag de nadruk meer op besparen dan op geld verdienen. Nu de kinderen allemaal naar de basisschool gaan heb ik iets meer tijd om te besteden aan het genereren van inkomsten.

Verdienen vanuit huis

We hebben op Thuisleven meerdere malen aandacht besteed aan het invullen van enquêtes en klikken op mails vanuit huis. Ook het uitvoeren van Mystery Shop opdrachten bleek een lucratieve bezigheid. Bij diverse bedrijven zijn middels een dashboard opdrachten te reserveren en uit te voeren. Bij het bereiken van een drempel kan om een uitbetaling gevraagd worden. Ik fietste de hele omgeving af langs diverse supermarkten om opdrachten te vervullen en gaf deze inkomsten netjes op aan de Belastingdienst. Ik bleef jaarlijks onder een belastingdrempel van bijverdiensten. Toch bleef het kriebelen en niet alleen bij mezelf…

Doe eens iets met je opleiding…

Ik ben nou eenmaal hoger opgeleid en krijg de laatste tijd steeds meer vragen uit mijn omgeving. “Wanneer ga je nou eens iets met je opleiding doen?” Of “Vind je het niet zonde dat je je diploma’s niet gebruikt?” Nu de kinderen op de basisschool zitten heb ik blijkbaar geen excuus meer om thuis te zijn voor de opvang na school. Toch ben ik tijdens schooltijd nog wel druk met het voorbereiden van allerlei uitstapjes en clubjes als scouting en zwemles. Mijn houding veranderde toen ik onverwachts “Gezocht: goede vertaler” tegenkwam op het internet. Natuurlijk is vertalen vanuit huis ook een optie die nader onderzocht kan worden.

(Laten) Vertalen vanuit huis

We leven nu eenmaal in een digitaal tijdperk. Vanuit huis, vanachter je bureau kan je teksten, documenten, boeken en websites (laten) vertalen. Ideaal in mijn situatie, want ik kan de zorg voor de kinderen op mij blijven nemen en wanneer ik tijd heb een opdracht uit het dashboard accepteren. Dit kan ongestoord tijdens schooltijd of in de avonduren na kinderbedtijd. Ook lijkt het vertalen van stukken mij een ideale manier om geld te verdienen voor studenten die op taalreis zijn tijdens een tussenjaar. En wat te denken van digitale nomaden, met een taalachtergrond, die over de wereld zwerven op zoek naar zichzelf. Kortom er is veel meer onder de zon.

Lees ook:

Ben jij opgeleid voor je werk?

Bron afbeelding: Pixabay

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

5 reacties

  • Helaas ben ik al jaren arbeidsongeschikt. Ik mis wel, een baan hebben, met veel mensen in contact komen. Ik was wel opgeleid voor het werk datik deed. (Begeleider verstandelijke beperking)

  • Met een man die vaak van huis is, en ik zelf een opleiding in de zorg. Hebben wij ook besloten dat ik thuis blijf. Want twee mensen die onregelmatig weg zijn, is niet te combineren met ons gezin

  • Wat leuk! Ik kan best wel wat talen een beetje en vloeiend Engels. ik zal eens kijken, ik typte te langzaam voor netflix vertalingen. Hopelijk begin in na de zomervakantie aan de opleiding zweminstructeur ABC. Ik heb Sociaal Cultureel Werk gestudeerd en Management Wetenschappen aan de open universiteit.

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics