Selecteer een pagina

De mensen die ons een beetje kennen weten dat wij dol zijn op alles wat een beetje met het buitenleven te maken hebben. Luxe vinden we op z’n tijd ook wel fijn hoor, maar er is niets mis met wat extra vitamines in de buitenlucht. Daarnaast vinden onze kinderen dat de dieren op en rond de boerderij nogal een hoog aaibaarheidsgehalte hebben en geef de kinderen eens ongelijk. Op zich zijn er best wel wat uitstapjes te plannen zo naar een boerderij, je moet ze alleen maar net tegen komen. Daarom heb ik er weer een paar voor je op een rij gezet die echt de moeite waard zijn.

Uitstapjes naar ‘T Geitenboerke

Zo vind je in Oerle, bij Veldhoven de geitenboerderij van de familie Schippers met ruim 600 melkgeiten waarvan het grootste gedeelte wit is. ‘T Geitenboerke is een zorgboerderij wat het dan weer een heel mooi project maakt. Al die geiten zijn natuurlijk erg lief en schattig om te zien en dus ook erg knuffelbaar. Heb jij altijd al eens in de stallen willen kijken met zoveel geiten? Dan is dit je kans, want tussen 18 februari en 1 april organiseert ’t Geitenboerke de Geitenkijkdagen. Hierbij kun je elke zondag tussen 13.30 en 17.00 komen knuffelen met al die geiten of de geiten hun brokjes geven. Buiten de Geitenkijkdagen is ’t Geitenboerke alleen toegankelijk op afpraak. Voor meer informatie rondom deze gezellige geitenboerderij of de Geitenkijkdagen verwijs ik je door naar de website van ’t Geitenboerke of hun Facebookpagina.

Melktap Maarheeze

Naast die leuke knuffelbare geiten is onze tweeling erg dol op koeien, in allerlei soorten en maten, maar vooral de herkenbare zwart/witte. Er is iets wat wij allemaal het leukste vinden aan de koeien, nouja een activiteit eromheen dan. Wat wij namelijk het aller aller allerleukste vinden is het moment dat de koeien na de winter weer van stal mogen. Tot ons grote geluk organiseert Melktap Maarheeze, in jawel je raadt het al, Maarheeze er een leuk evenement omheen. Op zondag 8 april om 12.00 start namelijk het gezellige evenement ‘Koeiendans’. Vorig jaar zijn wij hier voor de eerste keer naartoe geweest op aanraden van goede vrienden van ons: Kijk in de stal 2 april 2017. Het was een waar feest om te zijn, het was zo mooi opgezet.

Gezellige sfeer

Op en rond de hele boerderij heerste een gezellige sfeer en er was werkelijk van alles te doen. Van het knuffelen met konijntjes tot het spelen in een berg hooi. Daarbij kwam nog eens dat het die dag prachtig weer was dus het was een zeer geslaagde dag. Zodra je aankomt op de boerderij kun je proeven van de verschillende producten die ze daar ook verkopen en eerlijk is eerlijk, je proeft dat het met liefde bereid is. Waar we die dag natuurlijk speciaal voor komen is de koeiendans en dat heet niet voor niets zo.

Koeien naar buiten

Het moment dat de koeien weer naar buiten mogen lijkt het inderdaad of ze blij zijn als een klein kind. Het is een prachtig en soms ook hilarisch gezicht om die grote koeien zo door de wei te zien dansen en springen. Als je in de gelegenheid bent zou ik er dus zeker een kijkje gaan nemen, het is namelijk een hele leuke ervaring, ook voor de kinderen. Voor meer informatie rond het evenement ‘Koeiendans’ verwijs ik je door naar de Facebookpagina van Melktap Maarheeze of neem een kijkje op de website van Melktap Maarheeze om te zien welke heerlijke producten je die dag kunt proeven.

Lees ook:

Heb jij leuke uitstapjes die we niet mogen missen?

Geverifieerd door ExactMetrics