Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Eetkamer > Uitgebreid tafelen in een kleine ruimte

Uitgebreid tafelen in een kleine ruimte

Door het dressoir hebben niet veel ruimte over voor onze eettafel. En door de open keuken wordt er steeds langs de tafel naar de woonkamer gelopen. We willen graag comfortabel zitten met vijf personen. Soms zes als er een vriendje of vriendinnetje blijft eten. We bedachten dé oplossing voor uitgebreid tafelen in de eethoek.

De eettafel

De eettafel is als vanouds de plek voor gezellig samenzijn. Uit school een kopje thee drinken met een koekje niet te vergeten. Een puzzeltje leggen of samen een gezelschapsspel spelen. De spullen die op tafel zwerven worden opzij gelegd en zo blijven we maar schuiven.
Ik heb mij wel eens tijdens het voorbijlopen aan de hoek van de eettafel gestoten. Tot we met dé oplossing kwamen: een ronde tafel! Ideaal tijdens het spelen van een kaartspel, iedereen kan bij de pot. Deze tafel moest qua diameter wel groot genoeg zijn voor 5 a 6 personen. En een poot in het midden want waar moeten we anders onze benen laten?
Toen we ook nog eens een uitschuifbare, ronde eettafel tegen kwamen, waren we direct verkocht. De tafel is heel eenvoudig van rond naar ovaal uit te schuiven.

De eetkamerstoelen

En bij een nieuwe eettafel passen alleen nieuwe eetkamerstoelen.  Voor onze dochters, echte wiebelkonten, slaan we de stoelen met wielen maar over. En gaan we op zoek naar makkelijk te reinigen eetkamerstoelen. Even een nat lapje eroverheen en klaar voor de volgende maaltijd zullen we maar zeggen.
We gaan voor zes dezelfde eetkamerstoelen, dat geeft wat meer rust in onze eethoek, dan verschillende designs. De poten hebben dezelfde kleur als de stof van de stoel, ook dat straalt rust uit. Het zijn wel donkere meubelen maar speciaal om onze voorliefde van donkere meubelen hebben we juist een lichte vloer gelegd.

En hoe bevalt dat nu?

De ovale eettafel is helemaal het einde. Ik stoot mij niet meer tegen de hoeken van de tafel en er is meer ruimte om de eettafel heen. Eigenlijk schuiven we de tafel nauwelijks meer in naar een ronde tafel. Alleen in de kerstvakantie omdat we toen veel spellen speelden. En daardoor werd het gelijk een stuk gezelliger en lekker knus aan tafel.
Qua tafelschikking was het wel even puzzelen, want wie mocht er naast wie zitten? Dat is nog niet zo eenvoudig. De oudste is het beste uit de strijd gekomen. Zij zit aan de kop van de eettafel en heeft een derde van de tafel tot haar beschikking. Wij delen samen de andere kop en zitten lekker gezellig naast elkaar. En de beentjes van de jongsten kunnen elkaar nog net niet bereiken onder de tafel door. Tegen die tijd schuiven we wel weer met de tafelschikking.

Lees ook:

Neem jij de tijd voor het tafelen of ben jij meer van de snelle hap?

Bron afbeelding: Pixabay

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

  • Wij hebben een ronde tafel die uit te trekken is naar een ovalen, ideaal! Het enige lastige puntje is dan het tafelkleed, de ronde is dan te klein voor het ovaal. Opgelost door een groot rechthoekig kleed, valt wel niet zo heel mooi, maar dat zie je toch niet als de tafelbezetting compleet is!

  • Sinds de kinderen de deur uit zijn, maken we niet zoveel werk van het eten.
    Ik moet zeggen, we zitten ook vaak voor de tv te eten., kijken naar ons favoriete programma.
    Als de kinderen of kleinkinderen hier zijn, maak ik wel veel werk van het eten aan tafel. Is dan veel gezelliger.
    Als ik de beide flappen aan de beide kant van de tafel uit klap, dan kunnen we met acht personen aan tafel, Het is zo’n fijne houten tafel, gekocht bij een bekend warenhuis

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics