Selecteer een pagina

Afgelopen april bezochten we een FRIS markt in de regio. Het was er, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, gelukkig niet fris want er was een waterbaan uitgezet. De begeleidende dames waren op de vroege ochtend al actief deelnemers aan het werven en daar zijn onze dochters nooit te beroerd voor. “Maar hoe moeten we dat doen dan?”

Suppen met een wetsuit

SUPpen staat voor Stand Up Paddle, oftewel staand peddelen op een surfplank. Daar hebben de meisjes wel oren naar. Gelukkig voor de jongste is het hebben van een zwemdiploma niet vereist want de dames lopen het parcours mee. De meisjes beginnen voorzichtig op de knieën zittend op de surfplank maar willen al vrij rap staand peddelen. Heen en weer en nog een keer. Gelukkig is de animo niet groot op de vroege ochtend, dat was in de middag wel anders. Wat een leuke manier om kennis te maken met deze nieuwe watersport. De waterbaan is ondiep, het water hemelsblauw van kleur en het geheel spreekt erg tot de verbeelding. Thuisgekomen wordt papa enthousiast op de hoogte gesteld van deze nieuwe ervaring en worden trots de foto’s bekeken.

Vakantieplannen

Er verstrijken een paar weken en we kijken al uit naar onze zomervakantie. Leuk, dan gaan we weer eens een bootje huren op de plassen! “En ik wil suppen”, klinkt het plots vanaf de bank. Wat een leuk idee eigenlijk en ik bekijk ’s avonds in de mogelijkheden. Het is bij ons in de waterrijke omgeving goed mogelijk om te suppen. We kunnen we zelfs met de fiets komen. Het enige waar het ons op het eerste gezicht aan ontbreekt zijn wetsuits, de surfplank en peddels zijn te huur. Evenals het volgen van een korte introductie les.
Een wetsuit is geen overbodige luxe op de plassen. Het wordt naar verloop van tijd toch wel fris als je op de surfplank staat. Hoe mooi het weer ook is. Helemaal als je al een aantal keren van de surfplank bent af gevallen. Wat leuk zeg, hebben we weer iets om naar uit te kijken.

Lees ook:

Heb jij al plannen voor in de vakantie?

Geverifieerd door ExactMetrics