Thuisleven.com
Thuisleven.com > Er op uit > Dagje weg > Evenementen & festivals > Doe’s Gek evenement voor kinderen

Doe’s Gek evenement voor kinderen

Weet je nog dat we laatst een winactie hadden om kaartjes te winnen voor Doe’s gek? Gistermorgen begon dit ‘alles-kan-evenement Doe’s Gek’ in Zwolle en wij zijn erbij!

Wat is Doe’s Gek?

Het is een groot kids-evenement dat zich richt op kinderen in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar. Kinderen worden tijdens dit evenement uitgedaagd om te gaan kijken, te gaan voelen, proeven, luisteren maar ook om gek te doen. En dat allemaal op 15.000 m2!

Wat is er te doen?

Heel veel! Wij beginnen op de kermiswereld met een ritje in het reuzenrad. We hebben meteen een goed uitzicht over de hal, ook de draaimolen moeten we in. Althans, de kinderen gaan erin. Daarna lopen we naar de bak-wereld. In en om een grote brandweerauto mogen de kinderen aan de slag met het bakken van de heerlijkste koekjes, cup cakes of andere heerlijke zoetigheden. Echt een wereld om je vingers bij af te likken. Kinderen mogen alles zelf doen! Na het bakken lopen we naar de kinderboerderij, hier willen de meiden heel graag de dieren van dichtbij bekijken en aaien. Het kleine varkentje, de pony en het konijn zijn favoriet. Van de dieren lopen we zo de Twickto-wereld in. We maken hier kennis met dit nieuwe constructiespeelgoed. Naast het bekijken en spelen van de modellen die er al staan, kunnen we het natuurlijk niet laten om er zelf mee aan de slag te gaan. Wat een leuk speelgoed!

Nog meer..

Van het ene bouwwerk vallen we zo met onze neus in het andere, de lego hal. Hier staan heel veel geweldige bouwwerken uitgestald. We kijken onze ogen uit. Het leukste is natuurlijk dat je ook zelf met de lego kan spelen. Kinderen kunnen een bouwplaat ophalen en aan één van de vele bouwtafels kunnen ze met hun eigen bouwsel aan de slag gaan. Na het bouwen krijgen ze een lego diploma en mogen ze hun bouwwerk op een grote tafel uitstallen. Met je bouwwerk kon je zelfs nog meedingen naar een prijs.

Na al dat bouwen hebben de meiden wel zin in een potje panna voetbal. Hier hebben ze even heerlijk met andere kinderen kunnen voetballen. Na het voetballen hebben ze nog niet genoeg beweging. Want ze beginnen aan een rondje springkussens. Er staan er heel veel, in alle soorten en maten. Natuurlijk zijn ze allemaal uitgebreid getest en goedgekeurd!

Ook is er nog even gedanst bij Kids-DJ-Marcel die er helemaal een tof feestje van maakt voor de kinderen. Uitleven doen we ook weer in de wereld van Joeppie. Wat een heerlijk speelgoed ligt hier klaar. Bouwen met rietjes of met kartonnen blokken. Maar ook kun je je uitleven met LAQ, Kapla en nog meer leuke speelgoed. Ook genieten we in deze hal van de optredens van het Zwolse jeugdcircus Pavarini. En uiteraard is er hier ook weer de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan met jongleer- en andere kunsten. De meiden hebben heel wat geoefend.

En nog meer..

Maar dat is nog niet alles. Er is nog een game-wereld voor als je gek bent van computerspellen. Ook is er een heuse Cartoon Network Bioscoop waar je lekker kunt zitten en filmpjes kunt kijken zoveel je wilt. Wil je kennismaken met YouTube sterren dan moet je zeker aanwezig zijn bij de meets and greets. Wil je weten wie er op welke dag aanwezig is? Kijk dan hier onder het kopje ‘YouTube-sterren’. Deze werelden hebben wij overgeslagen omdat dit niet de interesse had van onze kinderen.

Wat vinden wij ervan?

Het is gigantisch! Een megagroot speelparadijs, ogen en oren kom je tekort. Wat is er veel te zien en te ontdekken. Als je hier naar toe gaat heb je echt gegarandeerd uren en uren speelplezier. Jammer dat ze maar van 10.00 tot 17.00 uur open zijn. Van ons mogen de openingstijden best wat ruimer. We zijn er al vroeg en zijn er de hele dag geweest. Maar we waren nog lang niet uitgekeken. De kinderen hebben zich enorm vermaakt. Geen moment hebben ze zich verveeld. Het aanbod is enorm, voor iedereen is er wel iets leuks te doen. Er zijn ook meerdere plekken waar je even kunt uitrusten en wat drinken of eten kunt kopen. Het is een geslaagd uitje!

Handig om te weten

Tot en met a.s. zondag kun je lekker spelen en gek doen bij Doe’s gek. De openingstijden zijn van 10.0-17.00 uur. Voor je ticket betaal je online €12,50 en aan de kassa betaal je €14,50. Wanneer je online je kaarten koopt, betaal je nog wel eenmalig servicekosten van €1,50. Kinderen tot en met 3 jaar zijn gratis. En ook aan deze doelgroep is er gedacht. Voor hun is er een speelplekje gecreëerd, waaronder een duplohoek.

Het evenement vindt plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Dit is goed te bereiken, zowel met de auto als met het vervoer. Parkeren kun je heel fijn op het terrein. Ook met openbaar vervoer zijn de IJsselhallen goed te bereiken.

Wil je nog meer weten kijk dan eens op doesgek.nl.

Zoek je nog naar een leuk uitje? Ga dan zeker naar Doe’s Gek!

Zou dit een uitje zijn voor jouw kind?

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een uitnodiging ontvangen*

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

  • Dat ziet er gezellig uit zeg! Het is voor ons te ver weg maar als je in de buurt bent lijkt het me zeker een aanrader 🙂

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics