Selecteer een pagina

Onze oudste heeft zelf een idee voor haar kinderpartijtje. Ze wil graag naar de bioscoop. Dat vinden wij goed omdat de bioscoop op loopafstand tussen school en huis ligt. De transportproblemen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Vue Bioscooppartijtje

Uit school lopen wij langs Vue bioscoop en willen wij een datum reserveren. Zo vlak voor de schoolvakantie is het geen punt, alleen word de filmagenda pas een week tevoren bekend gemaakt. Ter plaatste of online is een arrangement te boeken of aan te vragen. Een inclusief-prijs met cake versieren, drinken en popcorn in de pauze. We leggen de laatste schooldag voor onze herfstvakantie vast en besluiten later terug te komen om alles precies vast te leggen. Regelmatig neem ik thuis een kijkje op de site en we sturen de ouders vast een save-the-date. Op maandagmiddag lopen we weer langs en de dame achter de receptie heeft een tip. Juist op de geplande datum van het partijtje gaat Trolls in premiére. Of dochterlief er al van heeft gehoord? Nee? En de dame komt met een tablet omlopen en laat de trailer zien. Nou, dat vindt ons dansmarieke wel wat. Eindelijk kan ze haar uitnodigingen gaan schrijven en het grote voordeel is dat nog niemand de film heeft gezien.

Een eigen feesttafel

Eindelijk is het dan zover. Uit school loop ik met een clubje giechelende schoolmeisjes richting de bioscoop. Niet alleen moet ik als begeleider maar ook de kleine zusjes van onze jarige Jet mee. Een lange versierde tafel trekt onze aandacht. “Slush puppy!”, wordt er geroepen. Iedereen zoekt een plekje en een gastvrouw blijft de hele middag bij ons. De kinderen kunnen haar alles vragen, ze vind alles goed en zorgt er voor dat zelfs ik kan gaan zitten. Na het cadeautjes uitpakken mogen de meisjes een plak cake versieren. Niets is te gek, de tafel staat vol met snoep, slagroom en andere strooisels. De film begint en onze gastvrouw helpt ons naar onze plaatsen. We mogen op de hoogste rij zitten, ze haalt een stoelverhoger, checkt of iedereen een 3d bril heeft en vraagt of alles naar wens is. In de pauze haalt ze ons op en mogen we naar de feesttafel.

De popcornboxen met wat snoep erin en het drinken naar keuze staat al klaar. De jarige Jet krijgt van Vue nog een toepasselijk cadeau, een Trolls beker gevuld met lekkers en magazines. Pas als we weer terug in de zaal zijn geeft de gastvrouw een seintje dat de film weer kan beginnen. Na afloop staan er al wat ouders te wachten bij de feesttafel en stuitert iedereen mee naar huis. Wat een feest, zelfs ik heb kunnen genieten!

Trolls the afterparty

Thuisgekomen is het Trolls voor én na. Zelfs de kleine zussen zingen en dansen nog wat af. De vrolijke kinderfilm wordt in geuren en kleuren uitgelegd aan papa en op Spotify zoeken we de filmmuziek erbij. Dochterlief zingt zelfs de theme-song ‘Can’t stop the feeling’ van Justin Timberlake op het Muziekfestival op school.

Dan nadert het grootste kinderfeest van het jaar met rasse schreden. In de nieuwsbrief van Ravensburger zie ik de Trolls voorbij komen. Van Schilderen op nummer, Mandala-Designer® tot diverse puzzels. Ik besluit nu de oudste zo’n mooi partijtje heeft mogen geven, dat haar zusjes wel wat puzzelplezier mogen. Maar welke? De jongste puzzelt net terwijl haar zus een waar puzzelgenie is.

Trolls: bioscooppartijtje én puzzelplezier

Ik ging op zoek naar een puzzel die ik samen met de jongste kon leggen en welke nog een uitdaging voor haar zus zou kunnen zijn. Bij Ravensburger zijn de puzzels ingeschaald op leeftijd en de grootte van het puzzelstuk hangt daarmee samen. Perfect Age Fit noemen ze dat, dus ik kies met een gerust hart Harige avonturen 6+ 100 st. XXL uit. De Trolls met een hoofdrol in de film staan er op. Het decor geeft een vrolijk feestje weer. De puzzel heeft een roze bloemetjesrand, veel paars en trollerige haarbossen dus kan dit niet stuk gaan. Het zal ze iedere keer weer herinneren aan het zien van de bioscoopfilm en het is gelijk een leuke bezigheid.

Deze en meer Ravensburger Trolls puzzels zijn o.a. online verkrijgbaar.

Lees ook:

* voor het schrijven van dit artikel hebben wij een review-exemplaar verstrekt gekregen *

Nb. Per vestiging van Vue- bioscopen kan de invulling van het (kinder)partijtje verschillen. Dit is mede afhankelijk van de grootte van de locatie. Het partijtje is te boeken vanaf zes kinderen én een begeleider, m.u.v. schoolvakanties. Het kost 9 euro p.p. excl. eventuele toeslagen.

Geverifieerd door ExactMetrics