Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Feest(dagen) > Verjaardag > Traktaties en afscheidscadeaus

Traktaties en afscheidscadeaus

Met vier kinderen heb ik al de nodige kinderfeestjes achter de rug. Elke keer weer probeer ik er iets unieks van te maken. Na een aantal uren vertier voor de kinderen komt er een einde aan het leuke feestje en is het tijd voor een traktatie. Althans dat vinden wij. Maar wat doe je steeds als traktatie?

Snoep of toch niet?

Vera 5 jaar

Zoals gezegd ben ik intussen redelijk ervaren met het krijgen van traktaties en het uitdelen van traktaties. Sommige mensen kiezen ervoor om geen snoepgoed te geven maar geven een speeltje waarmee de kinderen zich kunnen vermaken. Hun beweegredenen zijn erg helder: geen zoetigheid voor de tanden, allergieën of ze vinden het gewoon leuker om een blijvend iets te geven.
Ook zijn er mensen die kiezen voor het traditioneel zakje snoep. Juist voor kinderen is het een heerlijke lekkernij waar ze zich even in vast kunnen bijten.

Niet alleen voor een kinderfeestje zijn er traktaties om te geven en te krijgen. Zo is er met een afscheid van bijvoorbeeld de peuterclub, de opvang of verandering van school ook een afscheidscadeau om te geven of te krijgen. Bijzonder genoeg zie je dat hier vaker gekozen wordt voor het alternatief i.p.v. het traditioneel zakje snoep. Zo hebben wij al eens een waterspuit gekregen om de zomer in te spuiten, een pakje stoepkrijt voor de kleurrijke basis die gelegd is en een bellenblaas om de nieuwe toekomst in te blazen.

Wat geven we een volwassene?

vaderdag cadeau

Maar ook als we ouder zijn krijgen we hier mee te maken. De één vaker dan de ander, maar wat geef je bij (jong)volwassenen? Voor een (verjaardags)traktatie kun je denken aan (gepersonaliseerde) taarten en vlaaien, of wellicht diverse cupcakes. Maar ook een barbecue kan een hit zijn.
Als afscheidscadeau praat je dan weer over iets heel anders. Persoonlijk kijk ik vaak naar de persoon en de functie. Zo is voor een persoon rond de 40-50 jaar die met een kantoor baan te maken heeft een lederen werkmap met een mooie (vul)pen een schot in de roos. Terwijl een jongere van een jaar of 18 die met zijn bijbaan stopt een potje met geld een zeer welkom cadeau vindt. Dit heeft allemaal te maken met hoe een persoon in het leven staat.

Een persoon die weinig geld heeft zal veel gelukkiger zijn om artikelen te krijgen waar hij/zij wat aan heeft. Zoals een huishoudelijk apparaat, een boek waarmee carrière gemaakt kan worden of een set (luxe) handdoeken. Een persoon die financieel er goed voor staat vindt het algemeen weer leuk om cadeaus te krijgen die hij/zij voor zichzelf niet zo snel zou kopen of die het sociale leven stimuleren. Zoals een diner, high tea of weekendje weg. En kinderen vinden het geweldig om iets te krijgen waar hij/zij van houdt. Dit kan een zakje snoep zijn, maar ook een artikel van zijn of haar idool of speelgoed waar hij/zij iets mee kan en het liefst van kwaliteit, de tranen komen namelijk vrij snel voor de dag als het artikel binnen een uur kapot is.

Lees ook:

Wat ontvang jij graag als cadeau?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics