mixen en matchen
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Woonkamer > Tips voor het mixen en matchen van meubelen in de woonkamer

Tips voor het mixen en matchen van meubelen in de woonkamer

Ik kan mij zomaar voorstellen dat je moeite hebt met het combineren van meubels, aankleding van de muren, accessoires en de vloer. Het is ook niet niks allemaal. Kortom tijd voor wat tips voor het mixen en matchen van meubelen in de woonkamer. Lees snel verder…

Tip 1 – Begin bij de basis

Een basis is het begin om mee te werken. Afhankelijk van de grootte van je appartement, studio, woonboot, huis of wat dan ook kun je bepalen wat je erin wilt hebben staan. Ga je voor een rustige omgeving met weinig meubels of wil je juist spelen met meubelstukken?
Maar een verlanglijstje en zoek de meubels uit die jij mooi vind (en die goed bij elkaar passen).

Tip 2 – Salontafel

Heb je geen ruimte voor een grote salontafel, overweeg dan om een set van meerdere kleine bijzettafels aan te schaffen. Die kan je gemakkelijk in een hoekje neerzetten. Zodra je visite over de vloer krijgt en je meer tafelruimte nodig hebt kun je deze mooi erbij pakken. Op de website van Goossens Wonen & Slapen heb ik zojuist hele mooie opties gezien.

Tip 3 – Mix en match druk met iets effen

Hoe mooi sommige dingen in de showroom of webwinkel ook lijken, bedenk goed of het wel echt matcht met jouw interieur. Een klein huis, oogt al snel drukker dan een groot huis. Stem daarom de accessoires af elkaar en op de ruimte die er is. Kies bijvoorbeeld voor 1 mooie grote eyecatcher of groepeer je accessoires bij elkaar. Zo creëer je één geheel en dat straalt rust uit. Kies voor kleuren die bij elkaar passen door in dezelfde tinten van een kleur te blijven. Of laat 1 hoofdkleur in al je accessoires terugkomen.

Tip 4 – Tv meubel

Onze Tv meubel is tevens een centrale opbergplek voor de spellen en puzzels die we met regelmaat spelen. Dit door gebrek aan kastruimte elders in de woonkamer. Mijn tip is dan ook om een tv meubel te nemen die groot genoeg is waar ook meerdere dingen in opgeborgen kunnen worden achter een deurtje of in een lade. Want laten we eerlijk zijn een wirwar aan dragen, omdat ze nergens achter verstopt kunnen worden, is ook niet mooi…

Tip 5 – Planten

Natuurlijk mag groen niet ontbreken. Een grote groene plant of een mooie bos kleurrijke bloemen kleed een woonkamer echt af. Het zorgt voor rust, sfeer en als je de juiste planten kiest voor een schonere lucht.

Lees ook:

Heb jij nog aanvullende mix en match tips?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics