Tips tegen stinkende sportschoenen.
Thuisleven.com > Huishouden > Tips tegen stinkende sportschoenen en tassen.

Tips tegen stinkende sportschoenen en tassen.

Op het artikel over ‘Waar je silicagelzakjes voor kunt gebruiken’ kreeg ik verrassend veel reacties. Vooral de tip om deze silicagelzakjes in je sporttas te doen tegen de nare geurtjes bleek een schot in de roos te zijn. Dat vraagt om een vervolg. Ik verzamel een aantal tips om stinkende sportschoenen en sporttassen te voorkomen. Of in de kiem te smoren.

Voorkomen is beter dan genezen.

Bij het gebruik van de silicagelzakjes is het kwaad al geschied. Je bent al onaangenaam gewaarschuwd door je neus die de richting van de stinkende sportspullen wijst. Om nu te voorkomen dat je dit nogmaals mee moet maken leg ik liever de nadruk op preventie. Immers is voorkomen beter dan genezen. Ook voor een langer behoud van je sportspullen.

De opvoeding.

Opvoeding zal je denken? Jazeker, daar valt een enorme winst te behalen. Wanneer je na het sporten gelijk je sporttas opruimt, dat scheelt een hele hoop. Hang alle sportkleding en je handdoek uit, nog voordat je het in de wasmand propt. Zet je sportschoenen bij de radiator en laat de ritsen van je sporttas even openstaan totdat de binnenzijde van de tas is gedroogd. Alles kan nu goed drogen, dat voorkomt dat het ‘weer’ erin komt. Bacteriën en schimmels gedijen in een warme, vochtige omgeving namelijk. Hierna kan je even uitrusten en iets drinken of te eten nemen.

Draag sokken.

Door sokken te dragen tijdens het sporten wordt al een hele hoop vocht geabsorbeerd. Ook deze hang je even te drogen voor je ze in de wasmand doet. Er bestaat ook een soort poeder of spray, PediFris genaamd, dat voorkomt dat je in stinkende sportschoenen moet lopen. Net als de sokken neemt dit het zweet van je voeten op. Het vocht kan nu niet in je zolen of schoenen trekken en zodoende een nare geur veroorzaken.

Natte, vieze sportschoenen.

Stamp of klop je sportschoenen even tegen elkaar uit voordat je ze in je sporttas stopt. Als je wilt dan kan je ze ook met je vochtige handdoek even ontdoen van gras en aarde. In je sporttas heb je vaak een apart vak voor je schoenen. Je kan ze ook voor de terugreis even in een plastic zak doen, als je ze er thuis maar gelijk uit haalt.
Mochten je sportschoenen nou nat zijn geregend tijdens een buitentraining, stop er dan kranten in en zet ze voor de verwarming. De kranten onttrekken ook de nattigheid uit je sportschoenen.

Wassen.

Waar een hoop mensen niet aan denken is dat je de meeste sporttassen gewoon kunt wassen. Net als je boodschappentas overigens. Ook sportschoenen zijn vaak gewoon te wassen. Stop ze voor de zekerheid in een kussensloop, die je dichtknoopt. Dat is iets beter voor je wastrommel en je deur. Check wel even het label voor de zekerheid.

Lees ook:

Ruik jij wel eens iets vies?

Linda Meester

Mede-eigenaar van Thuisleven.com & TuinenBuitenleven.com. Gehuwd en moeder van 3 dochters. Ik houd van wandelen, fietsen en in de tuin werken.

8 reacties