Thuisleven.com
Tips om de vakantie voor je kind zo fijn mogelijk te maken
Thuisleven.com > Er op uit > Vakantie > Tips om de vakantie voor je kind zo fijn mogelijk te maken

Tips om de vakantie voor je kind zo fijn mogelijk te maken

Linda~ Het is weer vakantietijd en dat is iets waar veel mensen en dan vooral de kinderen naar uitkijken. Het maakt niet uit of je gezellig thuis blijft of dat je op vakantie gaat want over het algemeen geldt dat je gezelligheid toch een beetje zelf moet maken. Dat klopt op zich wel, maar het wordt al automatisch wat gezelliger als het goed weer is met een beetje een lekkere temperatuur. Aan de andere kant is vakantie niet vanzelfsprekend voor iedereen leuk. Kinderen vinden op vakantie gaan meestal heel leuk, maar toch ook spannend. En niet ieder kind vindt de vakantie zelf heel ontspannend omdat de dagelijkse routine er uit is en alles anders is. Sommige kinderen kunnen er juist zelfs heel onrustig van worden, wat onterecht nogal eens als “vervelend” bestempeld wordt. Daarom heb ik wat leuke en vooral handige tips op een rijtje gezet.

Favoriete knuffel

Kinderen vinden het heel prettig om hun favoriete knuffel mee te nemen op vakantie. Helaas hoor je heel vaak dat deze dan per ongeluk op vakantie achter gebleven is met groot verdriet als resultaat. De favoriete knuffel is bijvoorbeeld uit het assortiment bij de winkel waar je hem gekocht hebt (dat zul je dan net zien) of de knuffel is gekregen bij een babydoos en dus niet los te verkrijgen, je hebt overal rondgevraagd en niemand heeft hem over. Hier hebben wij iets op bedacht wat bij ons al enkele jaren perfect werkt.

Bij Ikea verkopen ze hele lieve beertjes die we 2 paar hebben voor onze tweeling. Een paar hebben ze van vrienden gekregen om gewoon gezellig mee te knuffelen en het andere paar ligt in de kast bij hun toilettas. Dat zijn namelijk de vakantiebeertjes die we dus meenemen zodra we op vakantie aan. Beertje 1 en 2 (allebei hebben ze 1 beertje) passen op de slaapkamer van de kinderen, en beertje 3 en 4 gaan dus ter vervanging gezellig mee op vakantie. Mochten we ze kwijtraken.. No problem, deze beertjes, FABLER BJORN, kosten namelijk maar 0,99 en liggen in grote bakken bij Ikea dus volop verkrijgbaar. Dat is dus al een groot en vooral belangrijk probleem minder.

Nachtlampje

Verder nemen we vooral een nachtlampje mee die we eventueel in de gang of de overloop van een huisje kunnen inpluggen zodat we ’s avonds en ’s nachts zien waar we lopen. Hier thuis hebben de kinderen samen een slaaptrainer/wake-uplight dus ook die gaat mee zodat er toch een soort ritme in blijft en daarnaast is deze lamp iets van thuis. Ook gaan er elke vakantie een paar favoriete spelletjes mee en stoepkrijt aangezien ze dit thuis ook graag doen. Vakanties zorgen voor nieuwe dingen maar ik merk dat de kinderen het fijn vinden als niet alles verandert en er ook nog wel wat dingen hetzelfde blijven.

Boeken mee

Om de kinderen voor te bereiden op de vakantie lezen we thuis verschillende boeken voor in het thema vakantie. We lenen een aantal boeken bij de bibliotheek maar hebben thuis ook twee hele leuke titels:

  • Woezel en Pip – Hallo vakantie! In dit boek worden alle vormen van vakantie en alle vervoersmiddelen op een leuke manier besproken. Woezel en Pip laten met hun vriendjes wat je op vakantie maar ook thuis in de vakantieperiode kan doen. En natuurlijk vinden ook zij dat het altijd heel fijn is om weer thuis te komen.
  • Boer Boris gaat naar zee. Zoals de titel al zegt gaat Boer Boris op vakantie naar de zee, maar wie Boer Boris kent weet dat dat nooit op een normale manier gaat. Het is een hilarisch boek waarin de kinderen veel leuks kunnen zien.

Wie weet kun je bij de bibliotheek ook nog leuke boeken kopen die zij weg doen. Zo kun je bijvoorbeeld bij de bibliotheken van Asten, Someren en Helmond van 17 juni tot en met 27 augustus boeken kopen bij de zogeheten boekenverkoop. Hier kun je leuke titels scoren voor 1,- en wel 8 materialen voor maar 5,-. Van de opbrengst van deze boekenverkoop kunnen zij weer nieuwe, actuele materialen kopen.

Vakantie-cadeautip

Dan heb ik nog een leuke “vakantie-cadeautip” voor je. Tijdens de 2e vakantie van onze tweeling kregen zij van hun oma, oom en tante zo’n leuk vakantiepakketje dat ik dat graag met jullie deel. Zij kregen allebei een felle koeltas met daarin ieder een voorleesboek, een paar uitdeelzakjes met hun favoriete koekjes, pakjes drinken en een paar uitdeelzakjes met hun favoriete snoepjes. Deze boeken aan nog steeds elk jaar mee op vakantie en hier thuis lezen we ze ook gezellig nog. Dat had zo’n indruk gemaakt op de kinderen terwijl ze toch nog geen 2 jaar waren. Zo hadden we op vakantie iets om voor te lezen en hadden de kinderen toch een beetje het thuisgevoel door de vertrouwde koekjes.

Als laatste wil ik je er even aan herinneren dat Miranda en Chantal eerder al andere tips hadden met betrekking tot de vakantie. Zo had Miranda handige bespaartips en belangrijke zaken die je zeker niet moet vergeten. Chantal had tips en trucs die het inpakken van je bagage een stuk makkelijker maken. De links hiervan zet ik hieronder zodat je ze nog een keer kunt lezen als je wil:

Lees ook:

Hoe bereid jij kinderen voor op de vakantie en heb je nog tips?

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

  • Ik geef je helemaal gelijk! Het is heerlijk de vakantie, maar voor kinderen is het eigenlijk ook dat alle routine en vastigheid wordt los gelaten. Ze mogen later naar bed, worden hele dagen vrij gelaten wat ze mogen doen. tuurlijk ga je dingen ondernemen en misschien ook echt een periode op vakantie naar een huisje en camping…. maar wanneer ze het gaan doen, is lastig voor kinderen. Over een paar dagen of de vierde vakantieweek is niet duidelijk voor kinderen. Daarom maak ik vaak een soort kalender met plaatjes waarop door kruisjes zetten, zien waar ze op dat moment zijn en wat er gaat gebeuren. Dat geeft rust en ook leuk met tastbare plaatjes wat ze gaan doen.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics