Thuisleven.com
Ticket to Ride-Nordic Countries
Thuisleven.com > Entertainment > Spellen & Puzzels > Bordspellen > Ticket to Ride Nordic Countries de spelregels

Ticket to Ride Nordic Countries de spelregels

Ticket to Ride is momenteel een ontzettend populair spel. Als ik zo om mij heen hoor hebben veel spelletjesliefhebbers dit wel in huis. Ticket tot Ride is een spel van het spellenmerk Days of Wonder. Maar naast Ticket to Ride ken ik verder helemaal geen spel van dit spellenmerk. Bij Bol.com zocht ik nog eens op dit merk en inderdaad, verder zat er niet echt een bekend spel tussen. Ben je liefhebber van fantasie- en oorlogspellen, dan kun je ook terecht bij Days of Wonder. Bijvoorbeeld Small World en Memoir ’44 heeft meerdere prijzen gewonnen.
Days of Wonder heeft als doel om bordspellen net zo populair te maken als films en televisieseries. Het spelen van een spel brengt veel gezelligheid in huis en kan erg ontspannend zijn, dus zet daarom de televisie eens uit en speel een spel met je familie of vrienden.

Ticket to Ride

Ticket to Ride heeft diverse uitbreidingen en varianten. Ik denk dat de bekendste en meest gespeelde varianten zijn USA en Europa. Van beide spellen zijn ook extra uitbreidingskaartjes te verkrijgen. Daarnaast heb je ook nog de varianten/uitbreidingen Nordic Countries, Nederland, India/Zwitserland, Asia en Afrika. Sommigen van deze is een apart spel en anderen zijn uitbreidingsset waarbij de USA of Europa als basisset nodig hebt.

Ticket to Ride- Nordic Countries

Naast USA en Europa hebben wij ook de variant Nordic Countries. Het spel neemt je mee op treinreis door Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland. De landkaart heeft een mooi, winters landschap. Wat ook direct opvalt is dat vooral in het noorden van Scandinavië lange routes en weinig verbindingen zijn. Het zou dus zomaar kunnen dat een ander je net voor is om bij een bepaalde plaats te komen en dat jij óf flink om moet rijden, maar dat kost heel wat van je treintjes, óf dat je er helemaal niet meer kunt komen. Zo is het spel spannend van begin tot eind.

Het doel van Ticket to Ride

Het doel van dit spel is om het hoogst aantal punten te behalen. Deze punten kun je behalen door:
– Verzamel de juiste treinkaarten om een spoorlijn aan te leggen en verdien daarvoor punten.
– Het succesvol beëindigen van een doorlopend pad aan routes tussen twee steden aangeduid op je bestemmingskaarten. De punten die je ervoor krijgt staat op je kaartje.
– Je krijgt 10 punten extra als je de meeste bestemmingskaarten hebt behaald.
– Maar … als je een route niet succesvol hebt afgerond, dan gaan de punten die op het betreffende kaartje staat er weer af.

Onze ervaring met Ticket to Ride- Nordic Countries

Dit spel is wel weer een beetje meer van hetzelfde. Er zijn een paar kleine variaties op de spelregels in vergelijking met de versies Europa of Amerika. Als je echt iets nieuws verwacht dan kun je dit spel beter niet aanschaffen. Wel kan ik Ticket to Ride Nordic Countries juist erg aanbevelen als je vaak met z’n tweeën of met z’n drieën een spel speelt. Doordat de verbindingen naar bepaalde plaatsen schaars zijn en sommige plekken dus niet of nauwelijks te bereiken zijn als een ander je voor is, wordt dit spel erg spannend. Bij Europa of Amerika kan het soms gebeuren dat je als je met z’n tweeën speelt je elk aan een kant van het speelbord je verbinding legt. Bij Nordic Countries is dit onmogelijk. Je komt elkaar zeker weten tegen. Je kunt hierbij elkaar lekker dwarszitten. Dit maakt deze variant leuker dan de andere versies!

Een online speluitleg is hier te zien. Deze is alleen wel in het Engels.

Informatie.

Titel: Ticket to Ride – Nordic Countries
Uitgeverij: Days of Wonder
Speelduur: ongeveer 30 minuten
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Aantal spelers: 2 of 3 spelers

Lees ook:

Kent u nog meer spellen van Days of Wonder? Zo ja, welke kunt u aanbevelen?
En heeft u nog andere versies dan Europa, Amerika of Nordic Countries? Hoe zijn deze?

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics