Selecteer een pagina

Ben je iemand die heel erg graag buitenshuis gaat tafelen, wandelen, afspreken met vrienden, dan is thuisblijven misschien minder iets voor jou. Nochtans kun je ook thuis heerlijk ontspannen en genieten van de mooie dingen waarmee je je omringt. Enkele tips om thuis te leren genieten.

Dagje thuis op de planning

Het klinkt misschien absurd, maar plan een dagje thuis in je agenda. Laat je die dag door niets verleiden om toch met vrienden af te spreken, maar verplicht jezelf om eens lekker thuis te genieten. Het brengt rust in je hoofd en je hoeft je geen zorgen te maken over een afspraak die je nog moet nakomen of het op tijd klaarmaken en vertrekken met alle stress die dat met zich meebrengt. Tijdens het dagje thuisblijven draait het alleen maar om in slow motion je leven te leiden. Het kan in eerste instantie wat saai klinken maar niets is minder waar! Door jezelf tijd en ruimte te geven voor iets anders dan de drukke planning de hele week door, creëer je rust in je hoofd.

En rust in je hoofd heb je nodig om eindelijk toe te komen aan datgene wat je vaak zelf wilt doen maar waarvoor de tijd ontbreekt. Eindelijk eens tijd om je dressing opnieuw te ordenen of een momentje om in je tuin heerlijk wat te wieden en heerlijke nieuwe plantjes een plekje te geven. Het zijn die taakjes die je eigenlijk heel ontspannend vindt, maar die het eerste moeten wijken voor nog een afspraak en de zoveelste verplichting omdat je vaak geen ‘nee’ durft te zeggen.

Pure verwennerij

Nu je een dagje voor jezelf op de planning hebt staan, vormt dit het ideale moment om je huispak aan te trekken en enkel te doen waar jij zin in hebt. Begin je dag met een verkwikkende douche en een heerlijk ontbijt. Niets zaliger dan jezelf verwennen met heerlijk geurende body shampoos en -lotions. Je zal merken dat je geen beter begin van je dag kunt wensen. Na het douchen trek je jouw cosy pantoffels voor dames aan en die dag ben je ‘queen of your home’. Alles waar je aan denkt, kan je zorgeloos doen zonder jezelf te moeten houden aan een strakke planning. Er is niets meer bevrijdend dan de gedachte dat er helemaal niets moet maar alles kan!

Genieten

Heb je zin in het lezen van een tijdschrift in de zon met een heerlijke mocktail?! Gewoon doen! Zit het weer vandaag niet mee, maar wil je toch graag een outfit bij elkaar shoppen? Check online en scoor het koopje dat je niet meteen had verwacht. Zin om op te ruimen? Ga ervoor en maak het jezelf de komende weken gemakkelijk door nu opnieuw alles op orde te zetten.

Kortom, geniet, geniet, geniet van tijd voor jezelf! Het zou zonde zijn om niet minstens één keer per maand die vrije dag helemaal aan jezelf te besteden, toch?!

Lees ook:

Wil jij leren genieten of heb je tips?

Afbeelding van Karolina Grabowska via Pixabay 

Geverifieerd door ExactMetrics