Thuisleven.com
The Ohm Collection Deodorant
Thuisleven.com > Verzorging > Lichaamsverzorging > The Ohm Collection Deodorant (review)

The Ohm Collection Deodorant (review)

Vandaag neem ik je mee in mijn zoektocht naar een goede deodorant. Ik was al een poos niet meer tevreden over de werking van deodorant. Ik probeerde de een naar de ander uit, en het enige wat ik merkte was dat ik alleen maar meer begon te zweten en te ruiken. Ook leek mijn huid gevoeliger te worden, ik kreeg last van irritatie. Het heeft een poosje geduurd, maar eindelijk heb ik een goede, werkbare en huidvriendelijke deodorant gevonden.

Zweten

Zweten, dat doen we allemaal. Wanneer ons lichaam zich ergens voor moet inspannen of wanneer je zenuwachtig bent… Ik denk dat we allemaal wel genoeg momenten kunnen bedenken wanneer we zweten. Zweten is eigenlijk heel normaal en ook nog eens functioneel. Want je lichaam wil de veelheid aan warmte juist kwijtraken zodat je lichaamstemperatuur op peil blijft. Ondanks dat zweten dus belangrijk en normaal is, vinden veel mensen het toch niet prettig. Dat heeft vooral te maken met de geur die zweet met zich mee kan brengen. Het is niet altijd een even prettige geur, en je wilt liever niet dat een ander je ruikt.

Gelukkig hoeft dat ook niet, en kun je je fris laten voelen door je regelmatig te wassen, nieuwe kleren aan te doen en door het gebruik van goede deodorant. Maar wist je dat de meeste deodoranten er eigenlijk voor zorgen dat je nog meer gaat zweten? Dat komt doordat daar aluminium in zit, deze stof zorgt er o.a. voor dat je zweetklieren worden afgesloten. Nu denk je misschien, dat is handig want dan zweet je dus niet. Maar producten die ervoor zorgen dat er iets in je lichaam wordt afgesloten is natuurlijk niet goed! Mijn ervaring dat ik meer begon te zweten en te ruiken lag dus niet aan mij, maar aan de deodorant zelf. Daarom ging ik op zoek naar een goede en werkbare deodorant die ik niet de hele dag hoef aan te brengen. En die heb ik gevonden!

The Ohm Collection deodorant

De deodorant van The Ohm Collection is een natuurlijke deodorant in poedervorm. Het is hele fijne witte poeder wat in een leuk en stevig blikje zit. Op het eerste oog zou je niet denken dat het deodorant is. Het deed mij denken aan talkpoeder of poedersuiker. Je hebt keuze uit 8-10 geuren, afhankelijk van het aanbod van de fysieke of online winkel waar je het koopt. De deodorant is er voor vrouwen en mannen. Alle deodoranten bevatten geen aluminium, en zijn op basis van natriumcarbonaat en doordat er natuurlijke oliën aan toegevoegd worden ontstaat er een fijne geur.

Het blikje heeft drie verschillende openingsgroottes. Je kunt voor jezelf kijken welke opening je fijn vindt om te gebruiken. Je strooit wat poeder op je vinger/vingers en brengt de poeder aan op je oksel. En brengt het gemakkelijk aan en je hebt maar een klein beetje nodig. Wanneer het aanbrengen niet zo lekker gaat kun je je oksel even wat nat maken door bijvoorbeeld wat water te deppen. De poeder blijft kleven en valt niet van je lichaam.

Kokosvariant

Ik heb de kokosvariant en een aantal kleine proefflesjes ontvangen. Eerlijk gezegd schrok ik toen ik het woord kokos zag, ik ben namelijk niet zo’n fan van kokos. Maar het is eigenlijk een subtiele neutrale geur. De geur komt van essentiële oliën. In een potje zit 120 gram poeder, dat lijkt misschien weinig maar je hebt niet veel nodig. Op de verpakking staat ook ‘breng een klein beetje aan op plekken die 24 uur goddelijk geurend willen zijn’. In het begin is het even zoeken hoeveel je nodig hebt.

Inmiddels heb ik genoeg aan wat poeder op de top van mijn vinger. Er staat ook op dat je er ongeveer 6 maanden mee kan doen. Ik denk dat dit wel ongeveer kan kloppen, helemaal precies bijgehouden heb ik het niet. Ik ben ongeveer in juni begonnen met deze deodorant, en het is nu alweer december. Het blikje is nog niet leeg. Ik moet er wel bij vermelden dat ik niet continue de kokospoeder gebruikt heb, want ik heb afgewisseld met de kleine proefflesjes.

Mijn mening over Ohm deodorant

Ik moest erg wennen aan het feit dat het deodorant in poedervorm was. De eerste paar keer heb ik echt een beetje zitten klungelen, hoe ga ik het aanbrengen, hoeveel is nodig? Maar ik moet zeggen, na een paar dagen wen je er aan. Ik hoef niet meer terug naar de spuitbussen en rollers. Voorheen bracht ik meerdere keren op een dag deodorant aan, nu is dat echt alleen nog maar ’s morgens. Het zweten is niet over, want deodorant helpt niet het zweten tegen te gaan. Maar ik merk heel duidelijk dat ik niet meer extra zweet na het aanbrengen van deodorant.

Ook ruik ik mijzelf niet meer, wat voorheen wel eens was. Hoewel ik daar nooit opmerkingen over heb gehad, toch had ik het gevoel dat ik mijzelf snel rook. Bij deze deodorant voel ik mij prettig. Verder vind ik het ook wel een fijn idee dat er dus geen aluminium en andere schadelijke ingrediënten inzitten. Ook is deze deodorant alcoholvrij, ik heb geen last meer van irritaties. De werking van deze deodorant is goed en lang.

Ohm deodorant niet alleen voor vrouwen

Hoe langer ik deze deodorant gebruikte hoe enthousiaster ik werd, hierdoor is mijn man ook de deo gaan uitproberen. Ook hij moest even wennen aan de poedervorm. Ik was erg benieuwd hoe zijn ervaring zou zijn, maar vorige week vroeg hij of ik voor hem een eigen pot wilde gaan kopen. Nou dat is duidelijk dus! Hij is ook tevreden, en precies om dezelfde redenen als ik hierboven heb beschreven. Enige nadeel zou kunnen zijn dat de deodorant niet goedkoop in aanschaf is, je betaalt €21,95 voor een pot.

Aan de andere kant doe je er heel erg lang mee, en heb je echt een goede werkende en huidvriendelijke deodorant.  De deodorant kun je kopen bij een natuurwinkel. Er zijn ook miniflesjes te koop, wanneer je twijfelt maar wel graag deze deodorant wilt uitproberen kun je overwegen om miniflesjes aan te schaffen. Deze kosten €2,95. Het loont de moeite om even te zoeken waar je het meeste aanbod hebt en let dan ook even op de aanschafprijs en eventuele verzendkosten.

Lees ook:

Wij zijn erg tevreden over deze deodorant. Was jij al bekend met deze collectie?

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

    • het is ook maar net wat je wilt! Als je een goede natuurlijke deodorant wilt dan is dit echt een goede deo. De prijs is misschien even wat forser€4 die je anders kwijt bent voor een gewone deo. Maar als je een spuitbus deo koopt en je gebruikt deze deo 6x keer op een dag dan ben je omgerekend ook veel geld kwijt. Ik gebruik de deo nu al vanaf mei, al 7 maanden en eind begint nu in zicht te komen.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics