Selecteer een pagina

Dit jaar heb ik me als doel gesteld om meer leuke dingen voor mezelf te doen, van uitstapjes tot meer tijd nemen voor mijn creaties of het lezen van een goed boek. Oh wat zou dat heerlijk zijn en wat zou ik tot rust komen met deze leuke dingen in het vooruitzicht. Nou ja, daar begin ik een beetje van terug te komen aangezien ik nogal moeite heb met het doseren van dingen. Er zijn zoveel dingen die ik leuk vind om te doen en het liefst zou ik dan ook alles tegelijk willen doen, maarja zoveel tijd heb ik dan weer niet.

Harry Potter boeken lezen.

Vorige week ben ik voor de zoveelste keer begonnen met het lezen van het boek Harry Potter en de steen der wijzen. Harry Potter, dat is nou oprecht mijn serie aangezien ik helemaal op kan gaan in het verhaal. Het maakt dan ook niet uit of ik het boek voor de eerste keer lees of voor de derde keer. Zodra ik het boek open doe begint voor mij de magie al en bevind ik me in mijn eigen wereld van totale ontspanning.

Dat klinkt tot nu toe alleen maar positief zou je denken, op zich wel… maar… ja daar komt ie, de maar… Ik lees boeken vaak nog even als ontspanning voor ik ga slapen en daar is dan niets mis mee. Alleen niet als je pas om half 11 naar bed gaat en dan nog een uur ligt te lezen omdat je het boek niet weg kan leggen. Je slaapt wel ontspannen in, maar het is veel te laat vooral omdat ik ‘s morgens toch al met zo weinig energie opsta vanwege mijn gezondheid.

Niet perfect is ook goed genoeg.

Hoe komt het dan dat ik ‘s avonds zo laat naar bed ga dan? Dat heeft weer andere redenen namelijk omdat ik zoals ik al zei verschillende passies heb. Mijn grootste passie van dit moment is het bloggen en dat doe ik dan ook met veel liefde en plezier. Naast ons eigen blog ben ik gastblogger voor Thuisleven en een keer in de maand voor Stichting Pretletters.

Daar is wederom niets mis mee alleen ook hierin zal ik het een beetje moeten leren doseren. Voor ons eigen blog ben ik kritisch met betrekking tot de artikelen die ik schrijf, echter als ik gastblogger ben is dat nog erger omdat ik het belangrijk vind om goed werk te leveren. Als ik iets voor een ander schrijf hoort dat in orde te zijn vind ik zelf. Het is voor nu een leermoment om de lat even iets lager te lagen, want ook hier bij Thuisleven geldt het belangrijke motto dat niet perfect ook goed is dus daar ga ik de komende tijd even aan werken.

Creaties met handlettering of Bullet Journal.

En de volgende passie waardoor ik ‘s avonds te laat naar bed ga zijn mijn creaties. Ik ben helemaal dol op handlettering en bullet journals. Het liefst maak ik de mooiste kaarten voor iedereen waardoor helaas mijn perfectionisme weer boven komt drijven. Als ik een kaart maak voor iemand moet deze bijzonder zijn en vooral heel erg mooi. Het nadeel is dat ik details zie die ik vind ik zelf niet goed afgewerkt heb die een ander niet eens ziet. Zodra ik ze erop wijs wat ik bedoel vragen ze stuk voor stuk of ik dat met een vergrootglas opgezocht heb. Op dat moment weet ik wel dat goed ook goed is en dat de mensen het sowieso al waarderen dat ik er zoveel aandacht aan besteed.

Kortom, voor de komende tijd ga ik mijn goede doelen een beetje bijschaven om zo niet overwerkt te raken. Hobby’s en passies zijn prima maar er moet een tijdsgrens aan zitten, vandaar dat ik besloten heb om ‘s avonds tussen 20.00 en 22.00 aan het bloggen of knutselen ben en dan naar bed ga. Vervolgens kan ik daar nog eventjes een paar hoofdstukken uit mijn boek lezen zodat ik toch nog aan ontspanning gedaan heb zonder meteen laat in bed te liggen. Eens zien of ik met het bijstellen van mijn goede doelen dan echt wat meer tot rust ga komen terwijl ik toch nog voldoende tijd aan mezelf besteed.

Lees ook:

Hoe verdeel jij je tijd over je passies?

Geverifieerd door ExactMetrics