Selecteer een pagina

Als je goed kijkt naar het immuunsysteem van een mens, dan zal je zien dat deze onwijs veel kan hebben. Dat is maar goed ook anders zou je bij elk virusje, griepje of bacterie dood neervallen. Dat immuunsysteem zit in ons dankzij al onze voorouders. En zelfs nog verder dan dat. Miljarden jaren geleden begon het namelijk bij wat bacteriën die genetisch materiaal met elkaar uitwisselden om zich te ontwikkelen. Door de variatie in het DNA is het groepje genetisch materiaal beter beschermd tegen gevaren zoals bacteriën, virussen of parasieten. Zodra dat groepje niet meer wordt uitgeroeid is het sterk genoeg en kan het doorgaan naar de volgende stap. Tot er uiteindelijk echte levende vormen uit ontstaan en een aantal miljarden jaren later zelfs de beginselen van de mens.

Om een nieuw mens op de wereld te zetten is er dus maar één ding voor nodig: het uitwisselen van elkaars DNA om zo iets nieuws en sterkers te krijgen. Het uitwisselen van elkaars DNA gebeurt door een eicel en een zaadcel. Waar je voorheen enkel en alleen een baby kon krijgen door seksuele voortplanting zijn er tegenwoordig ook andere methodes, toch blijft het noodzakelijk om DNA uit te wisselen. Een stukje van de natuur dat er zeker van wil zijn dat we niet zomaar klaar zijn met bestaan.

Seks

Seks is meer dan alleen maar seksuele voortplanting.

Stel je voor dat seksuele voorplanting zoveel pijn zou doen, dat je het daarom ook nooit meer zou doen. Dan moet je wel heel veel geluk hebben dat het die eerste keer raak is en er nieuw leven op aarde wordt gezet. Zodra dat groepje zover is om zichzelf voort te planten, en ook daar blijft maar een klein groepje van over, dan is binnen een mum van tijd de mensheid verdwenen. Niet geheel effectief dus.

Het is dus maar goed dat seksuele voortplanting een groot genot is.

Lekker genieten.

De eerste keren seks hebben met je partner kan nog wat onwennig zijn. Immers weet je nog niet precies wat je partner wel en niet tot zijn hoogtepunt brengt. Maar als je een paar keer de lakens hebt gedeeld, en je durft er ook nog eens met elkaar over te praten, dan krijg je steeds meer een beeld van je partner en hij/zij van jou. De seks wordt daardoor steeds leuker en wellicht ook veel gevarieerder. Merk je dat je seksleven een dipje krijgt dan zijn er tegenwoordig heel wat seks toys die je weer wat plezier of afwisseling geven, zoals bijvoorbeeld een vibrerend ei voor de vrouw. Zelfs leuk om er eens mee te spelen als je niet bij elkaar in bed ligt maar aan het dineren bent.

Seks

Seks is niet alleen om de liefde te bedrijven met elkaar.

Wist jij dat seks er niet alleen voor is om de liefde met elkaar te bedrijven? Ten eerste is het wellicht leuk om te weten dat er in 2007 een studie is geweest door een groepje Amerikaanse studenten en die hebben ontdekt dat er maar liefst 237 redenen zijn om met elkaar seks te hebben. Enkele van die redenen zijn: aantrekkingskracht, geur, plezier, genot en lust. Maar er zijn ook hele andere redenen om seks te hebben. Bijvoorbeeld een hoger salaris, een betere baan (alhoewel ik de voorkeur geef aan een sollicitatie), uit medelijden en om erbij te horen.

Het is dan ook niet voor niks dat we zoveel over seks praten, eraan denken en het ook lekker doen!

Geverifieerd door ExactMetrics