Thuisleven.com
januari aankopen
Thuisleven.com > Persoonlijk > Mijn aankopen van januari

Mijn aankopen van januari

Met regelmaat krijg ik de vraag wat ik voor werk doe. Dat gesprek gaat dan als volgt:
Vraag:  “Wat doe je voor werk?”
Mijn antwoord: “Ik heb samen met mijn vriendin een eigen bedrijf”
Vraag: “Wat voor bedrijf?”
Mijn antwoord: “Ons bedrijf heet Thuisleven, Thuisleven is een weblog. Ik ben dus een blogger / influencer”.
Vraag: “Wat doe je dan zoal?”
Mijn antwoord: “Ik blog, review en recenseer artikelen, schrijf advertorials, editorials, persberichten e.d. en ben actief op Social Media (voornamelijk Instagram). Tevens onderhoud ik de contacten met bedrijven.”
De reacties die daarna komen zijn heel erg uiteenlopend. Van pure interesse naar pure afgunst. Begrijpelijke reacties, zeker als je niet helemaal weet wat influencen / bloggen daadwerkelijk betekend. Het is echter niet zo dat ik zomaar alles aangeworpen krijg hoor. Nee ik koop ook wel eens artikelen. In deze blog deel ik mijn aankopen, op de boodschappen na, van januari.

Afval scheiden met de Homra prullenbak

Met het oog op het milieu dat drastisch aan het veranderen is op een negatieve manier, vinden we het scheiden van afval heel erg belangrijk. Tegenwoordig heb ik de Homra prullenbak in de serre staan. Hierin zit een zak voor al het plastic afval en een zak voor het overige afval. In de keuken hebben we een prullenbak, van kleiner formaat, voor al het GFT afval.
Wat ik vooral fijn vind van de Homra prullenbak is het gemak waarmee hij open en dicht gaat. De prullenbak werkt namelijk op 4 D batterijen, die ervoor zorgen dat de prullenbak open gaat zodra je hand boven de sensor heen gaat. Hierna sluit de prullenbank automatisch. Wil je dat de prullenbak langer open blijft, dan kun je de “open” knop indrukken en voor het sluiten de “close” knop.
De gratis zakken die je voor het plastic kunt krijgen bij winkels, passen perfect in de prullenbak. Om deze laatste reden heb ik de prullenbank voornamelijk aangeschaft. Zo heb ik geen extra kosten van (speciale) vuilniszakken.
Het enige nadeel wat deze prullenbak heeft is de gevoeligheid voor deuken. Zo kan hij van buitenaf vrij makkelijk ingedeukt worden en als je te veel spullen in de prullenbak hebt zitten kan dit ook van binnen naar buiten deuken. Dat had dus wat mij betreft iets beter gekund. Maar hey, het is een prullenbak!

Kave Barkrukken

Sinds een paar weken hebben we in de serre een keuken-eiland. Aan de ene kant van het blad hebben we lades en aan de andere kant een ruimte om te kunnen staan en zitten. Deze hebben we opgevuld met 2 barkrukken van Kave. Ze zijn verstelbaar in hoogte, makkelijk af te soppen en staan perfect bij het geheel. Ik ben er dan ook heel erg blij mee en kan niet wachten tot het koude weer voorbij is en ik op de serre kan werken, eten en koken.

Villa Massa Limoncello Cadeauverpakking

Ofschoon ik geen alcohol drinkster ben, vind ik het soms wel lekker om een glaasje achterover te slaan. Zeker een zoette witte wijn, Passoa (met jus), een cocktail of een heerlijk glaasje ijskoude Limoncello. Om mijzelf te verwennen heb ik afgelopen maand een cadeauverpakking gekocht met daarin een fles Limoncello van 70cl met als extraatje 2 bijpassende glaasjes. De Villa Massa Limoncello heeft een alcoholpercentage van 30% en is het lekkerst als hij geserveerd wordt bij -7 graden uit de vriezer.
Omdat dit lekker drankje toch deze kant op komt, bestel ik meteen een barmaatje mee voor een heerlijke cocktail mix.

Ik ga op pad en ik neem mee…

Mijn laptop is toch wel een van de belangrijkste dingen die ik heb voor mijn werk. Het is dan ook erg fijn als ik deze veilig (en mooi) mee kan nemen. Met de DSTRCT laptoptas kan ik niet alleen de laptoptas mee nemen maar ook een mooie conferentiemap, die ik meteen mee besteld heb.

En de laatste aankopen zijn theebussen en kruidenpotjes

Zoals ik al eerder aangaf zijn we milieubewust bezig. Zo kopen wij geen pakjes Pickwick of andere thee meer die voorzien zijn van een label, theezakje e.d.
Nee ik koop alleen nog maar losse thee en doe deze in een zeefje en dompel dat door de thee heen. Nadat de thee helemaal uitgetrokken is, gooi ik de theebladeren bij het groen afval en gaat het zeefje de vaatwasser in (op ecologische stand) om weer schoon te worden zodat ik het kan hergebruiken. Zowel de thee, een theezeefje en zelfs de bewaarbussen koop ik bij Blanche Dael in Maastricht. Zo nu en dan neem ik ook wat koffie mee.
De bewaarbussen gebruik ik sinds deze week ook voor de kruiden. Zo heb ik een prachtige eenheid in de keuken.

Vind jij het leuk dat ik mijn aankopen deel en wil je graag volgende maand weer lezen wat ik allemaal kocht?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

 • Miranda, heel leuk dat jij je aankopen met ons wilt delen.
  Elke dag neem ik altijd wel een kijkje op jullie gezellige huiselijke blog, en ja ik geloof zeker dat jullie veel tijd en energie hierin steken.
  Persoonlijk vind ik het voor jullie leuker als jullie een product van een
  bedrijf krijgen om het bedrijf zelf te promoten en/ of het product daarvan waar
  jullie zelf achter staan.
  Ps, onlangs is er nog een uitzending geweest over het familiebedrijf Blanche Dael,
  heel interessant om te zien.

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics