Thuisleven.com
Test 1...2, test je mee voor een vergoeding?
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Werk > Test 1…2, test je mee voor een vergoeding?

Test 1…2, test je mee voor een vergoeding?

Naast het aanvragen van samples en het meedoen aan geld terug acties geef ik graag gevraagd (en ongevraagd) mijn mening over producten en/of winkels. Het valt op dat sommige bedrijven in eigen beheer een applicatie via de Facebookpagina inzetten om een testoproep te doen. Te denken valt aan Jumbo Supermarkt, Liever Kips en Ravensburger Global. Ook sta ik ingeschreven bij een aantal onderzoeksprogramma’s die bijvoorbeeld op basis van mond-op-mond-reclame. Nieuwe producten verspreiden over de Nederlandse markt of voer ik MysteryShop- opdrachten uit. Zo kwam ik lang voordat V&D failliet werd verklaard in cognito langs om op alle vijf etages de medewerkers te beoordelen op klantvriendelijkheid. Ik ging eerst op zoek naar een maat of product dat in de winkel niet beschikbaar was en dan vervolgens kijken of de medewerker, wiens naam ik stiekem noteerde, wel alle stappen volgde.

THX

Doe mee met ons media en consumenten onderzoek en verzamel waardevolle THX punten. De verzamelde punten kunnen worden ingewisseld voor cadeaukaarten en we verloten verschillende andere mooie prijzen onder actieve deelnemers! Ook kun je je punten weggeven in de THX Giving box, van waaruit wij verschillende goede doelen steunen. Door mee te doen help je merken en bedrijven om hun producten en diensten beter af te stemmen op de consument. Download de THX app en start gelijk met het verzamelen van punten!

Buzzer- World of Mouth

Via Buzzer- Word of Mouth heb ik al diverse campagnes meegedaan. Die krijg je per email voorgesteld en daarna kan je daarop inschrijven. Te denken valt aan Vitalu, L’Or Expresso, Smirnoff Cocktail en een maandabonnement op nagellak. Binnen een community ga je met een product aan de slag en rapporteer je ervaringen. Iedere campagne verloopt anders. Op Facebook wordt soms een aankondiging geplaatst.

QSR Selectiebureau

Bij QSR Selectiebureau neem ik deel aan onderzoeken op locatie. Per email ontvang je een respondentenoproep, die je in kunt vullen of doorsturen aan een kennis die in de doelgroep valt. Zo heb ik wel eens een televisieprogramma beoordeeld op het Mediapark te Hilversum en in Amsterdam gesproken over verschillende soorten televisie-abonnementen. Meestal worden deze gesprekken of discussies opgenomen op video of kijkt in een tweede ruimte de opdrachtgever direct mee.

TRND

Trnd werkt internationaal en soms grensoverschrijdend. In de afgelopen vijf jaar passeerden Varta, Ambi Pur en Olvarit de revue. Op dit moment neem ik deel aan de Libresse-campagne en rapporteer ik mijn ervaring en die van de mensen in gesprekken om mij heen. Hiervoor heb ik samples en coupons ontvangen om uit te delen. Voor al je acties ontvang je Wombats, deze geven je activiteit weer en helpen je om sneller geselecteerd te worden bij aansprekende campagnes in de toekomst.

Intomart / Gfk-panel

Bij Intomart/ Gfk-panel zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. Ik voer een postregistratie waarin ik bijhoud hoeveel post ik (foutief) ontvang. Ook lezen ze op afstand in mijn laptop mijn internetgedrag mee, vul ik op regelmatige basis online enquetes in en neem ik deel aan onderzoeken of discussies op locatie (bijvoorbeeld over elektrische tandenborstels). De punten of het saldo dat ik opspaar zijn uit te keren in VVV-bonnen, donatie aan een goed doel of shoptegoed bij te selecteren bedrijven als Bol.com of Hema.

Shopcontrol

Dankzij Shopcontrol kreeg ik plezier in het mystery shoppen in winkels of zelfs telefonisch. Ik heb wel eens een offerte aangevraagd bij een verzekeringsbedrijf, een proefrit aangevraagd bij een autodealer en gedaan of ik interesse had in een tuinmeubel-set. Ook het bovenstaande V&D- avontuur hoort in dit rijtje. Op een soort marktplaats worden opdrachten geplaatst met informatie. Wie het eerst komt, die het eerst maalt of er is nog plek op een reserve lijst. De verdiensten worden op verzoek overgeschreven naar je bankrekening.

Lekker in het Leven

Lekker in het leven is in feite het consumentenpanel van Proctor & Gamble met merken als Always, Pampers en Braun. Het is gegroeid naar een verzamelpunt van reviews en tips. Via de Ambassadeursclub zijn de nieuwe producten te testen, maar de kans dat je geselecteerd wordt is klein. ik heb een nieuwe variant Antikal mogen testen.

Het Testpanel

Het Testpanel biedt niet alleen levensmiddelen maar ook apparaten aan om te testen. Ook hebben ze een onderdeel Onderzoeken en Win. Ik heb de nieuwste Capri-Sun mogen proeven, die trouwens goed uit een consumentenprogramma test komt qua suikers, Calvé Pindasaus mild en de Croma Oliemelange.

Thuis geld verdienen

En dan zijn er nog diverse websites waarbij je je kunt aanmelden. Vervolgens krijg je diverse mails toegestuurd waarop je moet klikken. Voor elke klik krijg je een vergoeding. Ben je bij een bepaald bedrag dan kun je je uit laten betalen of je zet je waarde om in een cadeaubon of een cadeau (dat laatste is handig als je liever niet gezien wilt worden door de Belastingdienst). Op Thuisleven schreven we er een aparte blog over met tips naar leuke sites.

Lees ook:

Neem je wel eens deel aan een betaald onderzoek of een product test in ruil voor de sample?

Nb. Houdt er rekening mee dat deze verdiensten als inkomsten kunnen worden gezien door de Belastingdienst. Bovenstaande zijn erkende bedrijven die de uitbetalingen fiscaal opgeven.

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics