Thuisleven.com
65 jaar Stratego wordt gevierd met een Jubileumversie.
Thuisleven.com > Entertainment > Spellen & Puzzels > Strategische spellen > 65 jaar Stratego wordt gevierd met een Jubileumversie

65 jaar Stratego wordt gevierd met een Jubileumversie

Het jaar 1958 markeerde de geboorte van een geheel nieuw bordspel dat de wereld zou veroveren: Stratego. Nu, 65 jaar later, zijn er wereldwijd meer dan 20 miljoen exemplaren van dit strategische meesterwerk verkocht. Ter ere van deze 65ste verjaardag heeft Jumbo een luxe limited edition jubileumversie van Stratego* uitgebracht. Vanaf vandaag kunnen spelers genieten van dit spannende strategiespel, dat dankzij toegevoegde vrouwelijke rekruten en speciale gevechtskaarten een nieuwe dimensie aan de strijd toevoegt. Stratego is nu spannender dan ooit!

Het tactische meesterwerk

In het familiespel Stratego draait alles om strategisch inzicht, het kunnen doorgronden van de gedachten van je tegenstander, en het veroveren van de vijandelijke vlag. Met de geheime opstelling van jouw stukken ga je over tot de aanval, in de hoop niet op een bom of een superieure vijand te stuiten waardoor je het veld moet ruimen.

Limited Edition Jubileumversie

Om de 65ste verjaardag te vieren, heeft Jumbo een jubileumeditie van het spel uitgebracht; een echt collector’s item voor de fans. Stratego 65th Anniversary bevat drie bonusstukken voor iedere speler, waardoor je nu kunt kiezen tussen mannelijke en vrouwelijke speelstukken voor de Maarschalk, Luitenant en Verkenner. Voor degenen die nog meer strategie en tactiek willen, introduceert deze editie Battle Cards. Deze set van 15 kaarten met bewegings-, aanvals- en verdedigingskaarten tilt het klassieke Stratego naar een hoger niveau. Met de juiste kaart kun je diagonaal lopen, over water bewegen, een bom overleven of zelfs spieken bij de opstelling van je tegenstander.

Marion Moons, VP Global Marketing bij JumboDiset, zegt: “We zijn trots op het rijke verleden van ons merk en kijken uit naar het vieren hiervan samen met onze fans. Met deze hoogwaardige limited edition uitgave zijn we klaar voor de komende 65 jaar. We zijn verheugd om nieuwe, spannende spelelementen te introduceren om het voor onze bestaande fans nog leuker te maken, en om meer kinderen en gezinnen dit spannende spel te laten spelen. Een nieuw tijdperk voor Stratego is aangebroken.”

65 jaar Stratego wordt gevierd met een Jubileumversie.
Opgeruimd staat netjes

65 Jaar Stratego

Het originele spelidee werd bedacht door Jacques Johan Mogendorff, een Joodse onderduiker tijdens de Tweede Wereldoorlog. Destijds werd het spel echter geen succes vanwege kartonnen speelstukken die snel beschadigd raakten en daardoor gemakkelijk te identificeren waren. Mogendorff benaderde Jumbo, die het spel in 1958 met houten speelstukken en uniformen met succes op de markt bracht. De iconische uniformen op de speelstukken werden ontworpen door Frans Smits, de beroemde Nederlandse ontwerper van militaire uniformen en emblemen.

Hoewel de klassieke versie nog steeds razend populair is, zijn er in de loop der jaren talloze varianten verschenen. Van Levend Stratego tot een app voor smartphones en tablets, waarin je hoopt de computer te slim af te zijn. Van speciale Efteling- en Assassins Creed-uitvoeringen tot de geliefde Junior-versie voor jonge strategen. Voor de jonge piratenliefhebbers vanaf 5 jaar is er Stratego Pirates, bekroond als winnaar van Speelgoed van het Jaar 2016. Voor wie minder tijd heeft, is er de snelle variant Stratego Quick Battle. Wist je dat er zelfs Stratego kampioenschappen over de hele wereld worden georganiseerd? Vorig jaar wonnen de Nederlanders Max Roelofs en Anjo Travaille respectievelijk Zilver en Brons op het kampioenschap in Griekenland.

Details

Stratego 65th Anniversary limited edition is een eenmalige jubileumuitgave van Jumbo. Wees er snel bij, want op is op! De 65th Anniversary-editie bevat drie bonusstukken voor iedere speler, die nu de keuze heeft tussen mannelijke en vrouwelijke speelstukken voor de Maarschalk, Luitenant en Verkenner, evenals een set van 15 strategiekaarten.

Deze jubileumeditie is tijdelijk verkrijgbaar in speelgoedwinkels zoals Intertoys, Toychamp, Top 1 Toys en Dreamland.

65 jaar Stratego wordt gevierd met een Jubileumversie.

Over JumboDiset

Dit is de wereld van Jumbodiset Group, waar we niet zomaar een speler zijn in de speelgoed-, spellen- en puzzelindustrie – we staan bekend om onze lokale evergreen-merken en willen Global Game Changers worden! Onze producten verspreiden vreugde en geluk in vele markten en onze iconische merken zoals Stratego, Party & Co, Jan van Haasteren, Mille Bornes, Galt, Goula zijn geliefd door miljoenen mensen. JD wil mensen blij maken door ze te laten spelen en spelenderwijs te laten leren en groeien; overal en altijd.

Mijn mening:

Elke keer dat ik Stratego speel, voel ik de spanning en het plezier dat dit spel al 65 jaar met zich meebrengt. De jubileumeditie voegt nieuwe elementen toe die het nog boeiender maken. De vrouwelijke rekruten en Battle Cards brengen een frisse uitdaging in het spel, waardoor ik en mijn medespelers keer op keer terug willen keren naar het bord. Het is geweldig om te zien hoe Stratego zich heeft ontwikkeld en nog steeds mensen van alle leeftijden kan boeien. Deze jubileumeditie is een eerbetoon aan de rijke geschiedenis van Stratego en een must-have voor alle fans van dit iconische spel.

Lees ook:

Heb jij al eens Stratego gespeeld?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

  • Heb vandaag online een strategisch spel gekocht (gebaseerd op boter, kaas en eieren) maar dan met een twist. Het heet Orbito. Een spel dat je met twee personen kunt spelen. Ga het komend weekend uitproberen. Ben benieuwd.

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics