Selecteer een pagina

Herinnert u zich de recensie van Stukjes Hemelblauw nog? Stukjes Hemelblauw, een bijzonder verhaal, een indrukwekkend boek. In 2016 uitgeven door Meis & Maas.
In april 2017 is er weer zo’n bijzonder boek verschenen bij Uitgeverij Meis & Maas; Stein Knap en het mysterie van de parallelle universums. Geïnteresseerd? Euh … En als je de sticker op de voorkant op het boek erbij leest?; ‘Of hoe je met een rottende banaan naar een andere wereld kunt reizen’. Nieuwsgierig? Ja, dat ben ik zeker. Zou ik het zelf gaan begrijpen, of zou het boek toch meer iets zijn voor mijn man, de technisch natuurkundige? Ik ga het er op wagen …en schuif het boek daarna wel door naar mijn man.

Stein Knap en het mysterie van de parallelle universums

Kwantummechanica, parallelle universums, CERN, LHC-deeltjesversneller, tweespletenexperiment … Snap je het nog? Ik niet meer, maar hier gaat het boek dus over. De ouders van Stein Knap zijn allebei vooraanstaande wetenschappers en ze hebben al revolutionaire dingen ontdekt. Maar dan wordt de moeder van Stein ziek en ze sterft. Stein blijft met allerlei vragen zitten. Waar zou zijn moeder nu zijn? Zijn vader heeft hier wel antwoord op. Iets met kwantummechanica en parallelle universums. Begrijp jij het? Stein niet. Zijn vader heeft zich na het overlijden gestort op zijn werk en geen tijd om het Stein uit te leggen. Maar omdat Stein heel graag wil weten waar zijn moeder nu is, gaat hij gewoon zelf op zoek. Een doos, de laptop van zijn moeder, een geigerteller, een rottende banaan, en de kat van de buurvrouw, dat zijn de ingrediënten om in die parallelle universum te komen, denkt hij. Of toch niet? Experiment gelukt, of experiment mislukt? Er gebeuren onverwachte dingen. Wat Stein in ieder geval wel krijgt, is het antwoord op heel belangrijke vragen!

Mijn mening

Ik las twee korte recensies van dit boek waar ik mij volledig bij kan aansluiten:
The Times: ‘Christopher Edge bewijst dat boeken over wetenschap leuk kunnen zijn.’ Stein Knap en het mysterie van de parallelle universums is een ontzettend grappig en humoristisch boek. Je bent al van begin af aan benieuwd hoe het gaat aflopen en of het Stein gaat lukken in dat parallelle universum te komen. Daarom wil je alleen maar doorlezen tot het uit is.

Frank Cottrell Boyce: ‘Een boek met een groot brein, een grote lach en een groot, groot hart.’
Een groot brein? Ja! Mijn verstand kan er echt niet bij, bij al die ingewikkelde, wetenschappelijke, natuurkundige termen. Het is zeker geen belemmering voor het verhaal, omdat het toch makkelijk weg leest. En je leert er ook nog van. En hé … Misschien brengt het je wel op een idee voor je vervolgstudie …?!
Een grote lach? Ja! Onwijs humoristisch en ontzettend leuk en vlot geschreven.
En een groot, groot hart? Ja, zeker weten! Maar daar ga ik verder niets over vertellen. Lees het zelf maar!

Boekinformatie

Titel: Stein Knap en het mysterie van de parallelle universums
Auteur: Christopher Edge
Uitgeverij: Meis & Maas
Verschijningsdatum: april 2017
Leeftijdscategorie: 10+
ISBN: 9789030502760

Lees ook:

Geverifieerd door ExactMetrics