Selecteer een pagina

We hebben veel plannen en wensen voor onze achtertuin. Waar stallen we onze vijf fietsen bijvoorbeeld? Waar laten we de grote kliko’s nu we er een extra oranje bij krijgen voor plastic afval? Omdat ik nieuwsgierig ben aangelegd loop ik een rondje door de wijk. Hoe lossen andere mensen het op?

Waar laat je de fietsen en kliko’s?

Wat opvalt bij een wandeltochtje door onze wijk zijn een soort gecamoufleerde hokken in de voortuinen. Bezaaid met klimop en dan schuin voor de voordeur gesitueerd, is een plaats bedacht voor een fietsenrek. Zo bederft het niet je uitzicht en stal je de fietsen uit het zicht van derden. Sommige bewoners hebben een smaller hokje in de voortuin waar alleen de kliko’s instaan. Wel makkelijk tijdens ophaaldagen en het ziet er verzorgd uit. Ik vervolg mijn weg tot ik zelfs een half ingegraven schuurtje voor de fietsen spot in een voortuin. Weer anderen hebben een kliko gewoon los in de poort staan en de fietsen tegen het hek van de voortuin op de stoep. Dat staat dan weer niet zo netjes.

Onze oplossing

Nu hebben we een schuur in de achtertuin en het dak is doorgetrokken langs de achterpoort. Met een houten muurtje is een afscheiding gecreëerd, handig met stroompunt. Dat gebruiken we tijdens de winterse dagen voor de buitenverlichting. Onder dat afdak staan nu de kliko’s beschut en uit het zicht. Zoals gezegd komt er binnenkort eentje bij en dat past precies onder het afdak. Erboven is een brede plank voor de tuin- en buitenspullen die we graag droog wegleggen. Die overkapping is wel erg handig met regen om je regenkleding onder aan te trekken en tegen alle andere weersinvloeden. En de fietsen passen met gemak in de grote schuur dus voor ons is alles goed op orde.

Tuinhuis met overkapping

Zoveel mensen, zoveel wensen. Wanneer je met de benodigde ruimte niet uitkomt in de achtertuin dan kan je kiezen voor een tuinhuis met overkapping. Deze extra ruimte in de tuin is voor meerdere doeleinden te gebruiken. Met de fietsen in de schuur kan dit tuinhuis gebruikt worden als een heerlijk zitje binnen of buiten onder de overkapping.

Lees ook:

Heb jij een overkapping in je tuin?

Afbeelding: Pixabay

Geverifieerd door ExactMetrics