Selecteer een pagina

Nog niet goed en wel terug van twee weken vakantie hebben we ons dagje uit alweer gepland. We vinden het altijd best lastig om een uitje te vinden wat geschikt is voor een peutertje van 2 jaar. Een 2-jarige is niet meer zo makkelijk mee te nemen als een baby’tje, maar lang niet alle uitjes zijn even geschikt voor een peutertje. De ervaring leert dat als je voor een kindje van 2 jaar entreegeld moet betalen dat het dan ook echt leuk is voor een 2-jarige, maar als ze nog gratis naar binnen mogen dat het dan vaak toch echt iets minder leuk is.

Sprookjeswonderland in Enkhuizen

Onze keus valt daarom op Sprookjeswonderland in Enkhuizen. We hebben al veel positieve ervaringen over dit attractiepark gehoord. Om ongeveer 11:00 uur komen we aan bij dit park. Het valt ons gelijk bij binnenkomst al op dat het park op zich er al heel netjes en leuk uitziet. Overal staan mooie bloemen, de tuintjes tussen de attracties zijn prachtig aangelegd en door het hele park heen staan ook allemaal nog mooie dingen, zoals nep-olifanten/giraffen/nijlpaarden, spulletjes van vroeger, enzovoorts.
Dat het park geschikt is voor jonge kinderen is ook te zien aan alle kinderwagens en buggy’s. Bij elke attractie staat er ook een rijtje met kinderwagens en buggy’s te wachten tot het kindje weer uit de attractie komt. Toch zijn al die kinderwagen en buggy’s niet hinderlijk. Er is ruimte genoeg om makkelijk langs elkaar heen te lopen.

De attracties

De attracties zijn niet heel super spectaculair, al is dit natuurlijk voor kleine kinderen wel het geval. Zo kun je met je gezinnetje in een oude auto een rondje rijden of een ritje op een paardje maken. Je kunt een treinritje over het park maken en de iets grotere kinderen kunnen in de schommelboot.
Bij de kassa krijgt elk kind een kaartje als toegangsbewijs voor de dobberbootjes. Hierin mag je maar 1x of je moet een kaartje kopen voor 0,50 cent om er nog een keer in te mogen. Onze kleine meid was de koning te rijk in het bootje en ze mocht er dit keer helemaal alleen in, zonder dat ze bij papa of mama op schoot hoefde. Kleine meisje worden groot ;-).

Speeltuin & Kinderboerderij

Op het park is ook een grote speeltuin waar zowel kleine kinderen als wat grotere kinderen zich lange tijd zich kunnen vermaken. In die speeltuin tenminste wel een glijbaan waar kinderen met een “gewone trap” naar boven kunnen klimmen en niet op een touwladdertje of andere voor heel kleine kinderen ongeschikte klimmogelijkheden naar boven moeten klimmen om te kunnen glijden. En speciaal voor de oudere kinderen is er een klim- en klauterparcours.
Op de kinderboerderij zijn allerlei leuke diertjes te zien; geitjes, papegaaien, konijnen, lama’s, kangoeroes, ezels, hertjes, enz. En dan natuurlijk het sprookjesbos. In het sprookjesbos staan allemaal kneuterige huisjes waarin een sprookje is tentoongesteld. Bij sommige sprookjes wordt het verhaal ook verteld of wordt er een liedje over het sprookje gezongen. De sprookjes zijn allemaal erg mooi uitgebeeld! Je kijkt je ogen uit.

De (on)kosten

Nog een leuke bijkomstigheid is dat het park niet duur is. De entreeprijs is € 9,95 vanaf 2 jaar en 65+ers betalen € 8,50. Je kunt op het park ook best goedkoop een kopje koffie drinken, een ijsje eten, of een frietje/broodje met frikadel of kroket. Een koffie kost € 1,20, een raketje heb je al voor € 0,80 en een Cornetto kost maar € 1,00. Friet of een broodje kroket/frikadel heb je ook voor iets meer dan 2 euro. Door het hele park heen staan picknickbankjes waar je je zelf meegebrachte broodjes op kunt eten. En parkeren is ook gratis. Dit alles maakt dit dagje uit ook nog eens betaalbaar. Op de website staat dat ze vanwege de lage prijzen dan ook zelden meedoen met kortingsacties.

Koning Pannenkoek te Hoorn

Om ongeveer 16:00 uur stappen we weer in de auto en nog is ons dochtertje het niet zat. De volgende verrassing staat alweer voor haar te wachten: we sluiten de dag af met pannenkoeken eten bij Koning Pannenkoek in Hoorn! Ze heeft van een heerlijke kinderpannenkoek gesmuld en wij hebben de keuze gemaakt om onbeperkt pannenkoeken te eten voor maar € 11,95. We kunnen er allebei 3 op. De pannenkoeken zijn daar fantastisch! Van Koning Pannenkoek krijgen beide kinderen nog een papieren kroon mee naar huis. Deze kroon moet bij thuiskomst mee naar bed. Toen wij nog even bij onze kleine meid gingen kijken, lag ze prinsheerlijk te slapen … met de kroon nog op haar hoofd.

Lees ook:

~ Wie niet van een kind geniet, ziet het allermooiste niet ~
De kinderen hebben genoten, en wij dus ook.

Geverifieerd door ExactMetrics