Handgemaakte leren tassen. Iedere tas is uniek speciaal gemaakt, alleen voor jou!
Selecteer een pagina
Unieke handgemaakte tassen. Speciaal voor jou

Follow your dream. Be unique. Buy unique. SoloTuyo

Klein stukje geschiedenis

Geïnspireerd door een handgemaakte tas, waarmee zijn zusje thuiskwam, ging de designer/eigenaar van Solotuyo, Arjan, zelf aan de slag. Hij wilde uniek tassen maken, vandaar ook de naam, Solo tuyo is Spaans voor ‘alleen voor jou’.
Arjan heeft verschillende cursussen gevolgd om zo meer kennis op te doen en andere technieken te leren, om de mooiste tassen te kunnen maken.
De eerste tas werd een ‘bucketbag’, waarbij alle onderdelen, volgens een steeds verbeterd patroon, met de hand gemaakt zijn. De shopper en de festival tas en andere modellen volgden al snel en de website solotuyo.nl werd een feit.

Iedere tas uniek, speciaal voor jou.

Solotuyo kiest er voor om de productieaantallen en de collectie klein te houden zodat iedere tas ook daadwerkelijk uniek is. Dus een tas, echt speciaal voor jou. Een deel van de tassen op de website is handgemaakt door Arjan zelf, in zijn eigen atelier. De andere zijn geproduceerd in ateliers het buitenland, onder begeleiding van Arjan.
Voor het maken van de tassen word het mooiste, meest soepele leer gebruikt. De huiden worden op een natuurvriendelijke manier gelooid. Dit leer is voornamelijk afkomstig uit Duitsland of Italië.

Nieuwe collectie

Op dit moment wordt al weer hard gewerkt aan het ontwikkelen van de collectie voor het voorjaar 2019. Naast verschillende Ibiza style tassen zullen ook diverse festivaltasjes en luxere shoppers de collectie kleur en inhoud geven.

Solotuyo Cowgirl Buffalo bucketbag

Handgemaakt, uniek, alleen voor jou

Solotuyo Cowgirl Buffalo Bag

De bucketbag is een rugtas en schoudertas met een ronde bodem.
De tas is wat kleiner dan ik had verwacht, maar dat vind ik juist positief. De tas is groot genoeg om er veel in kwijt te kunnen, maar klein genoeg om elegant te zijn.
Voor deze tas is gebruik gemaakt van soepel wit met roodbruin runderleder in haar. Leer in de meest pure en natuurlijke vorm, waardoor de kleurschakeringen mooi zichtbaar blijven. Dat is dus wat iedere tas van Solotuyo absoluut uniek maakt.

Het valt me op dat de tas zo mooi is afgewerkt. De schouderbanden zijn qua kleur perfect afgestemd op de rest van de tas, evenals de metalen onderdelen die zijn gebruikt.
Aan de binnenzijde zit een vrij groot vak, waar je met gemak je telefoon in kwijt kunt. Daarop zit een klein vakje met twee gaatjes onderin, een zgn lipstickholster. Het meest verrassend vind ik dat er binnenin, met een reep leer en karabijnhaak, een etui is bevestigd. Te gebruiken voor geld of make-up bijvoorbeeld.
De rugtas sluit je met een leren koord, dat door gaten is geregen. Daaroverheen gaat een flap, die aan de voorkant sluit met een magnetische drukknoop. Aan de flap zit een karabijnhaak, om iets aan te bevestigen.
Aan een zijde is een lange bruine reep leer genaaid met aan het uiteinde eveneens een karabijnhaak. Handig voor je sleutels.

Unieke handgemaakte leren rugtas

Suède Bucket bag/backpack Solotuyo

Terwijl ik dit zit te schrijven heb ik de bucketbag naast me liggen. Ik moet bekennen dat ik de tas prachtig vind om naar te kijken, maar ik vind het nog fijner om ‘m te ruiken. Wat ruikt dat leer toch lekker!

Conclusie

Ik vind de tas een zeer aangename verrassing. Op de foto’s ziet de Cowgirl Buffalo Bag er mooi uit, maar in het echt is deze tas nog mooier. De haren op het leer vind ik echt prachtig, evenals de afwerking met de metalen delen. En, ook niet onbelangrijk, hij zit fijn op je rug.
Ik mocht deze tas lenen om te testen en reviewen. Deze prachtige tas is te koop voor €149 in de webwinkel van Solotuyo.

Lees ook: Louis Widmer zonnebescherming
Lees ook: Treaclemoon mini’s ideaal voor thuis en onderweg
Lees ook: Mijn favoriete parfum

Geverifieerd door ExactMetrics