Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Smaakspoken – het geheim van de zeven smaken

Smaakspoken – het geheim van de zeven smaken

Zout, pittig, zuur, vet, umami, bitter en zoet zijn de zeven smaken die je wilt gebruiken in de keuken. Als volwassene proef je veelal wel de verschillen. Kinderen hebben hier echter meer moeite mee. Het boek Smaakspoken biedt soelaas op een leuke en ontspannen manier.

Smaakspoken

Puck is negen jaar en woont samen met haar vader, chef Maro, boven zijn populaire restaurant. Na het overlijden van haar moeder leven ze er nu met zijn tweetjes. Puck mist haar moeder verschrikkelijk en haar vader is altijd druk aan het werk. Ze wil niets liever dan hem helpen, maar hij vindt haar nog te jong, want ‘goed proeven moet je leren’.

Als ze op een avond dit verdriet deelt met haar kat, komt de eerste van zeven Smaakspoken op bezoek. Deze kleurrijke figuren – zout, pittig, zuur, vet, umami, bitter en zoet – ontvoeren Puck naar hun werelden. Ze leren haar daar alles over hun unieke krachten. Maar kunnen zij Puck zo goed leren proeven, dat ze Maro eindelijk mag helpen in zijn keuken?

Smaakspoken

Wat vinden wij ervan?

Dankzij Jeju (zout), Chili Willy (pittig), chef Azid (zuur), Elia Amarus (vet), Ikeda (umami), papa (bitter) en mama (zoet) leren kinderen dankzij het prachtige verhaal van Puck de 7 smaken uit de keuken op een speelse en leuke manier kennen. Hierdoor slaat het natuurlijk meteen aan bij onze kinderen en zijn ze meteen op ontdekkingstocht in de keuken gegaan. Om dit te stimuleren hebben we verschillende artikelen en producten uit de (koel)kast gehaald en de kinderen gevraagd om deze in groepjes op tafel te leggen. Zo hebben we een leuk boek/verhaal gekoppeld aan een leerzame ontdekking in de kasten.

Informatie

Smaakspoken – het geheim van de zeven smaken
Auteur: Daan Faber & Jose Luis Garcia Lechner
Illustrator: José Luis Garcia
ISBN: 9789021418766
Uitgeverij: Volt
Leeftijd: vanaf 7 jaar

Welke smaak trekt jouw het meeste aan in de keuken?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

  • Vet is een smaakdrager en pittig is een smaak emotie of beter nog een beleving. Door het gebruik van hitte in een ingrediënt (pepers) maak je iets pittig. Je proeft dit niet, maar je ervaart het (de vlammen komen je uit de oren) het slaat juist je smaak dood.
    Vet is een smaakdrager. Denk aan worst. Door het toevoegen van het extra vet kun je in een worst specerijen zo als kummel of paprika, foelie etc naar voren laten komen.

  • Leuk idee, dit boekje..
    Ben benieuwd hoe deze “7” smaken ‘verkocht’ worden in het boekje.

    Ik houd van pittig eten, maar dat is geen ‘smaak’ maar een ‘smaakbeleving’..

    En vet is ook geen ‘smaak’..

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics